Κάτια Ζυγούλη – Σάκης Ρουβάς: Απόλαυσαν την πρεμιέρα του “Billy Elliot The Musical”

Πιασμένοι χέρι χέρι έφτασαν στο θέατρο Παλλάς ο Σάκης Ρουβάς και η Κάτια Ζυγούλη. Το ζευγάρι, που κέρδισε για ακόμη μία φορά τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του, απόλαυσε την πρεμιέρα του “Billy Elliot The Musical” σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη.

Πρόκειται για το μιούζικαλ της χρονιάς στο οποίο πρωταγωνιστούν ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Αθηνά Μαξίμου, ο Αποστόλης Τότσικας, η Νίκη Παλληκαράκη, ο Γιώργος Ψυχογιός και η Τιτίκα Στασινοπούλου.

Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον γνωστό σκηνοθέτη, ενώ έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν στις παραστάσεις “Βάκχες” και “Ηρακλής” στις οποίες πρωταγωνιστούσε.

Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην δώσει το “παρών” σε μια τέτοια βραδιά, όπως δεν λείπει και από καμία πρεμιέρα του Δημήτρη Λιγνάδη.

Στις περισσότερες συνοδεύεται από την αγαπημένη του η οποία αγαπάει το θέατρο σχεδόν με την ίδια ένταση που το αγαπάει και ο Σάκης. Οι δυο τους, ενθουσιασμένοι από το έργο, δεν παρέλειψαν μετά το τέλος του έργου να συγχαρούν τόσο τον σκηνοθέτη όσο και τους υπόλοιπους συντελεστές της παράστασης.


Αιμίλιος Χειλάκης, Αποστόλης Τότσικας, Σάκης Ρουβάς

Ο Σάκης δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί ανάμεσα στους μικρούς πρωταγωνιστές του έργου που κέρδισαν τις εντυπώσεις με το ταλέντο τους. Είναι άλλωστε γνωστή η αδυναμία του στα παιδιά!

Ανάμεσά τους και τα 3 υπερταλαντούχα αγόρια, που σε τριπλή διανομή θα ενθουσιάσουν το ελληνικό κοινό στο ρόλο του Billy Elliot.

Πρόκειται για τους Πέτρο Ζαμπάκα (13 χρονών), Ανδρέα Καρτσάτο (12 χρονών) και Σωτήρη Πιερράκο (12 χρονών), που απέδειξαν ότι όταν υπάρχει αντίληψη, πείσμα και συνέπεια, μπορείς να κατορθώσεις το ακατόρθωτο και ότι ο επαγγελματισμός δεν έχει ηλικία.

Όλο το καλοκαίρι έκαναν ειδικό workshop, που οργάνωσαν τα Αθηναϊκά Θέατρα μαζί με τον σκηνοθέτη της παράστασης Δημήτρη Λιγνάδη, τον χορογράφο Δημήτρη Παπάζογλου και τη Λία Βίσση στη φωνητική διδασκαλία, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις τεράστιες απαιτήσεις του ρόλου που συνδυάζει χορό, τραγούδι και υποκριτική.



Λίγα λόγια για τον Billy Elliot

Η ιστορία ενός εντεκάχρονου αγοριού που μέσα σε μια κοινωνία κατάρρευσης από την οικονομική κρίση, ζητάει να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα. Όλα ξεκινούν το 1984 όταν η τότε πρωθυπουργός της Αγγλίας Μάργκαρετ Θάτσερ κλείνει τα ορυχεία και οι ανθρακωρύχοι ξεκινούν απεργία διαρκείας. Ο μικρός Billy το σκάει από το μάθημα του μποξ για να ανακαλύψει τυχαία σε μια αίθουσα μπαλέτου το πάθος του για χορό, ένα πάθος που θα ηλεκτρίσει την οικογένεια του, την κοινότητα ολόκληρη και θα αλλάξει τη ζωή του για πάντα.

Ένα μιούζικαλ επίκαιρο όσο ποτέ, μέσα από το οποίο θα μπορούσαν να βρεθούν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με την Ελλάδα του σήμερα. Όπως τα προβλήματα των ανθρακωρύχων της τότε Αγγλίας με τα προβλήματα των μεταλλορύχων στις Σκουριές, την οικονομική κρίση, την ανεργία και την αβεβαιότητα για το αύριο.

Παρόλ’ αυτά, ο Billy Elliot είναι ένα μιούζικαλ αισιοδοξίας που μέσα από το κάρβουνο ανακαλύπτεται το πιο λαμπερό διαμάντι και μέσα από την πετρώδη γη ξεπετιέται ένα πανέμορφο λουλούδι. Ένα μιούζικαλ τρυφερό που παρά τη σκληρή πραγματικότητα κάνει τους ανθρωπους να ξεδιπλώσουν τα αληθινά τους αισθήματα και να δώσουν μαθήματα ανθρωπιάς, σεβασμού στη διαφορετικότητα και ελευθερία έκφρασης.

Ο Billy Elliot είναι ένας μαχητής των ονείρων και αποδεικνύει ότι ακόμα κι αν ο κόσμος γύρω μας καταρρέει, όταν υπάρχει πίστη, τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά μας.

Read More

And More