Χ. Συριώτης: Η συγκλονιστική εξομολόγηση του ηθοποιού για τη μάχη του με τον καρκίνο!

Ο Χρήστος Συριώτης αποκάλυψε στην εκπομπή Μίλα την περιπέτεια της υγείας του, που τον έκανε να αλλάξει τρόπο σκέψης και ζωής. Το κοινό τον έχει γνωρίσει περισσότερο μέσα από την συμμετοχή του σε διαφημιστικά σποτ ή τηλεοπτικές σειρές. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός αλλά κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί την περιπέτεια που βιώνει!

Ο γνωστός ηθοποιός εξομολογήθηκε όλα τα συναισθήματα του από την στιγμή που του χτύπησε την πόρτα ο καρκίνος. Εμφανίστηκε με ξυρισμένο κεφάλι αλλά χαμογελαστός και άνοιξε την καρδιά του. “Δεν είναι εύκολο πράγμα. Μόνο όσοι το έχουν περάσει ή το βιώνουν μπορούν να καταλάβουν”, υποστηρίζει ο Χρήστος στην κάμερα της εκπομπής.

Από την άλλη μεριά όμως, όπως εκμυστηρεύεται ο ίδιος, επανεκτίμησε τα πράγματα. “Βλέπεις τη ζωή τελείως διαφορετικά. Βλέπεις ότι κάποια πράγματα δεν έχουν καμία σημασία και ότι το μόνο που αξίζει είναι η ίδια η ζωή”, εξηγεί.

Όλα άρχισαν πριν από εννέα μήνες, όταν τυχαία ψηλάφισε έναν όγκο στα γεννητικά του όργανα. “Δεν θα έδινα καμία σημασία γιατί δεν υπάρχει καμία ενημέρωση”, τονίζει και αυτό που τον έβαλε σε σκέψεις ήταν ένα περιοδικό που είχε πέσει στα χέρια του σε ένα από τα ταξίδια του. Το περιοδικό ανέφερε πως οι άνδρες πρέπει να προσέχουν και να κάνουν εξετάσεις όπως ακριβώς κάνουν οι γυναίκες με το στήθος τους. Αυτό το πράγμα στην Ελλάδα δεν το είχε βρει πουθενά και δεν υπάρχει και ενημέρωση, αυτό το περιοδικό όμως τον παρακίνησε να πάει να κάνει εξετάσεις.

Μόλις οι γιατροί επιβεβαίωσαν τς υποψίες του σκέφτηκε να βάλει τέλος στη ζωή του. “Έκλαιγα και ήθελα να δώσω τέλος στη ζωή μου”, περιγράφει. Χειρουργήθηκε πριν από λίγους μήνες και από τότε μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία. Υποβλήθηκε σε χημειοθεραπείες και όπως λέει για εκείνος ήταν ένας φοβερός αγώνας. “Όλοι μου έλεγαν είσαι δυνατός. Δεν αισθανόμουν δυνατός. Ποτέ στη ζωή μου δεν αισθάνθηκα δυνατός. Να όμως που τα κατάφερα!”

Λόγω της ασθένεια αναγκάζεται να μένει στο σπίτι, περιορίζοντας τις εξόδους του για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας τους. “Μου λείπει ο ήλιος, η θάλασσα, οι φίλοι, η δημιουργία. Όλα τα άλλα είναι τίποτα”, δηλώνει ο Χρήστος.

Από τη πρώτη στιγμή είχε στο πλευρό του την οικογένειά του και αυτό τον βοήθησε πάρα πολύ: “Αν δεν είχα στήριξη δεν θα μπορούσα και να το παλέψω. Είναι φοβερός αγώνας. Αν δεν είχα την οικογένειά μου, τους φίλους μου και κάποιους συναδέλφους δεν θα μπορούσα.”

Τον αποκαλούν επάρατη νόσο. Τι πάει να πει επάρατος; Επάρατος είναι ο καταραμένος. Δεν νιώθω καταραμένος, νιώθω ευλογημένος γιατί έπαθα κάτι αλλά ζω”, υπογραμμίζει ο ηθοποιός. Ο ίδιος είναι πολύ αισιόδοξος και το μόνο που τον προβληματίζει είναι οι παρενέργειες της χημειοθεραπείας. Οι αλλαγές στην εμφάνισή του δεν τον επηρεάζουν πλέον και το μόνο που προέχει είναι η υγεία του. “ Μην ντέπεστε, μην κολλάτε! Ο καρκίνος αντιμετωπίζεται αρκεί να τον αντιμετωπίσετε με θάρρος“, δηλώνει θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα σε όσους βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις.

“Δεύτερη ζωή δεν έχει. Κακώς τόσο καιρό στεναχωριόμουν. Πρινν από μερικούς μήνες μου ήρθαν τα χαράτσια της εφορίας και αγχωνόμουν για το πως θα τα πληρώσω. Τώρα τα βλέπω και γελάω. Δεν με απασχολεί, αυτό που με απασχολεί είναι ότι είμαι καλά και ότι ζω. Να κάνω μια βόλτα στη θάλασσα με τους φίλους μου, να κάνω ένα τίξει, πότε θα παίξω στο θέατρο, να πάω να δω μία καλη παράσταση”, λέει κλείνοντας και αφήνοντας ένα συναίσθημα αισιοδοξίας και αγάπης για τη ζωή!

Δες την συγκλονιστική συνέντευξη του ηθοποιού στο Μίλα:

Read More

And More