Amal Alamuddin: Η άφιξη στην Αθήνα και όλα όσα δεν ξέρεις για την κυρία Clooney!

Στην Αθήνα είναι από το απόγευμα της Δευτέρας η Amal Alamuddin. Δες την στιγμή της άφιξής της εδώ! H γνωστή δικηγόρος, λίγο μετά τον παραμυθένιο της γάμο στη Βενετία με τον George Clooney, επέστρεψε στις επαγγελματικές της υποχρεώσεις και η επίσκεψή της στη χώρα μας είναι μία από αυτές. Θα πάρει μέρος στη συζήτηση που θα γίνει για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα αφού ενδέχεται να εκπροσωπήσει την χώρα μας στην προσπάθεια για την επιστροφή τους.

Η Amal ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τον Geoffrey Robertso, δικηγόρο που ειδικεύεται στα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι το αφεντικό από το γραφείο Doughty Street Chambers στο οποίο εργάζεται.

Εκτός από τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα στο πρόγραμμά τους περιλαμβάνεται η επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης και τον Ιερό Βράχο, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους και δεν αποκλείεται να γευματίσουν στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τις τρεις ημέρες που θα βρίσκεται στην Ελλάδα θα μείνει στην Μεγάλη Βρετανία. Στο ιστορικό ξενοδοχείο του κέντρου άλλωστε μένουν όλες οι σημαντικές προσωπικότητες που επισκέπτονται τη χώρα μας. Στο διπλανό δωμάτιο από την Amal μένει ένα γνώριμο πρόσωπο της showbiz που φρόντισε να μας κάνει μια mini ξενάγηση πριν φτάσει η γειτόνισσά της. Δες εδώ τις φωτογραφίες που ανέβασε στο instagram η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου που θα είναι παρούσα στη συνέντευξη Τύπου.

Οι πρώτες δηλώσεις της Amal για το ταξίδι στην Ελλάδα

“Δεν έρχομαι στην Ελλάδα για να γιορτάσω ή να διαφημίσω τον γάμο μου αλλά για να βοηθήσω στην υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα”. Είχε δηλώσει η γνωστή δικηγόρος και κυρία Clooney πια. Μάλιστα, έκανε παράκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να μην της δοθεί κανένα γαμήλιο δώρο.

Η αντίδραση του George Clooney σε αυτό το ταξίδι

Ο star του Hollywood, που σύντομα θα δούμε στον στίβο της πολιτικής, είχε κρατήσει θετική στάση απέναντι στην Ελλάδα στο παρελθόν και συγκεκριμένα όταν ρωτήθηκε στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου από τη δημοσιογράφο Ελίζα Χριστοδουλίδη για την επιστροφή των μαρμάρων από το Βρετανικό Μουσείο.

“Οταν η Amal μου είπε ότι σκοπεύει να πάει στην Αθήνα προκειμένου να βοηθήσει στο ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων, γύρισα και της είπα: Αν καταφέρεις να πάρεις πίσω τα μάρμαρα από τους Βρετανούς, θα είσαι μια ηρωίδα για την Ελλάδα. Θα σου δώσουν και ένα νησί για δώρο όπως στον Anthony Quinn”, δήλωσε ο γοητευτικός ηθοποιός όταν ενημερώθηκε για την επίσκεψη.

Τι αναφέρουν τα ξένα μέσα για την επίσκεψή της στην Ελλάδα

Φυσικά, το ταξίδι αυτό δεν έχει μόνο για τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εκτενώς έχουν ασχοληθεί και τα ξένα μέσα φιλοξενώντας άρθρα που σχολιάζουν την επίσκεψή της στην Αθήνα.

“Η Amal Alamuddin, δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα βρεθεί στην Ελλάδα για να συμβουλεύσει την κυβέρνηση, λίγους μήνες μετά την παρέμβαση του άντρα της, ο οποίος ζήτησε την επιστροφή των Γλυπτών. Όταν ο George Clooney μίλησε για την επιστροφή των Μαρμάρων προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς θαυμαστές του και θλίψη μεταξύ βουλευτών που αντιτίθενται σθεναρά στην άποψή του. Τώρα αποδεικνύεται ότι το ενδιαφέρον του ηθοποιού μπορεί να σχετίζεται από την ευαισθησία που δείχνει στο ελληνικό ζήτημα η σύζυγός του”, έγραψε πριν από λίγες μέρες η Telegraph.

“Ο Robertson και η Mrs Clooney είχαν κληθεί το 2011 να παράσχουν νομική συμβουλή στην Ελληνική Κυβέρνηση. Και στην επίσκεψή τους θα πραγματοποιήσουν μια σειρά από συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη”, έγραψε η Guardian.

“Η έκκληση του George Clooney για την επιστροφή των Μαρμάρων ενέπνευσε την σύζυγό του;” ήταν ένας από τους τίτλους της ηλεκτρονικής έκδοσης της Daily Mail.

Ποια είναι η πραγματική Amal Alamuddin;

Η λιβανέζικης καταγωγής δικηγόρος είναι αναμφισβήτητα μία πολύ όμορφη γυναίκα και τραβάει πάνω της όλα τα βλέμματα ανεξάρτητα από το ότι είναι σύζυγος του George Clooney.

Στο χώρο που κινείται είναι από τις κορυφαίες, ενώ ανάμεσα στους πελάτες της είναι ο Mr Wikileaks, Julian Assange και η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Yulia Tymoshenko. Έχει υπάρξει σύμβουλος σε αποστολές του ΟΗΕ και του ειδικού απεσταλμένου στη Συρία Kofi Annan.

Γεννημένη το 1978 στη Βηρυττό και πλέον διαμένει μόνιμα στην βρετανικη πρωτεύουσα μαζί με τον σύζυγό της. Στο Λονδίνο άλλωστε είναι και η βάση του δικηγορικού γραφείου όπου εργάζεται.

Σπούδασε Νομικά στην Οξφόρδη και ειδικεύτηκε στο διεθνές δίκαιο, στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις απελάσεις. Μιλάει αραβικά, αγγλικά και γαλλικά.

Ο έρωτας και ο γάμος με τον Gerorge

Είναι η γυναίκα που κατάφερε να κάνει τον αμετανόητο εργένη του Hollywood να απαρνηθεί την ελευθερία του και να ανέβει ξανά τα σκαλιά της εκκλησίας.

Γνωρίστηκαν σε φιλανθρωπική εκδήλωση το Σεπτέμβριο του 2013. Τον Οκτώβριο βγήκαν το πρώτο τους ραντεβού στο Λονδίνο αφού όμως προηγουμένως εκείνη τον είχε “απορρίψει” δύο φορές.

Το Φεβρουάριο της επόμενης χρονιάς τον συνόδευσε σε πριβέ προβολή της ταινίας «Μνημείων άνδρες» στον Λευκό Οίκο. Εκεί ήταν και οι γονείς του χολιγουντιανού σταρ. Ακολούθησαν δύο σημαντικά ταξίδια για τη σχέση τους, τον Μάρτιο, στην Τανζανία και στις Σεϋχέλλες.

Τον Απρίλιο του ίδιου έτους ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους και πριν από λίγες μέρες έκαναν θρησκευτικό και πολιτικό γάμο στην όμορφη ιταλική πόλη.

Read More

And More