Πίσω στην κορυφή της σελίδας
14.07.2010 | 14:54

Αρχίζουν οι εκπτώσεις. Ευκαιρίες και παγίδες!

Αρχίζουν οι εκπτώσεις. Ευκαιρίες και παγίδες!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Πέμπτη 16 Ιουλίου αύριο και ξεκινάνε επίσημα οι εκπτώσεις που θα διαρκέσουν ως τις 31 Αυγούστου! Είναι η κατάλληλη στιγμή για να εκτονωθείτε... καταναλώνοντας! Και αν οι προσφορές που φέτος ξεκίνησαν αρκετούς μήνες νωρίτερα σε πολλά μαγαζία της χώρας δεν σας ικανοποίησαν, σίγουρα η περίοδος των εκπτώσεων θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω! Αξίζει να επενδύστε σε προιόντα που χρειάζεστε, διότι από αύριο τα προιόντα θα κοστίζουν φθηνότερα εως και 80%! Το TLIFE έψαξε για εσάς και βρήκε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και να προσέξετε για να βγείτε... πραγματικά κερδισμένοι από τις καλοκαιρινές εκπτώσεις και την οικονομική κρίση!
                                                

                                                           Θα ψωνίσεις φέτος το καλοκαίρι;           
"Φέτος δεν θα ψωνίσω στις εκπτώσεις, λόγω οικονομικής στενότητας. Όμως, απ'οσο έχω δει και έχω ακούσει οι εκπτώσεις και οι προσφορές είναι πολύ καλές", αναφέρει η 25χρονη Θεοδώρα Μαυρογιάννη, και συμπληρώνει ότι τις προηγούμενες χρονιές αγόραζε την περίοδο των εκπτώσεων ότι της έκανε... κλικ!

Ο Γιώργος Ξηνταβελώνης, ιδιωτικός υπάλληλος ανήκει στους καταναλωτές που περιμένουν την περίοδο των εκπτώσεων προκειμένου να αγοράσουν τα προιόντα που χρειάζονται. "Πιστεύω ότι φέτος θα είναι πολύ καλές οι εκπτώσεις", και αναφέρει ότι αυτό που προσέχει περισσότερο είναι η ποιότητα των προιόντων, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνει και στο αν γίνεται πραγματική έκπτωση στο προιόν που τον ενδιαφέρει. "Κάνω πάντα έρευνα αγοράς", αναφέρει χαρακτηριστικά.   
                                                       
                                              

                                                               Οι προσφορές και οι εκπτώσεις
Πάρα πολλά είναι και τα καταστήματα που λειτουργούν υπό το καθεστός των προσφορών. Ενδεικτικά, μόνο στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης λειτουργούν 518 καταστήματα με προσφορές . Αντίθετα, την αντίστοιχη περσινή περίοδο λειτουργούσαν μόνο 109.  "Καμία άλλη χρονιά δεν είχαμε τόσο μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων να συμμετέχει σε προσφορές, με τόσο μεγάλα ποσοστά έκπτωσης", αναφέρει ο  Χαντζαρίδης Κωνσταντίνος, πρόεδρος εμπορικού συλλόγου Θεσαλλονίκης.

Το πρόβλημα ρευστοποίησης που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις είναι μεγάλο, και γι αυτό το λόγο ιδιαίτερα εκλυστικές   θα είναι και οι εκπτώσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλές επιχειρήσεις πουλούν κάτω από την τιμή αγοράς για να μπορέσουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. " Το τελικό ποσοστο που θα δούμε ίσως να πλησιάζει ποσοστά της τάξης των 70- 80 %, για τα προιόντα προηγούμενης σαιζόν.", συμπληρώνει ο κύριος Χαντζαρίδης.                                                    Η κρίση φέρνει...πραγματικές εκπτώσεις

Ο Αντώνης Ζα'ί'ρης, γενικός διευθυντής ΣΕΛΠ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος), αναφέρει ότι: "Δίνεται μια ευκαιρία στον καταναλωτή, κατά την περίοδο των εκπτώσεων, να κάνει συγκρητικές αξιολογήσεις τιμών ανάμεσα στα προιόντα αλλά και της ποιότητας των προιόντων που αγοράζει με σκοπό να κάνει έξυπνη και προσοδοφόρα την αγορά του, να έχει δηλαδή ανταποδοτικό οφελος", και συμπληρώνει ότι οι τιμές αναμένονται να είναι εντυπωσιακά... χαμηλές, με στόχο να αφυπνιστούν οι αγοραστικές διαθέσεις των καταναλωτών. 

Η  οικονομική κρίση πλήττει ιδιαίτερα και τον κλάδο των λιανεμπόρων. Η περίοδος των εκπτώσεων είναι μια καλή ευκαιρία  για να κινηθούν τα μαγαζιά ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Ο κύριος Αντώνης Ζα'ί'ρης επισημαίνει ότι αφού αν δεν λειτουργεί σωστά ο κύκλος της κατανάλωσης, τότε θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην αγορά."Οι εκπτώσεις είναι ένα πανυγήρι, μια χαρά στην αγορά, κι εμείς θέλουμε να συμμετέχουν όλοι οι καταναλωτές, θεωρώ ότι η περίοδος των εκπτώσεων αναβαθμίζει το ενδιαφέρον των καταναλωτών και τονώνονται οι αγορές και σε αυτή τη χαρά και την ικανοποίηση θα πρεπει να συμμετέχουν όλοι", αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ υποστηρίζει ότι  "Η ελπίδα και η προοπτική είναι άμεσα συνδεδεμένη με το εμπόριο και προσδοκούμε τα πράγματα να πάνε προς το καλύτερο".  

                                                                             
                                                      Τι πρέπει να προσέξει ο καταναλωτής

Και επειδή ο συνωστιμός την περίοδο των εκπτώσεων εγκυμονεί...πολλούς κινδύνους, καλό είναι να προσέξετε μερικά σημεία, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο! Ο κύριος Λεχουρίτης, πρόεδρος ΙΝΚΑ επισημαίνει τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές.

-Προσοχή, λοιπόν, στα προσωπικά σας είδη, αφού οι ελαφροχέρηδες πληθαίνουν την περίοδο των εκπτώσεων!

-Επίσης, μια καλή έρευνα αγοράς πάντα βοηθάει για να μην σας πιάσουν..στον ύπνο.Ο καταναλωτής καλό θα είναι να γνωρίζει την τιμή του προιόντος που θέλει να αγοράσει πριν την έκπτωση, για να έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει αν γίνεται πραγματική έκπτωση.

- Καλό θα ήταν να ελέγχετε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προιόντων και να γνωρίζετε ότι έχετε τη δυνατότητα κατα την περίοδο των εκπτώσεων να επιστρέφετε όσα είναι ελλατωματικά. 

- Προσπαθείστε να είστε φειδωλοί στις πιστωτικές κάρτες. Να αγοράζετε πράγματα που να είναι χρήσιμαΡεπορτάζ: Αγγελική Δαρατσανού
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 19:09

Top 10