Σμ. Καρύδη: Με ποιους απόλαυσε τον καφέ της στο κέντρο; Φωτογραφίες

Στο κέντρο της Αθήνας συνάντησε ο φωτογραφικός φακός του TLIFE την Σμαράγδα Καρύδη. Η όμορφη ηθοποιός βρέθηκε στο θέατρο Παλλάς για να δώσει το παρών στην συνέντευξη Τύπου της νέας παράστασης στην οποία πρωταγωνιστεί.

Με total black look και ιδιαίτερα ευδιάθετη περπάτησε την Βουκουρεστίου με τον καφέ της στο χέρι και κατευθύνθηκε στο θέατρο.

Απόλαυσε λοιπόν το καφεδάκι της παρέα με τους υπόλοιπους συντελεστές του έργου που θα κάνει πρεμιέρα στις 22 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για την έμμετρη «ηρωική κωμωδία» του Εντμόν Ροστάν «Συρανό ντε Μπερζεράκ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.

Γραμμένο το 1897, είναι ένα από πιο συναρπαστικά, και συνάμα δημοφιλή έργα του παγκόσμιου δραματολογίου, αριστουργηματική έκφανση του ρομαντισμού του 19ου αι., που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κινηματογραφικές ταινίες, έργα όπερας και μπαλέτου, μουσικές συνθέσεις, ακόμη και σειρές κόμικ.

Πεντάπρακτο έργο, σε 15σύλλαβη ομοιοκατάληκτη μετάφραση της Λουίζας Μητσάκου, ο Συρανό γίνεται υπό τη σκηνοθετική μαεστρία του Γιάννη Κακλέα ένα σκηνικό υπερθέαμα με 48 χαρακτήρες που ξεδιπλώνουν έρωτες και πάθη, σκαρώνουν ποιήματα, και αστεία, τραγουδούν και πολεμούν μέσα σε μια πληθώρα ευφάνταστων σκηνικών που εμπνέεται ο Μανόλης Παντελιδάκης, μεταφέροντας μας από αίθουσες θεάτρου και μυρωμένες αυλές σπιτιών ως μοναστήρια καπουτσίνων και αιματοβαμένα πεδία μαχών.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τον ομότιτλο εκκεντρικό ήρωα με τη διάσημη μύτη και την πολυσχιδή προσωπικότητα, έναν ξεχωριστό, πολυτάλαντο άνθρωπο, τρυφερό, αστείο, ποιητή και δεινό ξιφομάχο και κατ’ εξοχήν τραγικό πρόσωπο, που θα παραδεχτεί τον μεγάλο του έρωτα για την εξαδέλφη του Ρωξάνη μόνο λίγο προτού ξεψυχήσει.

Η Σμαράγδα Καρύδη είναι η ωραία Ρωξάνη που αιχμαλωτίζει το ατίθασο πνεύμα του Συρανό, αλλά ερωτεύεται με τη βοήθεια των στίχων του, τον νεαρό Κριστιάν, ερμηνευμένο από τον Όμηρο Πουλάκη.

Πλάι τους ο Νίκος Αρβανίτης ως Λε Μπρε, και πλήθος ηθοποιών και χορευτών.

Στη σκηνή μαζί τους και η Ευανθία Ρεμπούτσικα παρέα με τους μουσικούς της, θα συνοδεύει και θα σχολιάζει μουσικά ως ερμηνεύτρια, αλλά και ως συνθέτης συναισθήματα και δράση, προσθέτοντας στη συγκίνηση, τον ηρωισμό και το χιούμορ που διαπνέουν το έργο.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Λουϊζα Μητσάκου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Δραματουργική επεξεργασία: Στρατής Πασχάλης – Γιάννης Κακλέας
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Σμαράγδα Καρύδη, Νίκος Αρβανίτης, Όμηρος Πουλάκης.

Μαζί τους οι (αλφαβητικά):
Φωτεινή Αθερίδου, Νίκος Ζιάζιαρης, Κωνσταντίνος Καϊκής, Γεωργία Καλλέργη, Θάνος Κοντογεώργης, Λάμπρος Κτεναβός, Θάνος Μπίρκος, Κωστής Μπούντας, Στέλιος Ξανθουδάκης, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Νίκος Παπαδομιχελάκης, Γεώργιος Στάμος, Στράτος Τρογκάνης, Αγγελική Τρομπούκη, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Νεκτάριος Φαρμάκης, Θανάσης Χαλκιάς, Έλενα Χαραλαμπούδη.

Read More

And More