Πίσω στην κορυφή της σελίδας
14.09.2017 | 16:19

Ο πλοιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου που βυθίστηκε μιλά ζωντανά στην Tatiana Live

Ο πλοιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου που βυθίστηκε μιλά ζωντανά στην Tatiana Live
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Σαλαμίνα. Φρεατίδα. Πειραική. Άγιος Κοσμός. Γλυφάδα. Περιοχές που άλλοτε οι κάτοικοί τους απολάμβαναν τη θέα και τα νερά τους, σήμερα έχουν γίνει μαύρες. Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής βυθίστηκε ένα δεξαμενόπλοιο “Αγία Ζώνη” το οποίο γέμισα με πίσσα όλες τις ακτές στις παραπάνω περιοχές δημιουργώντας μια τεράστια οικολογική καταστροφή. Συναγερμός έχει σημάνει για την πετρελαιοκηλίδα που έχει αποτελέσει και θέμα στα διεθνή δίκτυα. Ο πλοιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου που βυθίστηκε μιλά ζωντανά στην Tatiana Live.

Ο Θεόδωρος Κουντούρης εξήγησε στην Τατιάνα Στεφανίδου ότι ενημερώθηκε άμεσα από τον καπετάνιο του πλοίου για την βύθισή του. Παρόλο που ακόμα δεν έχουν επίσημο πόρισμα για το πώς προκλήθηκε η βλάβη, ο ίδιος τόνισε πως φρόντισε άμεσα για να εξασφαλίσει την προστασία του περιβάλλοντος. Το φορτίο του πλοίου ήταν μαζούτ. “Λυπάμαι πολύ για αυτό που έγινε, έκανα τα πάντα για να περιοριστεί η ζημιά”, υποστηρίζει ο ίδιος.

“Αυτό που ξέρω είναι ότι το πλοίο δεν έχει κανένα ρήγμα από κάτω”, ανέφερε στην Tatiana Live o πλοιοκτήτης αναφορικά με την αιτία που προκάλεσε την βύθιση του πλοίου. “Περιμένουμε την πραγματογνωμοσύνη να μας πουν για ποιο λόγο”, συμπλήρωσε.

“Έχω καταστραφεί παντελώς. Έχει γίνει μια ζημιά ανεπανόρθωτη. Και το πρόβλημα μου είναι πιο μεγάλο που με καταταράσσεται ένα ολόκληρο λεκανοπέδιο”, απαντά στην ερώτηση γιατί δεν έχει καταφέρει ακόμα να μιλήσει από κοντά με κάποιον από τους 4 ανθρώπους που ήταν στο πλοίο την ώρα που βυθίστηκε.

“Πονάω πολύ για αυτό που έγινε. Είμαι σε άσχημη κατάσταση”, λέει βουρκώνοντας.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10