H φαντασμαγορική συναυλία των U2 στην Αθήνα! Δες φωτογραφίες!

Στο ρυθμό των U2 “χτύπησε” προχθές το βράδυ η καρδιά της Αθήνας με το ιρλανδικό συγκρότημα να αποθεώνεται και τον Bono να μιλά ελληνικά!

Πανικός επικρατούσε από χθες το απόγευμα στο Στάδιο ΟΑΚΑ, καθώς οι φανατικοί θαυμαστές του θρυλικού συγκροτήματος είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς σχηματίζοντας τεράστιες ουρές και περιμένωντας τους U2 να ανέβουν στη σκηνή.
Η αναμονή ενός ολόκληρου χρόνου σε συνδυασμό με τη φήμη ότι πρόκειται για την τεχνολογικά αρτιότερη και καλλιτεχνικά πιο πρωτοποριακή συναυλία του συγκροτήματος είχαν φέρει τους θαυμαστές στα… όρια της υπομονής τους! Και όπως ήταν αναμενόμενο οι U2 κατάφεραν να εκπληρώσουν τις προσδοκίες του κοινού και να προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα που δεν μπορούσε να αφήσει ασυγκίνητους ακόμη και τους πιο απαιτητικούς θεατές.
Έτσι, οι Ιρλανδοί rockers προσγείωσαν το “διαστημόπλοιό” τους για πρώτη φορά στην Αθήνα και ξεσήκωσαν το κοινό με μία παραγωγή μεγατόνων!

Από τα highlights της βραδιάς ήταν η στρογγυλή σκηνή που τοποθετήθηκε στο μέσο της αρένας, και αποτελούσε μια επιβλητική κατασκευή από ατσάλι, πάνω από την οποία είχε κρεμαστεί μια μεγάλη κυλινδρική οθόνη από LED και έδινε τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθούν το συγκρότημα από όλες τις γωνίες. Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός της σκηνής αποτελούσεί μια σύνθεση εντόμου, διαστημόπλοιου και καθεδρικού ναού.
Την λαμπερή συναυλία άνοιξε ο ιδρυτής και τραγουδιστής των Blackfield, Avin Geffen , με το ομώνυμο τραγούδι. Ο Aviv Geffen είναι ένας από τους πιο λυρικούς και κοινωνικά ευαίσθητους καλλιτέχνες, που ενθουσίασε το κοινό.
Λίγο αργότερα, ανέβηκαν στη σκηνή οι συμπατριώτες των U2, Snow Patrol, ένα από τα σημαντικότερα alternative συγκροτήματα της τελευταίας δεκαπενταετίας.

Μερικά λεπτά πριν τις 22:00 και το κοινό περιμένει ανυπόμονα του U2 να ανέβουν στη σκηνή. Εκείνοι εμφανίζονται με το τραγούδι “Beautiful day” και το κοινό παραληρεί!

Ο Bono μιλάει στο ελληνικό κοινό και τους λέει πως κατανοεί τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά είναι σίγουρος πως στο τέλος θα βγουν οι Έλληνες νικητές. Ενώ, συνεχίζει κανονικά τη συναυλία τραγουδώντας μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος, όπως το “In the name of love” και το “Passengers”, με το κοινό να τους αποθεώνει.
Τέλος γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα, το θρυλικό συγκρότημα ερμήνευσε το “Moments of surrender” και ο Bono είπε σε άπταιστα ελληνικά “Καληνύχτα και ευχαριστώ”, αποχαιρετώντας το ενθουσιώδες κοινό. Παρότι αποχώρησαν από την σκηνή του ΟΑΚΑ, οι θεατές παρέμειναν για λίγο στις θέσεις τους και τραγουδούσαν τις αξεπέραστες επιτυχίες του συγκροτήματος.

Δες φωτογραφίες από τη συναυλία:

Read More

And More