Ιστορικά εγκαίνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με επίσημους προσκεκλημένους! Φωτογραφίες

Το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά άνοιξε ξανά τις πύλες του για το κοινό μετά από 14 χρόνια! Πλήρως ανακαινισμένο αλλά φορτισμένο με μνήμες υποδέχτηκε τους επίσημους προσκεκλημένους που βρέθηκαν στα εγκαίνιά του το βράδυ της Τρίτης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ιστορικό θέατρο άνοιξε για πρώτη φορά πριν από 118 χρόνια, το 1985, επί δημαρχίας Θεόδωρου Ρετσίνα.

Το σύνθημα για την επαναλειτουργία του δόθηκε σε μία εορταστική ατμόσφαιρα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αλλά και πολλών ακόμα εκπροσώπων του πολιτικού και πολιτιστικού κόσμου.

“Ο Πειραιάς από σήμερα βγαίνει από το πολιτιστικό τέλμα δεκαετιών και ξαναγίνεται εκτός από δύναμη και κέντρο ναυτοσύνης πρωτοπόρος στον πολιτισμό και οδηγός στην ανάπτυξη. Και ο Πολιτισμός είναι το κλειδί για να απελευθερωθούν οι αστείρευτες δυνατότητες του λαού μας για να επαναποκτήσουμε την αυτοεκτίμησή και την αυτοπεποίθηση μας, για να ξαναβάλουμε στο κέντρο του αξιακού μας κώδικα τον πολιτισμό. Γιατί ο Πολιτισμός ενώνει και μας βελτιώνει”, δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Το TLIFE ήταν στα ιστορικά εγκαίνια για να σου μεταφέρει όλο το κλίμα αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη βραδιά.


Γιώργος Μελισσανίδης, Ελεονώρα Μελέτη


Φωτεινή Δάρρα, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Όλγα Παυλάτου


Ο Μίμης Πλέσσας με την σύζυγό του, Λουκίλα Καρρέρ


Ο Μίνωας Κυριακού και την σύζυγό του, Μαρί και τον Δημήτρη Μελισσανίδη


Βαγγέλης Μεϊμαράκης


Άννα Φόνσου


Ο Ανδρέας Μπάρκουλης με τον γιο του, Νίκο και την σύζυγό του Μαρία


Ο Γιάννης Σμαραγδής με την σύζυγό του


Γιάννης Μπέζος, Νόνικα Γαληνέα


Γιάννης Παπαμιχαήλ, Νάντια Χαλαμανδάρη


Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας με την σύζυγό του


Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς με την σύζυγό του, Γεωργία


Ο δήμαρχος του Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης


Παναγιώτης Φασούλας


Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η σύζυγό του, ‘Ασπα


Φωκάς Ευαγγελινός, Ηλίας Κοκοτός


Ισίδωρος Κούβελος


Ευανθία Ρεμπούτσικα


Ευαγγελία Μουμούρη, Τζίνα Φωτεινοπούλου


Κώστας Βενετσάνος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου


Η υπουργός Πολιτισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη


Εύα Νάθενα


Η Ηρώ Μανέ με τον σύζυγό της


Βάσω Παπαντωνίου, Βασίλης Βασιλικός


Πένυ Ξενάκη, Γιάννης Σπανός


Κερασία Σαμαρά


Πάνος Παναγιωτόπουλος

Οι εκδηλώσεις εντός και εκτός του θεάτρου

Φωταγωγημένο το επιβλητικό κτίριο- ένα από τα πιο αξιόλογα δείγματα της δημόσιας αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα του 19ου αιώνα που φέρει την υπογραφή του Ιωάννη Λαζαρίμου- υποδέχτηκε τους καλεσμένους του, με μια πρωτότυπη προβολή που πραγματοποιήθηκε επάνω στην πρόσοψη του θεάτρου. Ένα μικρής διάρκειας video art ξετύλιξε το νήμα της ιστορίας του εμβληματικού θεάτρου, ξεκινώντας από τη δημιουργία του και φθάνοντας ως το σήμερα. Κι όλο αυτό ενώ η Φιλαρμονική του δήμου έπαιζε μουσική στην πλατεία έξω από το ιστορικό θέατρο.

Εντός και επί σκηνής ανέβηκε η παράσταση «Δρόμοι του Πειραιά», σε σύλληψη-σκηνοθεσία Φωκά Ευαγγελινού, με τη συμμετοχή γνωστών ηθοποιών ανάμεσά τους ο Γιάννης Μπέζος, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Σταμάτης Φασουλής, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Ελένη Κοκκίδου, η Τζίνα Φωτεινοπούλου, ο Θανάσης Αλευράς και η Κερασία Σαμαρά. Έκαστος είπε κι ένα τραγούδι για τον Πειραιά, διασχίζοντας μουσικά έναν αιώνα, περνώντας από ένα απόσπασμα οπερέτας σε λαϊκά ακούσματα, κι από «Τα παιδιά του Πειραιά» του Μάνου Χατζιδάκι στα «Λιμάνια» της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Ο εορτασμός των εγκαινίων θα διαρκέσει έξι μέρες με ποικίλες δράσεις, που συμπεριλαμβάνουν ξεναγήσεις στο θέατρο, συναυλίες, έκθεση φωτογραφίας και την παράσταση του Φωκά Ευαγγελινού (θα παρουσιαστεί από τις 24 έως και τις 27/10).

Read More

And More