Κάτια Δανδουλάκη: Πώς βρίσκει την τοποθέτηση της Λυδίας Κονιόρδου στο υπουργείο Πολιτισμού;

Καλεσμένη στην Tatiana Live ήταν σήμερα η Κάτια Δανδουλάκη. Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε στην Τατιάνα Στεφανίδου για το ρόλο της στη νέα της θεατρική παράσταση αλλά και όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα. Φέτος, την βρίσκουμε στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη με το έργο “Γλύκο πουλί της νιότης” σε σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη. Η ίδια μίλησε με πολύ ενθουσιασμό για το έργο του Τένεσι Ουίλιαμς αλλά και για τους συνεργάτες της.

Για την νέα υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου
Δεν γνωριζόμαστε με τη Λυδία. Τη θαυμάζω σαν ηθοποιό και σαν προσωπικότητα. Χάρηκα πάρα πολύ που ένας άνθρωπος δικός μας, που λατρεύει τον πολιτισμό έγινε υπουργός. Θαυμάζω το κουράγιο της να μπει σε αυτή τη δύσκολη στιγμή σε μια τόσο λεπτή κατάσταση. Ο πολιτισμός μας έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι το πρώτο που θα μπορούσε να μας κάνει πρώτους στον κόσμο και είναι το τελευταίο που του δίνουμε σημασία, οπότε έχει πάρα πολλά προβλήματα. Ελάχιστοι υπουργοί νομίζω κατάφεραν να προωθήσουν αυτό το υπουργείο προς τα έξω και την Ελλάδα. Η Ελλάδα ήταν τα φώτα του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο. Της εύχομαι καλό κουράγιο. Της εύχομαι δύναμη. Περιμένουμε πολλά. Πάντα βλέπω θετικά τους ανθρώπους που τολμάνε και προχωράνε.

Για την σημερινή οικονομική κατάσταση
Αυτό που με βασανίζει μέσα στην ψυχή μου και δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια πιστέψτε με… τα νέα παιδιά που βασανίζονται θα βρουν τον κόσμο τους, έχουν έναν μέλλον, οι μεγάλοι άνθρωποι που τους πήραν τον πόρο της ζωής τους που ήταν τα δεδουλευμένα τους, που δεν έχουν τρόπο να δουλέψουν για να μπορέσουν να συνεχίσουν, αυτό είναι κάτι που με πονάει αφάνταστα, το θεωρώ σχεδόν έγκλημα.

Read More

And More