Τατιάνα Στεφανίδου: Σε εκδήλωση για τα 21 χρόνια “Χαμόγελο του παιδιού” [pics]

Τα 21 χρόνια δράσης του γιόρτασε, το βράδυ της Δευτέρας, το “Χαμόγελο του Παιδιού” με εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.Το “παρών” εδώσαν πρόσωπα από τον πολιτικό, τον δημοσιογραφικό και τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας που στέκονται ενεργά στο πλευρό του Οργανισμού όλα αυτά τα χρόνια.

Ανάμεσά τους και η Τατιάνα Στεφανίδου που βρέθηκε στην εκδήλωση αμέσως μετά το τέλος της εκπομπής της στο Epsilon. Η Tatiana Live και η ίδια η παρουσιάστρια έχει ενισχύσει πολλές φορές τους σκοπόύς του “Χαμόγελου” μέσα από ρεπορτάζ.

Στα 21 χρόνια παρουσίας του Οργανισμού 1,2 εκατομμύρια παιδιά έχουν λάβει τη φροντίδα του, παιδιά θύματα βίας, με προβλήματα υγείας, παιδιά που εξαφανίσθηκαν.

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, ο πρόεδρός του, Κώστας Γιαννόπουλος διηγήθηκε: “Πριν από 22 χρόνια είχα μια κανονική ζωή με οικογένεια και παιδιά που λάτρευα και ξαφνικά όλα άλλαξαν. Αρρώστησε ο Ανδρέας και όλα γκρεμίσθηκαν. Έχασα τον Ανδρέα και μαζί με αυτόν την κανονικότητά μου”.

“Σήκωσα τα μανίκια γιατί δεν είχα άλλη επιλογή”, συνέχισε ο ίδιος. «Είχα δώσει μια υπόσχεση, δώσαμε μια υπόσχεση, και έπρεπε να υλοποιήσω αυτή την υπόσχεση. Το “Χαμόγελο του Παιδιού” μού έδωσε ξανά ζωή. Χτίσαμε ένα σύλλογο, ένα οργανισμό με αποστολή το όραμα του Ανδρέα. Το “Χαμόγελο του Παιδιού” εισέρχεται πλέον στην τρίτη δεκαετία του, έχει όμως πάντα την ψυχή ενός μικρού παιδιού”, κατέληξε.

“Αυτή η κοινωνία που χειμάζεται ιδίως τα τελευταία χρόνια, που κινδυνεύει από ρήξη του ιστού της, αν σταθεί όρθια, θα σταθεί γιατί υπάρχει αυτή η δύναμη ανιδιοτελούς προσφοράς”, επισήμανε προλογίζοντας την εκδήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

“Πριν από 22 χρόνια έφευγε μια παιδική ζωή, η ζωή του Ανδρέα και στη θέση της άνθησε ένα χαμόγελο, το “Χαμόγελο του Παιδιού”, ένα χαμόγελο που μεταδόθηκε σε εκατομμύρια παιδιά”, παρατήρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και συμπλήρωσε: “Ξέρουμε πολύ καλά ότι σήμερα αυτό που μας λείπει από όλη την κοινωνία και κυρίως από τα παιδιά είναι το χαμόγελο. Σε αυτή την προσπάθεια που έγινε με το Χαμόγελο του Παιδιού, είναι το χαμόγελο σήμερα που έχουμε πολύ περισσότερο ανάγκη για να αντιμετωπίσουμε ένα μέλλον, όπου πρέπει να σταθούμε όρθιοι”.

Στη συνέχεια απονεμήθηκαν τα βραβεία “Ανδρέας Γιαννόπουλος” στην Ελληνική Αστυνομία και τον αρχηγό της αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα, στο Πυροσβεστικό Σώμα και τον αρχηγό του αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο, στο Λιμενικό Σώμα και τον αρχηγό του υποναύαρχο Σταμάτη Ράπτη, και στο ΓΕΕΘΑ (το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος).

Επίσης, στον επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνο Καρβούνη, στον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνη Αυγερινό, στον πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Γεώργιο Καλογερόπουλο, και στον καθηγητή Παιδιατρικής- Πνευμονολογίας και διευθυντή της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ιωάννη Τσανάκα.

Στιγμές από τη διαδρομή του “Χαμόγελου του Παιδιού” περιέγραψαν εργαζόμενοι, εθελοντές, παιδιά που μεγάλωσαν στα σπίτια του Οργανισμού, υποστηρικτές, εισαγγελικοί λειτουργοί και μέλη του ΔΣ του οργανισμού. Επίσης, στην δημιουργία του Οργανισμού αναφέρθηκε και ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαδάκης, από την τηλεοπτική εκπομπή του οποίου ο μικρός Ανδρέας είχε περιγράψει το όραμά του.

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι αναπληρωτές υπουργοί Εργασίας Θεανώ Φωτίου και Ράνια Αντωνοπούλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι τέως υπουργοί Νίκος Φίλης και Θοδωρής Δρίτσας, και οι βουλευτές Νίκος Μανιός, Σοφία Βούλτεψη και Δημήτρης Καμμένος, η Τατιάνα Στεφανίδου και δύο ακόμα άνθρωποι με ιδιαίτερη βαρύτητα. Πρόκειται για την Μαίρη Χρονοπούλου και τον Θάνο Καλλίρη.

Η η αγαπημένη ηθοποιός αποφάσισε να χαρίσει το σπίτι της και όλες τις μνήμες που το συνοδεύουν στα παιδιά που το έχουν ανάγκη. Το σπίτι έκτασης 170 τ.μ εκτός από την οικονομική αξία, είναι και ένας χώρος τεράστις πολιτιστική κληρονομιάς αφού τα τελευταία 30 χρόνια έχουν περάσει από κει τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου.

Η παρουσία του τραγουδιστή ήταν ιδιαίτερα συγκινητική αφού ήταν ένας από αυτούς που στάθηκαν στο πλευρό του μικρού Ανδρέα και μάλιστα έχει ερμηνεύσει ένα τραγούδι που είναι αφιερωμένο στο χαμόγελο του μικρού και αποτελεί τον ύμνο του Οργανισμού. Πρόκειται για το τραγούδι “Ένα χαμόγελο για τον Αντρέα“.

Read More

And More