Ρένια Λουιζίδου: Σπάνια εμφάνιση με τον σύζυγό της [pics]

Μία από τις επιλεκτικές δημόσιες εμφανίσης της έκανε, το βράδυ της Δευτέρας η Ρένια Λουιζίδου με τον σύζυγό της Θάνο Κωνσταντάκη. Το ζευγάρι βρέθηκε στο θέατρο Αποθήκη στην παράσταση των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα με τίτλο “Δεύτερη Φωνή”. Την σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και οι ηθοποιός με τον σύζυγό της βρέθηκαν μετά το τέλος του στα παρασκήνια για να συγχαρούν τους συντελεστές.

Μπορεί να κάνουν σπάνια τέτοιες εξορμήσεις αλλά είναι προφανές πόσο αγαπημένο ζευγάρι είναι. Η Ρένια είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της στο περιοδικό ΟΚ! αναφορικά με το τι αγαπά στον Θάνο της: “Τη χαλαρότητα του, την απόλυτη αίσθηση εμπιστοσύνης και αφοσίωσης που έχει σε εμένα, που φτάνει στο σημείο να με υποστηρίζει ακόμη και όταν παραλογίζομαι και το ότι με αγαπάει γι αυτό που είμαι. Εκεί που διαφέρουμε είναι σίγουρα στο θέμα της οργάνωσης και της τάξης. Όταν, για παράδειγμα, έχουμε δώσει ραντεβού στις 9.00, ο Θάνος μπορεί στις 9 παρά 20 να με ρωτήσει: “Πού είπαμε ότι πρέπει να πάμε;” και να θυμηθεί εκείνη την ώρα να μπει στο μπάνιο. Από την άλλη, είναι τόσο τακτικοί που δεν το περιμένει κανείς. Έχουμε ξεχωριστές ντουλάπες γιατί η δική του μοιάζει με βιτρίνα καταστήματος ενώ εμένα είναι το… Μοναστηράκι!”


Ρένια Λουιζίδου-Θοδωρής Αθερίδης-Θάνος Κωνσταντάκης-Έλενα Σκουλά

Λίγα λόγια για το έργο

Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Στο κέντρο του έργου βρίσκεται ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Η Ρένα (Νένα μεντή) μια παλιά τραγουδίστρια της δεκαετίας του ’70, που δεν τα κατάφερε στο τραγούδι και το σημαντικότερο που έκανε ήταν μια δεύτερη φωνή σε ένα τραγούδι του Μανώλη Μητσιά και ο Παύλος (Γιώργος Ζιόβας) ένας αγωνιστής της γενιάς του πολυτεχνείου στοιχειωμένος από όνειρα και προσδοκίες που διαψεύστηκαν.

Γνωρίστηκαν και αγαπήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και παντρεύτηκαν στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Της δεκαετίας που θα άλλαζε τα πάντα στην Ελλάδα. Έτσι κάπως αρχίζει το παραμύθι της μεταπολίτευσης.

Δίπλα στο κεντρικό ζευγάρι απεικονίζεται και η νέα γενιά:

Η κόρη του ζευγαριού Ισμήνη (Δανάη Σκιάδη) που είναι παντρεμένη με τον Φώτη (Κωσνταντίνος Γαβαλάς) και κάνει τα πρώτα της βήματα στο τραγούδι συμμετέχοντας σε ένα τηλεοπτικό «τάλεντ σόου». Στα πλατώ του σόου γνωρίζει έναν ατζέντη. Τον Γιώργο (Δημήτρης Σαμόλης) που την ξελογιάζει επαγγελματικά και ερωτικά.

Οι περιπέτειες της κόρης αναζωπυρώνουν τα απωθημένα της μητέρας και πυροδοτούν μια σειρά από οδυνηρές εξελίξεις, στις οποίες εμπλέκεται και ο μικρός γιος της οικογένειας, ο Αργύρης (Γιώργος Κατσής) που ακολουθεί έναν περίεργο δρόμο, μακριά από τα προοδευτικά όνειρα των γονιών του. Είναι ενταγμένος στις αγέλες των νεοφασιστών που λυμαίνονται τις νύχτες της Αθήνας.

Read More

And More