Πίσω στην κορυφή της σελίδας
19.09.2010 | 16:50
Νατάσσα Στρόβιλα (Tweet @nstrovila)

Θαρραλέος γείτονας σώζει 3 παιδιά από πυρκαγιά. Τι λέει κάτοικος της περιοχής στο TLIFE!

Θαρραλέος γείτονας σώζει 3 παιδιά από πυρκαγιά. Τι λέει κάτοικος της περιοχής στο TLIFE!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

Στιγμές αγωνίας έζησαν την Παρασκευή τρια ανήλικα παιδιά όταν ξέσπασε φωτιά στο διαμέρισμα που έμεναν, ενώ οι γονείς τους έλειπαν από το σπίτι. Από θαύμα σώθηκαν και τα τρία παιδιά από την άμεση επέμβαση ενός γείτονα.

Γύρω στις 18:30 το απόγευμα της Παρασκευής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για την εκδήλωση φωτιάς, σε διαμέρισμα νοτιοδυτικά της Λαμίας στην περιοχή Παγκρατίου. Στο διαμέρισμα εκείνη την ώρα ήταν τρία μικρά παιδιά ηλικίας 3, 6 και 8 ετών και οι γονείς τους έλειπαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες των γειτόνων.

Οι πυροσβέστες μετέφεραν στο σημείο ειδικό μηχάνημα για τον απεγκλωβισμό των τριών παιδιών. Την ίδια στιγμή όμως, ένας γείτονας ο οποίος είδε τους καπνούς, πήδηξε από διπλανό μπαλκόνι στη βεράντα του σπιτιού και κατάφερε να βγάλει σώα τα τρία παιδιά από το φλεγόμενο σπίτι.

Η επέμβαση του γείτονα ήταν άμεση και τα τρια παιδιά οδηγήθηκανα αμέσως σε ασφαλές μέρος. Κάτοικος της περιοχής αποκαλύπτει στο TLIFE ότι τα παιδιά ήταν τρομοκρατημένα από το περιστατικό. “Και τα τρια παιδιά είχαν πάθει σοκ. Τα παιδιά ήταν πολύ τρομαγμένα και έκλαιγαν, όταν τα έβγαλαν από το σπίτι”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, τα οχήματα της Πυροσβεστικής έφθασαν γρήγορα στον τόπο της πυρκαγιάς και περιόρισαν τις ζημιές, ενώ τα παιδιά είχαν μεταφερθεί ήδη σε ασφαλές μέρος.

Προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η πυρκαγιά. Πολύ πιθανό είναι κάποιο από τα παιδιά να έβαλε τη φωτιά κατά λάθος, ακόμη, όμως, τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το φαινόμενο των αστικών πυρκαγιών είναι πολύ συχνό και αρκετές φορές η αμέλεια είναι αυτή που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος δίνει μερικές απλές συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθούμε στο σπίτι για να αποφύγουμε τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

1. Μην τοποθετείτε ηλεκτροφόρα καλώδια κάτω από χαλιά, μοκέτες κ.λ.π. Μπορεί να φθαρούν χωρίς να το αντιληφθείτε ή να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα με κίνδυνο πυρκαγιάς.

2. Μην καρφώνετε οπουδήποτε στους τοίχους καρφιά, χωρίς να είστε σίγουροι ότι δεν περνούν αγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος. Υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

3. Όταν αποσυνδέετε κάποια συσκευή από το ρεύμα προσέξτε! Μην αγγίζετε τα γυμνά άκρα του φις, γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει παραμείνει συσσωρευμένο ρεύμα στη συσκευή, ικανό να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο.

4. Αποφεύγετε να τοποθετείτε καθρέπτες πάνω από το τζάκι, κοντά σε θερμάστρες κ.λ.π. Προσελκύουν τα άτομα, με αποτέλεσμα να πλησιάζουν πολύ κοντά, χωρίς να το αντιλαμβάνονται. Υπάρχει έτσι φόβος να πιάσουν φωτιά τα ρούχα τους.

5. Μην τοποθετείτε στις ηλεκτρικές ασφάλειες σύρμα ή αλουμινόχαρτο, γιατί είναι επικίνδυνο.

6. Όταν χρησιμοποιείτε υγρά καθαρισμού για ρούχα, δάπεδα , συσκευές , πρέπει να ξέρετε ότι είναι εύφλεκτα. Μην ανάβετε λοιπόν σπίρτα, αναπτήρα ή διακόπτη ηλεκτρικού ρεύματος, γιατί μπορεί να υπάρχουν ακόμη στο χώρο ατμοί από τα υγρά αυτά.

7. Μην ξεχνάτε πως τα παιδιά ενθουσιάζονται και εντυπωσιάζονται μπροστά στη θέα της φωτιάς, γι αυτό και αρέσκονται να παίζουν με αυτή, μη γνωρίζοντας τους κινδύνους.

8. Μην αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν με σπίρτα ή αναπτήρες, καθώς και με παιχνίδια που λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς να τα επιβλέπετε.

9. Πριν φύγετε από το σπίτι σας, ελέγξτε αν υπάρχουν αναμμένες οικοσυσκευές ή τυχόν ξεχασμένα σκεύη μαγειρέματος πάνω σε αναμμένες εστίες.

10. Τοποθετήστε τα σκουπίδια στα ειδικά κατασκευασμένα δοχεία στο πεζοδρόμιο και σκεπάστε τα καλά. Και κάτι πολύ σημαντικό, τοποθετήστε τα μακριά από κρουνούς της Πυροσβεστικής.

11. Κανένας κανονισμός, μέχρι σήμερα, δε σας υποχρεώνει να εφοδιαστείτε με πυροσβεστήρα για το σπίτι. Μπορεί, όμως, να σας προσφέρει πολλά σε μια δύσκολη στιγμή. Αν τον προμηθευτείτε, διαβάστε προσεχτικά και τηρήστε τις οδηγίες, που αναγράφονται σε αυτόν. Αν δε γνωρίζετε τον τρόπο χειρισμού του, ζητείστε πληροφορίες από την πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10