Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο: Θα κάνει παιδί με την Αθηνά Ωνάση;

Ο Αλβάρο Ντε Μιράντα Νέτο μιλάει για πρώτη φορά στο περιοδικό Hello! Και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές από την καθημερινότητά του με την Αθηνά Ωνάση. Ο 42χρονος σύζυγος της χρυσής κληρονόμου και εγγονής του Αριστοτέλη Ωνάση μιλάει για την επιθυμία τους να είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, για το ενδεχόμενο ενός παιδιού αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα.

Εξακολουθείτε να σκέφτεστε να πάτε στους Ολυμπιακούς του Ρίο;
Τώρα, περισσότερα από ποτέ. Θα πάμε μαζί. Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα θέμα γύρω από το οποίο περιστρέφεται η ζωή μας. Προπονούμαστε κάθε μέρα, για πολλές ώρες, συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου. Θα επιθυμούσαμε πάρα πολύ να αποκτήσουμε ένα παιδί, αλλά περιμένουμε να περάσει η Αθηνά αυτή τη δοκιμασία. Ανέκαθεν όλοι μιλούσαν για εκείνη μέσω της οικογένειας της. Θα ήταν ωραίο να κάνει κάτι μεγάλο για να αποδείξει την αξία της.

Πώς είναι η σύζυγός σας; Προσπαθεί να ξεπεράσει το τραύμα της απώλειας του Καμίλ;
Ήταν μια ιδιαίτερα συναισθηματική απώλεια. Όποιος έχει στην κατοχή του άλογα, γνωρίζει πως αυτά τα ζώα είναι ικανά ν’ αγγίξουν την καρδιά σου, όταν έχεις περάσει χρόνια μαζί τους, κάθε μέρα, για να τα εκπαιδεύσεις. Είμαι σίγουρος ότι η γυναίκα μου θα ξεπεράσει τη θλίψη της και θα αναδυθεί ισχυρότερη μέσα από αυτή την περιπέτεια. Αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ κοντά. Αν θέλει να γράψει την ιστορία της ως πρωταθλήτρια, πρέπει να ωριμάσει μέσα από τις δυσκολίες. Να βάλει το κεφάλι κάτω και να δουλέψει σκληρά, όπως έκανε ο παππούς της, ο Αριστοτέλης Ωνάσης.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Ελλάδας, της χώρας της, την οποία ελάχιστα γνωρίζει.
Είμαστε πολύ κοντά στην Ελλάδα, ειδικά αυτή την τόσο σημαντική και ευαίσθητη στιγμή για τη χώρα. Παρακολουθούμε προσεκτικά την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα. Ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα εξελιχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όταν παντρευτήκαμε, η Αθηνά αποφάσισε να κρατήσει το ελληνικό επώνυμο της μητέρας της, με το οποίο άλλωστε ταυτίζεται. Θα ήταν ωραίο συμβολικά, αν μπορούσε να κερδίσει ένα μετάλλιο.

Οφείλετε πολλά στην ιππασία, που σας επέτρεψε να γνωρίσετε την Αθηνά;
Συναντηθήκαμε το 2002 όταν ήταν μόλις 17 ετών. Ήμασταν και οι δυο στο training camp του Νέλσον Πεσόα στο Βέλγιο. Η μητέρα της κόρης μου, Σιμπέλ Ντόρσα η οποία αυτοκτόνησε το 2011 με είχε αφήσει μόνο και επέστρεψε στη Βραζιλία, μετά την τελευταία μας διαμάχη. Είχε κουραστεί από την περιπλάνηση μου, η οποία όμως ήταν αναγκαία για την καριέρα μου. Είχε πάρει μακριά τα παιδιά, την 3χρονη Βίβιαν και τον 5χρονο Φερνάντο από τον πρώτο της γάμο, τον οποία είχα σαν δικό μου γιο. Δεν είχαμε πάρει διαζύγιο, επειδή δεν ήμασταν παντρεμένοι, αλλά το τέλος αυτής της σχέσης με γέμισε θλίψη. Η Αθηνά με πλησίασε δειλά, με λεπτότητα, που συνοδεύει πάντα την αγάπη μας.

Πώς θυμάστε αυτή τη συνάντηση;
Με πολλή συγκίνηση. Ήμουν στους στάβλους και χάιδευα το άλογο μου, καθώς έμεναν δύο εβδομάδες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Xeres de la Frontera. Η Αθηνά με πλησίασε για να με χαιρετήσει και όταν είδε την έκφραση μου με ρώτησε γιατί είμαι τόσο λυπημένος. Η σπίθα που άναψε μεταξύ μας εκείνη την στιγμή, έγινε πυρκαγιά. Από τότε δεν χωρίσαμε ποτέ.

Ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ριο για εσάς κι ένα για την Αθηνά, είναι το κρυφό σας όνειρο;
Σίγουρα είναι μια βαθιά, κοινή μας επιθυμία, όπως άλλωστε και το να αποκτήσουμε ένα δικό μας παιδί.

Διάβασε περισσότερα στο Hello! που κυκλοφορεί

Read More

And More