Υπόθεση Άλεξ: Τι λέει στο TLIFE o ντετέκτιβ Τσούκαλης για τη μητέρα του Άλεξ και την απόφαση

Αναβίωσε χθες στο δικαστήριο το άγριο θρίλερ με τον Άλεξ. Με εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον παππού των δύο Ελληνόπουλων, που εμπλέκονταν στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ από τη Βέροια, τον Φεβρουάριο του 2006.

Ο ηλικιωμένος κρίθηκε ένοχος για υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή και ψευδορκία μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, γνώριζε για την εμπλοκή των εγγονών του στη μυστηριώδη εξαφάνιση του ανήλικου αγοριού, αλλά την απέκρυψε από τις διωκτικές αρχές. Η κατηγορία της υπόθαλψης αφορούσε την περίπτωση των τριών άλλων παιδιών, που κατηγορούνταν για την υπόθεση.

Ο ντετέκτιβ Γιώργος Τσούκαλης ήταν βασικός μάρτυρας της κατηγορίας και μίλησε στο TLIFE για το πώς αισθάνεται η μητέρα του Άλεξ, Νατέλα αλλά και ο πατέρας του: “Η ποινή του παππού είναι εξαγοράσιμη. Η κυρία Νατέλα σε πρώτη φάση, επειδή υπάρχει και το Εφετείο, είναι ικανοποιημένη. Πιστεύω ότι δικαιώνεται! Αυτό ήταν ξεχωριστό δικαστήριο. Δεν έχει καμία σχέση με τα παιδιά. Για τα παιδιά δεν υπάρχει κανένα άλλο δικαστήριο. Ακολουθούν άλλα διάφορα δικαστήρια για παραμέληση ανηλίκων κλπ. για τους γονείς των παιδιών. Οι έρευνες σταμάτησαν τελείως. Αυτό συζητούσα και με την κυρία Νατέλα χθες, ότι μετά τον γολγοθά όλων αυτών των χρόνων νιώθω κι εγώ δικαιωμένος. Είναι κάποιες δικαιώσεις που τις νιώθουμε και οι τρεις ( ο ίδιος και οι γονείς).”

Όσο για την ψυχολογία της μητέρας είπε: “Μία μάνα που έχει χάσει το παιδί της δεν μπορεί να είναι καλά. Απλώς προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια της…”

Ο δικηγόρος της οικογένειας χθες, Μανώλης Αναστασάκης υποστήριξε: “Ο παππούς των ανηλίκων, όπως εξάλλου δέχτηκε και το δικαστήριο, γνώριζε τις αποτρόπαιες πράξεις που τέλεσαν τα εγγόνια του μαζί με τα υπόλοιπα τρία ανήλικα από την αρχή. Και όχι μόνο δεν βοήθησε τις αρχές στην ανεύρεση της αλήθειας, αλλά αντιθέτως, φρόντισε αφενός για τη συγκάληψη του εγ΄κλήματος και αφετέρου για τον αποπροσαναταλισμό των ερευνών προς την αντίθετη κατεύθυνση, ισχυριζόμενοςψευδώς ότι τα εγγόνια του την ώρα της εξαφάνισης του άτυχου αγοριού ήταν στο σπίτι τους”.

Ο Γιώργος Τσούκαλης ανέφερε και στο δικαστήριο δείχνοντας τη Νατέλα Ιντσουαΐντσε, “κάποια στιγμή αυτή η μάνα πρέπει να δικαιωθεί”.

Read More

And More