Πίσω στην κορυφή της σελίδας
24.11.2012 | 12:04

To TLIFE στο TEDxAthens! Φωτογραφίες

To TLIFE στο TEDxAthens! Φωτογραφίες
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Από το πρωί θα έχεις δει στα social media να κυκλοφορεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση TedxAthens! Οι διαβασμένες ξέρετε καλά για τι ακριβώς πρόκειται και μάλιστα κάποιες είσαστε ήδη εκεί ή σκοπεύεται να πάτε. Για τις υπόλοιπες το TLIFE και η Εβίτα Τσιλοχρήστου φρόντισαν να είναι εκεί και να σας ενημερώσουν...Το TEDxAthens διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά με τίτλο "Αυτοί που Πράττουν" αλλά είναι η πρώτη φορά που διαρκεί δύο μέρες. Το κυρίως event διεξάγεται σήμερα Σάββατο 24 Νοεμβρίου, στο Θέατρο του Ελληνικού Κόσμου, ενώ την Παρασκευή προηγήθηκε μια εισαγωγική μέρα στον πολυχώρο The HUB Events.Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, με την οικονομική κρίση και τις πολιτικές εξελίξεις, γίνεται όλο και πιο έντονη η ανάγκη να αφήσουμε τη θεωρία, να αναλάβουμε δράση, και να "μιλήσουμε" τελικά με πράξεις.Οι ομιλητές του φετινού TedX, που μοιράζονται την ανάγκη για δράση και δημιουργία, πολλοί και πολύ ενδιαφέροντες: ο Viktor Koen, παγκοσμίου φήμης εικονογράφος, η ταλαντούχα σχεδιάστρια μόδας Μάιρη Κατράντζου, ο Δρ. Γιάννης Θεοχάρης, ερευνητής στον τομέα των Πολιτικών επιστημών, ο Κώστας Βογιατζής, ιδρυτής του γνωστού site yatzer, η Νταιάν Κοχύλας σεφ και ειδική στην ελληνική κουζίνα, ο Ματέο Γιοσαφάτ ψυχοθεραπευτής, τον Craig Waltzer ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου, τον επιστήμονα και ερευντητή Andreas Mershin, τον Lars Rasmussen της Google Maps και πολλούς άλλους.Δες live το main event!


Για την ιστορία του TEDx
Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στις Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν. Ξεκίνησε ως τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια το 1984 και συνεχίζεται και στη Μεγάλη Βρετανία.

Το ΤΕD είναι ένα μια ετήσια εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που μοιράζονται τις ιδέες και τις πράξεις τους. Ανάμεσ σε άλλους έχουν πάρει μέρος οι Bill Clinton, Al Gore, Richard Dawkins, Bill Gates, Lary Page, Sergey Brin.

ΤΕD σημαίνει Tεχνολογία, Ψυχαγωγία, Τέχνη, (Technology Entertainment Design) αλλά επεκτείνεται και σε ένα πιο ευρύ φάσμα το οποίο προσφέρει γνώση και έμπνευση από τους πιο εμπνευσμένους στοχαστές του κόσμου και την ευκαιρία σε μια κοινότητα από ανθρώπους που διψούν για το καινούριο να συναναστραφούν και να ανταλλάξουν ιδέες. Το x σημαίνει εκδήλωση που οργανώνεται ανεξάρτητα καθώς είναι ένα πρόγραμμα από τοπικές εκδηλώσεις οι οποίες οργανώνονται από ομάδες εθελοντών.

Η εκδήλωση ακολουθεί τις προδιαγραφές του TED και πυροδοτεί βαθιές συζητήσεις και συνδέσεις μέσω των ομιλητών και των βίντεο των ομιλιών που προβάλλονται στις ιστοσελίδες του TED και των τοπικών TEDx.

Σήμερα υπάρχουν περίπου 2000 TEDx εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, ενώ το TEDxAthens είναι ένα από τα 5 μεγαλύτερα.

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10