Έλενα Ράπτη: Το επαγγελματικό ταξίδι στην Αγγλία [pics]

Η Έλενα Ράπτη ανταποκρινόμενη σε σχετική πρόσκληση συμμετείχε στη συνδιάσκεψη θεσμικών φορέων που πραγματοποιήθηκε 9 ως 11 Νοεμβρίου 2016 στο Wilton Park (West Sussex-UK) με θέμα: «Προστασία των παιδιών από τη βία: τα επόμενα βήματα για αποτελεσματικές στρατηγικές» (Protecting children from violence: next steps for effective strategies).

Στόχος της συνάντησης, η συνεργασία θεσμικών φορέων σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, προκειμένου να δρομολογήσουν κοινές ενέργειες για την προστασία των παιδιών από τη βία.

Η Έλενα Ράπτη, στο πλαίσιο της ενότητας με θέμα «Σεξουαλική βία ενάντια στα παιδιά: αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις», πραγματοποίησε ομιλία και παρουσίασε το Ελληνικό Πρότυπο της καμπάνιας του Συμβουλίου της Ευρώπης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», που συντόνισε τα έτη 2013-2016, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Αναφέρθηκε επίσης στις περίπου 190 προσκλήσεις που εκκρεμούν από κάθε γωνιά της χώρας για την οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων και στη μεγάλη συμβολή του DVD «Το Μυστικό της Νίκης» για τη διάδοση των μηνυμάτων της καμπάνιας.

Τέλος, δήλωσε την πρόθεσή της να συνεργαστεί με όλους τους συμμετέχοντες ώστε να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την αύξηση του πλαισίου προστασίας των παιδιών από τη βία και την κακοποίηση.

Δες φωτογραφίες από το ταξίδι της!


Read More

And More