Ο σύζυγος της Μ. Παπαγιαννίδου που πέθανε από AIDS μιλάει στην Τατιάνα

Η δημοσιογράφος της εφημερίδας “Το Βήμα της Κυριακής” Μαίρη Παπαγιαννίδου, άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή του Πάσχα, αφού για 25 ολόκληρα χρόνια πολεμούσε το Aids!

Την είδηση του θανάτου της κοινόποιησε αρχικά – μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης – η συνάδελφός της, Λώρη Κέζα και λίγο μετά ο σύζυγός της, Σεν Πιερ.

H Mαίρη, που μολύνθηκε το 1985. Η ασθένεια διαγνώστηκε δέκα χρόνια μετά. Εκείνη πίστευε πάντα και προσπαθούσε να αποδείξει με έρευνες, ότι ιός HIV, που προκαλεί το AIDS, δεν έχει εντοπιστεί ποτέ και πουθενά.

Ο σύζυγός της μίλησε σήμερα στην Τατιάνα και την εκπομπή μίλα για τον αγώνα της δημοσιογράφου αλλά και την κοινή τους ζωή. Ο Γαλλοκαναδός Ζιλ Σεν Πιερ παντρεύτηκε τη Μαίρη τον Ιούλιο του 2006. Έφυγε από τη χώρα του και ήρθε στην Ελλάδα για να ζήσει με τη γυναίκα της ζωής του.

Το ζευγάρι μοιράστηκε όλες τις δύσκολες στιγμές και τον αγώνα να αποδείξουν ότι ιός HIV, που προκαλεί το AIDS, δεν έχει εντοπιστεί ποτέ και πουθενά. Στην πορεία του γάμου τους η δημοσιογράφος έμεινε έγκυος και αποφάσισαν να το κρατήσουν καθώς πίστευαν και οι δύο πως δεν υπάρχει κίνδυνος.

Η Μαίρη είχε σταματήσει ήδη τη φαρμακευτική αγωγή γιατί θεωρούσε πως δεν την χρειαζόταν και ζούσε μια φυσιολογική ζωή, μέχρι την ημέρα του Πάσχα που άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 47 ετών.

Δες την ιστορία της ζωής της Μαίρης Παπαγιαννίδου:

Read More

And More