Θεατρική επιστροφή για την Μάρω Κοντού με το έργο “Δεσποινίς Μαργαρίτα”

Η αγαπημένη πρωταγωνίστρια του θεάτρου και του σινεμά φέτος γίνεται από κυρία δεσποινίς. Η Μάρω Κοντού έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Δευτέρας στο θέατρο Ζίνα με το έργο του Ρομπέρτο Ατάϋντε “Δεσποινίς Μαργαρίτα” σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου.

Το TLIFE ήταν εκεί για να σου μεταφέρει το κλίμα και να απαθανατίσει όσους τίμησαν με την παρουσία τους την ηθοποιό.


Τζέση Παπουτσή – Γιάννης Διαμαντόπουλος


Δήμητρα Παπαδήμα – Οδυσσέας Σταμούλης


Δήμητρα Παπαδήμα – Γιάννης Διαμαντόπουλος – Θανάσης Βισκαδουράκης

Λίγα λόγια για το έργο
Ένα έργο εμβληματικό της παγκόσμιας δραματουργίας, το οποίο ο συγγραφέας εμπνεύστηκε και έγραψε κάτω από τη βαριά σκιά του δικτατορικού καθεστώτος της Βραζιλίας. Το θεατρικό κείμενο είναι μία αλληγορία… πάνω στην δύναμη της εξουσίας, ένας επίκαιρος μονόλογος.

Ο συγγραφέας του Ρομπέρτο Ατάϋντε, που έχει λογοκριθεί στην πατρίδα του, ισχυρίζεται πώς η «Δεσποινίς Μαργαρίτα» είναι στην ουσία, ένα συνονθύλευμα αυταρχικών προσωπικοτήτων.

Θα μπορούσε να εκπροσωπεί τον Χίτλερ ή τον Νίξον… και τόσους άλλους. Δυστυχώς τέτοιες προσωπικότητες υπάρχουν ακόμη, είναι κυριολεκτικά η ενσάρκωση της αυταρχικότητας, που όμως σιγά-σιγά ξεχειλώνει, διαλύεται, ξεφεύγει από την πραγματικότητα και τρελαίνεται.

Οι μαθητές πάντα κρίνουν τους δασκάλους τους. Είναι μία διαδικασία αυτόματη. Λίγη ώρα να έχεις περάσει με κάποιον που σε διδάσκει και έχεις ήδη μία γνώμη για αυτόν.

Όσοι θεατές γίνετε μαθητές της, θα αποκτήσετε μόνοι σας την δική σας γνώμη και άποψη για την δασκάλα… τη Δεσποινίδα Μαργαρίτα.

Read More

And More