Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ο γάμος στην Αιδηψό και η θέση της Προέδρου της Βουλής!

Πριν τέσσερις περίπου μήνες ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας έχοντας στο πλευρό της τον εκλεκτό της καρδιάς της, Απόστολο Μαντή. Και τώρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι έτοιμη για τη θέση της νέας Προέδρου της Βουλής.

Η πολιτικός με τον εκρηκτικό χαρακτήρα που ανεβάζει τα ντεσιμπέλ της φωνής της στη Βουλή ήταν η μεγάλη έκπληξη του Αλέξη Τσίπρα. Αν και είχε ακουστεί αρχικά το όνομά της για το υπουργείο Δικαιοσύνης ή για το υπερ – υπουργείο Εσωτερικών, τελικά ο πρωθυπουργός αποφάσισε πως είναι η επιλογή του για τη θέση της Προέδρου της Βουλής. Θα είναι η δεύτερη φορά που γυναίκα καταλαμβάνει το τρίτο πολιτειακό αξίωμα, μετά την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη το 2004.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Δες όλες τις κυρίες που μπαίνουν στη Βουλή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η κόρη του Νίκου Κωνσταντόπουλου και της Λίνας Αλεξίου. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών, από όπου και πήρε το πτυχίο της και εξελέγη στη Βουλή των Ελλήνων με τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Επανεξελέγη την 17η Ιουλίου 2012 (ΙΕ Περίοδος Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας).
Συμμετείχε ως Μέλος στις παρακάτω επιτροπές της Βουλής: Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καθώς και της πολύκροτης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης,κατά του πρώην Υπουργού,κ.Γ. Παπακωνσταντίνου,σχετικά με την υπόθεση του ψηφιακού δίσκου ηλεκτρονικών αρχείων της Τράπεζας HSBC.

Δες όλους τους νέους της Βουλής


Ο γάμος στην Αιδηψό και η άφιξη με το… “ σκαραβαίο”


Στα τέλη του Σεπτέμβρη η Ζωή Κωνσταντοπούλου με ένα κατάλευκο νυφικό και ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας στα Λουτρά Αιδηψού, έχοντας στο πλευρό της τον Απόστολο Μαντή.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έφθασε στην εκκλησία με 1 ώρα και 20 λεπτά καθυστέρηση, μέσα σε ένα… “σκαραβαίο”. Παρών στο γάμο της ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας.
Το ζευγάρι είναι 10 χρόνια μαζί και γνωρίστηκε στην Αιδηψό απ’ όπου κατάγεται ο γαμπρός αλλά και η μητέρα της κας Κωνσταντοπούλου, Λίνα Αλεξίου. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει στα Λουτρά τα περισσότερα καλοκαίρια της παιδικής της ηλικίας.
Το ζευγάρι έχει κρατήσει τη σχέση του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τον τελευταίο καιρό, εκείνος συνοδεύει την καλή του σε κομματικές εκδηλώσεις.

Λίγα λόγια για την Ζωή Κωνσταντοπούλου:


Ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής και εξελέγη μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ στο Πανσπουδαστικό Συνέδριο του 1995. Ήταν επίσης μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φοιτητών Νομικής (ELSA), ενώ παράλληλα συμμετείχε στο Πρόγραμμα παροχής δωρεάν Νομικής Βοήθειας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο.

Από το 2003 ασκεί μάχιμη δικηγορία στον τομέα του Ποινικού Δικαίου και του Διεθνούς Ποινικού Δικαίου, και έχει χειριστεί πολλές υποθέσεις που απασχόλησαν την κοινωνία και την κοινή γνώμη. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που συνέταξε και υπέβαλε, τον Ιούλιο 2003, στον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου μήνυση για διεθνή εγκλήματα, που διαπράχθηκαν από Βρετανούς αξιωματούχους στο Ιράκ.

Από το 2007 είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Νέων Ποινικολόγων της Διεθνούς Ένωσης Ποινικού Δικαίου, με μέλη ακαδημαϊκούς, δικηγόρους, δικαστές και εισαγγελείς από όλο τον κόσμο. Στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 εξελέγη βουλευτής με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια της Α’ Αθήνας, λαμβάνοντας 11.727 σταυρούς προτίμησης (πρώτη από τους υποψηφίους του κόμματός της) στις εκλογές του Μαΐου, ενώ επανεξελέγη με λίστα στις εκλογές του Ιουνίου.

Read More

And More