Ελένη Μενεγάκη: Εντυπωσιακή εμφάνιση στη φωταγώγηση του Παναθηναϊκού Σταδίου [pics]

Ο Οκτώβριος είναι μήνας πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού. Κάθε Οκτώβριο, στο πλαίσιο της Εκστρατείας για τον Καρκίνο του Μαστού της Estee Lauder Companies πραγματοποιείται παγκοσμίως το πρόγραμμα Φωταγώγησης Σημαντικών Κτιρίων – Οροσήμων σε ροζ χρώμα με στόχο την ταχύτερη και ευρύτερη διάδοση της γνώσης για την πρόληψη. Το ραντεβού για φέτο δόθηκε, το βράδυ της Τρίτης, στο Καλλιμάρμαρο. Η Πρέσβειρα της Εκστρατείας, Ελένη Μενεγάκη έκλεψε τις εντυπώσεις με το φόρεμά της και έδωσε το έναυσμα για την φωταγώγηση του μνημείου.

Η παρουσιάστρια του Alpha δίνει κάθε χρόνο το παρών σε αυτή την τόσο σημαντική βραδιά ενώ ενισχύει με κάθε τρόπο το μήνυμα της καμπάνιας. Λίγο μετά το τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκε και μία φωτογραφία με τους διαδικτυακούς της φίλους.

Το Παναθηναϊκό Στάδιο έγινε όχι μόνο “ροζ” αλλά και σύμβολο Ελπίδας για την Αθήνα και μεταφέρει το σωτήριο μήνυμα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Την μουσική επένδυση της φωταγώγησης συνέθεσε ο Δημήτρης Κοντόπουλος ενώ στήριξαν την βραδιά και το σκοπό της αρκετοί εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz.

Ηλίας Κοκοτός, Δημήτρης Κοντόπουλος

Γιάννης Χατζηγεωργίου

Ιωάννα Σουλιώτη

Δωροθέα Μερκούρη

Δούκας Χατζηδούκας, Ελένη Μενεγάκη

Λίγο πιο πριν, στις 18:30, τα μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου γυναικών με καρκίνο μαστού μαζί με εθελοντές, δημιούργησαν την ανθρώπινη κορδέλα στον προαύλιο χώρο του σταδίου.

Από το 1992 μέχρι σήμερα έχουν φωταγωγηθεί πάνω από 1000 κτίρια-ορόσημα και μνημεία παγκοσμίου φήμης σε 70 χώρες, μεταφέροντας το αισιόδοξο μήνυμα ότι η ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ.

Το 2010 η Εκστρατεία Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού δημιουργεί για πρώτη φορά ένα παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες με τίτλο “Τα περισσότερα Κτίρια-Ορόσημα που φωταγωγούνται για ένα σκοπό μέσα σε 24 ώρες”. Ιστορικά αξιοθέατα όπως το Angel de la Independencia (Μεξικό), το Peninsula Hotel (Χονγκ Κονγκ), το Ζάππειο (Ελλάδα), το Burj Al Arab (Ντουμπάι) και το Κέντρο Ροκφέλερ (ΗΠΑ), φωταγωγούνται συγχρόνως μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 24 ωρών.

Στην Ελλάδα έχουν φωταγωγηθεί μέχρι σήμερα το Ζάππειο Μέγαρο, η Αγορά του ΟΑΚΑ, o Λόφος του Λυκαβηττού, το Δημαρχείο της Αθήνας, ο πύργος του ΟΤΕ στην Θεσσαλονίκη, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στο Σύνταγμα, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, η πλατεία Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος και η Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, το Ενετικό Φρούριο ΚΟΥΛΕ στο Ηράκλειο, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο και η Πλατεία Σπιανάδα στην Κέρκυρα, το Κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού City Link, η Στοά Σπυρομήλιου, το Hilton Αθηνών και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Επιμέλεια κειμένου: Άρτεμις Θύμιου

Read More

And More