Ο Αύγουστος Κορτώ παρουσίασε το νέο του βιβλίο!

Με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο ο Αύγουστος Κορτώ έδωσε ένα διαφορετικό ραντεβού, το βράδυ της Τετάρτης, στο αγαπημένο Floral στα Εξάρχεια.

Ο συγγραφέας έδωσε την ευκαιρία σε θαυμαστές του έργου του να πάρουν υπογεγραμμένο το “Έρως ανίκατε μάσαν” αλλά και να συζητήσει μαζί τους.

Το νέο βιβλίο του Κορτώ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, έχει ήδη αγαπηθεί από το κοινό και έχει ξεχωρίσει και μέσα από το εξώφυλλό του αφού είναι ένας από τους χαρακτήρες του Αρκά.

Τι κάνεις όταν βρίσκεσαι σ’ ένα απομονωμένο ορεινό χωριό για το διήμερο των εκλογών κι ενώ όλοι σε μπουκώνουν λυσσαλέα με τα πιο εκλεκτά φαγιά της οικουμένης ο πορσελάνινος θρόνος αρνείται να ενδώσει στις ικεσίες σου; Κι αν ένα και μόνο εσώρουχο αρκούσε για να σε μεταμορφώσει στο πιο ποθητό πλάσμα του κόσμου; Θα ήταν ευλογία ή κατάρα; Και ποια η θέση όλων εμάς που μετά θάνατον δε θέλουμε ούτε να καούμε ούτε να ταφούμε, αλλά να μεταποιηθούμε σε χρηστικά και καλαίσθητα διακοσμητικά εσωτερικών χώρων;

Τέτοια κι άλλα αγωνιώδη ερωτήματα απαντιούνται με τρόπο παραληρηματικό στις σελίδες αυτού του βιβλίου, που μας θυμίζει ότι το γέλιο είναι συχνά η μόνη σωσίβια λέμβος στις φουρτούνες της ζωής.

Read More

And More