Γιάννης Σεβδικάλης: Στα 21 χτυπήθηκε από τρένο και έχασε τα πόδια του – Η συμμετοχή στους παραολυμπιακούς και η ανεξάντλητη αισιοδοξία του

Στα 21 του χρόνια χτυπήθηκε από διερχόμενο τρένο στο Γκάζι. Οι χειρούργοι στο “Γ. Γεννηματάς” δεν είχαν άλλη επιλογή από τον ακρωτηριασμό στα κάτω άκρα. Από εκείνο τον Οκτώβριο του 2012, ο Γιάννης Σεβδικάλης μπήκε σε έναν δύσκολο “στίβο” της ζωής. Το μήνυμα όμως που καταφέρνει να στείλει μέχρι σήμερα είναι ότι τα όνειρα και οι ελπίδες δεν ακρωτηριάζονται!

Καλεσμένος σήμερα στην Tatiana Live, δεν στέκεται στη μέρα του ατυχήματος αλλά σε όσα έφερε αυτό στην πορεία της ζωής του. Την αλληλεγγύη που γνώρισε τόσο από κοινωνικά ευαισθητοποιημένους καλλιτέχνες, που διοργάνωσαν συναυλία στο Βοτανικό για να συγκεντρωθούν χρήματα για το χειρουργείο που χρειαζόταν, όσο και από τον απλό κόσμο.

Ένα χρόνο μετά το ατύχημά του ο Γιάννης χρησιμοποίησε για πρώτη φορά προσθετικά μέλη. Τόσοι μήνες όμως χωρίς περπάτημα τα κόκκαλά του είχαν ατροφήσει και χρειάστηκε να περπατάει με πατερίτσες. Μετά από παρότρυνση όμως ενός φίλου μπήκε στον κανονικό στίβο και ξεκίνησε ο πρωταθλητισμός. Σήμερα, μετρά μία συμμετοχή στους παραολυμπιακούς και πολλά προσωπικά ρεκόρ αφού η ανεξάντλητη αισιοδοξία τον κάνει πρότυπο για όλους μας.

Δες όσα είπε στην Τατιάνα Στεφανίδου και την Τατιάνα Live.

Read More

And More