Ζέτα Δούκα: Οι πρώτες διακοπές με την κόρη της και οι συμβουλές στις νέες μαμάδες!

Στις αρχές του Απρίλη έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί και σήμερα η Ζέτα Δούκα και έκτοτε όλη της η καθημερινότητα είναι αφιερωμένη σε εκείνη. Η ηθοποιός απολαμβάνει κάθ στιγμή με την μικρή της πριγκίπισσα και φροντίζει να μοιράζεται τα συνιαθσήματά της και τις εμπειρίες της με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Μαμά και κόρη αυτές τις μέρες απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στη Σίφνο. Η Ζέτα μοιράστηκε στο instagram της μία φωτογαφία με το κορότσι της μικρής και την συνόδευσε με χρήσιμες συμβουκές για τους νέους γονείς.


Δες τις 9 συμβουλές που έδωσε η Ζέτα Δούκα για το πρώτο μπάνιο του παιδιού:

1. Το μωρό μπορεί να κολυμπήσει εφόσον μπορεί να στηρίζει μόνο του το κεφάλι του (συνήθως μετά τον 5ο μήνα), ενώ επιβάλλεται το μωρό είτε να φορά σωσίβιο είτε να βρίσκεται μέσα σε ειδική σαμπρέλα και πάντα υπό την διαρκή παρουσία του γονιού.

2. Αν το μωρό είναι μικρότερο των 5 μηνών, μπορείτε να το βρέξετε με λίγο θαλασσινό νερό ή να το κρατήσετε μερικά λεπτά για να πλατσουρίσει τα πόδια του.

3. Η θερμοκρασία της θάλασσας πρέπει να μην είναι υπερβολικά χαμηλή, γιατί τα μωρά δε μπορούν να ρυθμίσουν την θερμοκρασία του σώματός τους όπως οι μεγάλοι. Έτσι, καλό είναι να αποφεύγετε να βάζετε το μωρό στη θάλασσα όταν είναι πολύ κρύα.

4. Βεβαιωθείτε από τον παιδίατρο ότι μπορείτε να κάνετε μπάνιο το μωρό στη θάλασσα, καθώς μερικά βρέφη έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα και μπορεί με το θαλασσινό νερό να παρουσιάσουν σπυράκια ή εκζέματα.

5. Το μωρό πρέπει να φορά απαραιτήτως αντηλιακή κρέμα ειδική για βρέφη, σε όλο το σώμα και το πρόσωπο, η οποία πρέπει να ανανεώνεται αν το μωρό βραχεί.

6. Το καπέλο είναι απαραίτητο, ακόμα κι αν έχει συννεφιά. Αποφύγετε τα γυαλιά ηλίου μέχρι το παιδί να φτάσει 2-2,5 ετών.

7. Αμέσως μετά το μπάνιο στη θάλασσα, το μωρό πρέπει να ξεπλυθεί με άφθονο γλυκό νερό. Φροντίστε, λοιπόν, να πηγαίνετε σε παραλίες που έχουν ντουζιέρα.

8. Όση ώρα το μωρό είναι στην παραλία θα πρέπει να φορά λευκό μπλουζάκι, ακόμα κι αν βρίσκεται κάτω από την σκιά της ομπρέλας.

9. Δεν πρέπει να αφήσετε ούτε λεπτό το μωρό εκτεθειμένο στον ήλιο.

Read More

And More