Ρημάζει το παλάτι του Άκη Τσοχατζόπουλου! Φωτογραφίες

Το νεοκλασσικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το παλάτι του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη κάποτε ήταν γεμάτο ζωή. Τώρα, ρημάζει, εγκαταλελειμμένο αφού οι ιδιοκτήτες του είναι πίσω από της φυλακής τα σίδερα.

/

Κλειστό σχεδόν ένα χρόνο τώρα, το σπίτι που έγινε συνώνυμο της χλιδής και της σπατάλης, τώρα πια ρημάζει και τα σημάδια εγκατάλειψης είναι παντού: στο roof garden με θέα τον Παρθενώνα, στο εσωτερικό ασανσέρ, στα καλογυαλισμένα πατώματα και στην πολυτελή σκάλα.

Η άγνωστη ιστορία
Το «παλάτι» του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη κρύβει και μια ανείπωτη ιστορία. Το… Γολγοθά που έζησαν τόσο κατά την περίοδο της ανακαίνισης από το πασίγνωστο ζευγάρι αλλά και μετά την προφυλάκισή τους, οι γείτονές τους.

Το σπίτι επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου 33 είναι χωρισμένο σε δυο επίπεδα. Το ζεύγος Τσοχατζόπουλου έμενε στο δεύτερο επίπεδο και το δώμα. Στο ισόγειο και τον πρώτο μένει η οικογένεια του Κύπριου επιχειρηματία, Μιχάλη Χαρίτου. Ο άγνωστος ένοικος του κτιρίου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου περιγράφει στο Έθνος της Κυριακής όσα πέρασε…

Όσο διήρκεσε η ανακαίνιση, η οικογένεια Χαρίτου έζησε δύσκολες στιγμές. Και ήταν μόνο η αρχή…. Διάβασε περισσότερα και δες κι άλλες φωτογραφίες στο NewsIt

Read More

And More