Οι celebrities που χειροκρότησαν τον Σ. Ρουβά και τις Βάκχες στο Ηρώδειο! Φωτογραφίες

Το μεγάλο στοίχημα του καλοκαιριού κατάφεραν να κερδίσουν ο Δημήτρης Λιγνάδης με τον Σάκη Ρουβά και τις Βάκχες. Η πιο πολυσυζητημένη παράσταση της χρονιάς ρίχνει αυλαία με δυο τελευταίες εμφανίσεις στο Ηρώδειο και μαγεύει το κοινό.

Στη χθεσινή προτελευταία παράσταση, ο Σάκης με τους υπόλοιπους καταξιωμένους ηθοποιούς ανέβηκαν στη σκηνή του κατάμεστου Ηρώδειο και κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα. Περίπου 4.000 άτομα γέμισαν τις κερκίδες του θεάτρου και παρακολούθησαν τις Βάκχες και την πορεία στην λατρεία του Θεού Διονύσου, αποθεώνοντας τον γνωστό ερμηνευτή.

Στο κοινό βρέθηκαν πολλοί επώνυμοι από τον καλλιτεχνικό χώρο. Ανάμεσά τους ήταν η Δούκισσα Νομικού, η Σμαράγδα Καρύδη με την Τάνια Τρύπη και την Βίκυ Βολιώτη, η Έλλη Στάη, ο Χριστόφορός Παπακαλιάτης, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Μιρέλλα Παπαοικονόμου, η Ευγενία Μανωλίδου, η Νίνα Λοτσάρη, η Αιμιλία Υψηλάντη και πολλοί άλλοι.

Στην παράσταση βρέθηκαν και η Κάτια Ζυγούλη με την πρόεδρο του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Αξίζει να αναφέρουμε μάλιστα, πως η παράσταση υποστήριξε στην πανελλαδική της περιοδεία, το νέο έργο του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών “Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ”, προσφέροντας μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια της.
Οι συντελεστές της παράστασης
Στην παράσταση συμμετέχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες με εμπειρία και γνώση στο αρχαίο δράμα: η Ρούλα Πατεράκη, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Γιάννης Καρατζογιάννης, η Γιώτα Βέη στο παραδοσιακό τραγούδι, αλλά και οι νέοι ταλαντούχοι ηθοποιοί Μαρία Κίτσου (βραβείο Μελίνα Μερκούρη 2012) και ο Δημήτρης Πασσάς (αριστούχος Εθνικού Θεάτρου).

Η μουσική του Γιώργου Πούλιου είναι ζωντανή με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του Μιχάλη Αφολαγιάν, μουσικού και ηθοποιού, ο οποίος διδάσκει αφρικανική μουσική. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Εύας Νάθενα και οι χορογραφίες της Δάφνης Ασημακοπούλου.
Οι “Βάκχες” πραγματοποίησαν 50 παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα και χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν την πανελλαδική τους περιοδεία που ολοκληρώνεται με τις τελευταίες μοναδικές παραστάσεις στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Οι “Βάκχες” – από τα πληρέστερα και πιο ολοκληρωμένα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας – διαβάστηκαν και αναπαρασταθήκαν με ένα νέο τρόπο που ανταποκρίθηκε στα δεδομένα και τις ανάγκες της εποχής μας με εξαιρετική επιτυχία.
Δες φωτογραφίες:

Ευγενία Μανωλίδου

Δούκισσα Νομικού

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Κάτια Ζυγούλη

Νίνα Λοτσάρη

Εύα Νάθενα, Δημήτρης Λαγιόπουλος

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Σάκης Ρουβάς, Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Ελένη Κούρκουλα, Δημήτρης Λιγνάδης

Ο Σάκης με την μικρή του θαυμάστρια Λαμπρινή

Κάτια Ζυγούλη

Δημήτρης Λιγνάδης, Αλέκος Συσσοβίτης

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Αιμιλία Υψηλάντη

Έλλη Στάη

Σμαράγδα Καρύδη, Τάνια Τρύπη, Βίκυ Βολιώτη

Μαριλένα Παναγιωτοπούλου

Σκηνές από την παράσταση

Δημήτρης Λιγνάδης, Μαρία Κίτσου στο ρόλο της Αγαύης

Read More

And More