Έλενα Ράπτη: Το επαγγελματικό ταξίδι στο Στρασβούργο!

Δραστήρια και έντονα ευαισθητοποιημένη είναι η Έλενα Ράπτη. Η βουλευτής από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου στο Στρασβούργο, όπου πραγματοποιήθηκε η Δ΄ Σύνοδος 2016 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ολοκληρώνοντας τη θητεία της στην Εθνική Αντιπροσωπεία και έναν κύκλο επιτυχημένης τριετούς παρουσίας, ανανέωσε τη συνεργασία της με το Συμβούλιο της Ευρώπης με απευθείας ανάθεση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης για τουλάχιστον ένα χρόνο μετά την ολοκλήρωση της εκστρατείας ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ στο τέλος του 2016.

Η Έλενα είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Pedro Agramunt, στον οποίο παρουσίασε τις πρωτοβουλίες και δράσεις της ελληνικής καμπάνιας δεχόμενη τα θερμά συγχαρητήρια για το έργο και την προσφορά της. Ζήτησε από τον Πρόεδρο να συνεχίσει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, ανταποκρινόμενη στις πολλές προσκλήσεις που λαμβάνει από όλη τη χώρα και που αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε 187. Ο Πρόεδρος έκανε δεκτό το αίτημά της με μεγάλη ικανοποίηση επιβραβεύοντας την εξαιρετική και πολυδιάστατη δουλειά που έγινε αυτά τα τρία χρόνια στην Ελλάδα για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Η όμορφη πολιτικός πραγματοποίησε επίσης συνάντηση με τον κ. Mikael Poutiers, Γραμματέα της Επιτροπής Lanzarote, με τον οποίο όλα τα χρόνια ήταν σε άμεση επικοινωνία για το σωστό συντονισμό της καμπάνιας σύμφωνα με τις υποδείξεις του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τον ευχαρίστησε για όλη του την συμπαράσταση, βοήθεια και καθοδήγηση αυτά τα τρία χρόνια, αναγνωρίζοντας ότι η πολύτιμη συνεργασία της ελληνικής καμπάνιας μαζί του οδήγησε στη μεγάλη επιτυχία της καμπάνιας. Μίλησαν για τη συνέχιση της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας μέσα από τα εργαλεία του Συμβουλίου της Ευρώπης και δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν τη συνεργασία τους και στο εξής.

Τέλος, ως συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» στην Ελλάδα, έκανε δήλωση για την προώθηση της Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Προστασία των Παιδιών από την Σεξουαλική Εκμετάλλευση και την Σεξουαλική Κακοποίηση που καθιερώθηκε πέρσι την 18η Νοεμβρίου.

Read More

And More