Πόπη Τσαπανίδου: Γνώρισε από κοντά την Marina Abramovic! Φωτογραφίες

Στο Μουσείο Μπενάκη βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης η Πόπη Τσαπανίδου μαζί με πολλούς ακόμα εκπροσώπους της πολτιστικής και πολτικής ζωής του τόπου. Η παρουσιάστρια του Star έδωσε το παρών στα εγκαίνια της έκθεσης “As One” και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την Marina Abramovic.

Η γνωστή performer θα βρίσκεται το επόμενο διάστημα στην Ελλάδα στο πλαίσιο της έκθεσης και των εκδηλώσεων που συμπεριλαμβάνει.


Marina Abramovic, Γιώργος Καμίνης

Όσα πρέπει να ξέρεις για το “As One”

Μία ευρεία και σημαντική συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και του Marina Abramović Institute (MAI) με πρόγραμμα, διάρκειας έξι εβδομάδων, αποτελεί ένα συμμετοχικό κοινωνικό project, βασισμένο στη «Μέθοδο Abramović», σε συνδυασμό με παράλληλο πρόγραμμα performance και άυλης τέχνης, με τον τίτλο NEON-MAI Lab.

Η «Μέθοδος Abramović» είναι μια σειρά ασκήσεων σχεδιασμένες από τη Marina Abramović τα τελευταία 40 χρόνια, με σκοπό τη διερεύνηση των ορίων του σώματος και του μυαλού.

Στο συγκεκριμένο project, το κοινό θα έχει βιωματική επαφή με την τέχνη της performance. Παράλληλα, το Lab θα παρουσιάζει μακράς διάρκειας performance, συνομιλίες, εργαστήρια και διαλέξεις, με ανερχόμενους έλληνες καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν από τη Marina Abramović και την επιμελητική ομάδα.

Μέσω αυτής της συνεργασίας, ο Οργανισμός ΝΕΟΝ επιδιώκει να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία τέχνης στο ελληνικό κοινό, να συμβάλλει στην ανάδειξη μιας νέας γενιάς καλλιτεχνών performance στην Ελλάδα, αλλά και να εξοικειώσει το κοινό μέσω της εκπαίδευσής του με την τέχνη της performance.

Read More

And More