Επίσημη πρεμιέρα για το έργο η “Η αγάπη άργησε μια μέρα” [pics]

Το “Η αγάπη άργησε μια μέρα” είναι ένα από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα έργα της ελληνικής λογοτεχνίας. Η Λιλή Ζωγράφου έχει γράψει με τον δικό της μοναδικό τρόπο για την γυναικεία υποδούλωση στην πατρική και στη συνέχεια στην συζυγική εξουσία ενώ υμνεί τον έρωτα και την ελευθερία. Από τον Οκτώβρη ανεβαίνει στο Θέατρο Αργώ σε σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολλάρι και το βράδυ της Πέμπτης έκανε επίσημη πρεμιέρα με πλήθος κόσμου.

Τους 7 συγκλονιστικούς ρόλους της παράστασης υποδύεται ένας θίασος που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες ηθοποιούς.

Το έργο μιλά για γυναίκες θύματα και θύτες μιας κλειστής κοινωνίας, που μέσα από τον καθωσπρεπισμό τους, όπως θα μας πει και η ίδια η συγγραφέας, “σπαταλούν τη ζωή τους στις κοινωνικές συμβάσεις και την ερωτική στέρηση”.

Βάσω Παπανδρέου

Αλέξανδρος Σταύρου-Υρώ Λούπη

Τζίνα Αλιμόνου-Κατερίνα Μισιχρόνη-Βασιλική Τρουφάκου

Αιμιλία Υψηλάντη-Θωμαϊς Ανδρούτσου

Μάρα Δαρμουσλή-Μυρτώ Γκόνη

Γιώργος Κοψιδάς-Κατερίνα Μισιχρόνη-Πέτρος Λαγούτης

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Ένα βαθυτατα ελληνικό έργο που παρουσιάζει την συγκλονιστική εικόνα της ελληνικής επαρχίας από τα μέσα της δεκαετίας του ’30 ως τις αρχές της δεκαετίας του ’80 που άφησε τα σημάδια της και στις επόμενες γενιές και εποχές.

Ο σκηνοθέτης με τις πρωταγωνιστριές του στην υπόκλιση της πρεμιέρας

Στιγμιότυπα από την παράσταση

Λίγα λόγια για το έργο…

Σε μια αγροτική περιοχή της Κρήτης τέσσερις γενιές γυναικών της οικογένειας Φτενούδου, ζουν κάτω από την σκιά της πατριαρχικής καταπίεσης. Ξεχνούν τα όνειρά τους, καταπνίγουν τα συναισθήματά τους, υποτάσσονται στην επιταγή του πατέρα. Αλλά και υποτάσσουν… Η μεγαλύτερη κόρη, έπειτα από το θάνατο του πατέρα και της μητέρας της, αναλαμβάνει τον ρόλο του εξουσιαστή, προσπαθώντας να ελέγξει τις ζωές και την τύχη όλων των αδερφών της. Κάποιοι θα υποχωρήσουν, άλλοι θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν. Ανάμεσα τους η Ερατώ, θα είναι αυτή που θα τολμήσει, με μια τεράστια δύναμη ψυχής, θα επιλέξει τον δρόμο της ελευθερίας, θα αναζητήσει τον έρωτα, την ανεξαρτησία, την λύτρωση.

Ταυτότητα παράστασης

Διασκευή-Σκηνοθεσία : Ένκε Φεζολλάρι
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Λυντζέρης
Σχεδιασμός φωτισμών: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώτα Κοτσέτα
Δραματουργική επεξεργασία: Ναταλί Μηνιώτη
Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Λιανάκη
Βοηθός σκηνογράφου: Ανθή Παρασκευά-Βελουδογιάννη
Φωτογραφίες: Πάνος Μαζαράκης
Παίζουν: Αιμιλία Υψηλάντη, Αθηνά Τσιλύρα, Κατερίνα Μισιχρόνη, Μυρτώ Γκόνη, Μαρία Καρακίτσου, Βασιλική Διαλυνά, Μαρία Αποστολακέα.

Read More

And More