Πρεμιέρα με διάσημες παρουσίες για το 70ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας!

Με διάσημες παρουσίες άνοιξε η αυλαία του φετινού 70ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας που θα διαρκέσει ως τις 7 Σεπτεμβρίου.
Την αρχή έκανε η τρισδιάστατη ταινία επιστημονικής φαντασίας “Gravity” με τον George Clooney και την εντυπωσιακή Sandra Bullock, που βρέθηκαν εκτός διαγωνισμού. Οι δυο ηθοποιοί έφθασαν μαζί με την κινηματογραφική ομάδα τους στο Palazzo del Cinema, με την διάσημη ηθοποιό να κλέβει την παράσταση με την κόκκινη τουαλέτα της.

Ελληνικές συμμετοχές
Η ταινία “Μiss Violence” του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Αβρανά θα μας εκπροσωπήσει στο Φεστιβάλ, συμμετέχοντας στο διαγωνιστικό τμήμα. Η ταινία αποτελεί ένα σύγχρονο σχόλιο σχετικά με τη δομή και λειτουργία της οικογένειας. Η εντεκάχρονη Αγγελική πηδά από το μπαλκόνι την ημέρα των γενεθλίων της, με ένα χαμόγελο χαραγμένο στο πρόσωπό της. Και ενώ η αστυνομία και οι κοινωνικές υπηρεσίες προσπαθούν να ανακαλύψουν τα αίτια της αυτοκτονίας, η οικογένεια της Αγγελικής επιμένει πως ήταν ατύχημα.
Το σενάριο ανήκει στους Αλέξανδρο Αβρανά και Κώστα Περούλη, και ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Θέμης Πάνου, Ρένη Πιττακή, Ελένη Ρουσσινού, Σίσσυ Τουμάση, Καλλιόπη Ζωντανού, Κωνσταντίνος Αθανασιάδης, Χλόη Μπολώτα, Μαρία Σκουλά, Νίκος Χατζόπουλος, Μηνάς Χατζησάββας, Κώστας Ανταλόπουλος, Μαρία Καλλιμάνη, Βάσω Ιατροπούλου, Στέφανος Κοσμίδης, Χρήστος Λούλης, Άννα Κουτσαφτίκη, Γιώργος Συμεωνίδης, Γιώτα Φέστα, Μάρθα Μπουζιούρη.
Τέλος, οι Γιώργος Λάνθιμος και Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, και οι δύο παλιοί γνώριμοι του Φεστιβάλ (και βραβευμένοι σε αυτό), θα συμμετάσχουν μαζί με άλλους 68 σκηνοθέτες στο πρότζεκτ «Venezia 70 – Future Reloaded», όπου γνωστοί σκηνοθέτες θα ετοιμάσουν μια μικρού μήκους ταινία για τα γενέθλια του Φεστιβάλ.

Το Χρυσό Λιοντάρι θα διεκδικήσουν:

Τέρι Γκίλιαμ («The Zero Theorem»)
Φιλίπ Γκαρέλ («La Jalousie»)
Στίβεν Φρίαρς («Philomena»)
Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν («Joe»)
Ξαβιέ Ντολάν («Tom a la Ferme»)
Τσάι Μινγκ-Λιανγκ («Stray Dogs»)
Χαγιάο Μιγιαζάκι («Kaze Tachinu»)
Έρολ Μόρις («The Unknown Known»)
Και ο Αλέξανδρος Αβρανάς.

Δες φωτογραφίες από την έναρξη του Φεστιβάλ Βενετίας:

Read More

And More