Amal Alamuddin: Όλες οι λεπτομέρειες για την επίσκεψή της στην Ελλάδα!

Λίγο πριν τον γάμο της έγινε γνωστό ότι θα επισκεφτεί την χώρα μας ώστε να δώσει τις συμβουλές της πάνω στο καυτό θέμα των Μαρμάρων του Παρθενώνα, . Ο λόγος φυσικά για την γνωστή δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σύζυγο του George Clooney, Amal Alamuddin που θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα. Συγκεκριμένα η όμορφη δικηγόρος συμμετέχει στην αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του Τζέρφρι Ρόμπερτσον, δικηγόρου με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι εισηγήτρια της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει για την επιστροφή των Μαρμάρων.



Η στάση του star του Hollywood George Clooney που σύντομα θα δούμε στον στίβο της πολιτικής

Ο George Clooney – που όλοι θυμόμαστε τη θετική στάση που κράτησε όταν ρωτήθηκε στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου από τη δημοσιογράφο Ελίζα Χριστοδουλίδη για την επιστροφή των μαρμάρων από το Βρετανικό Μουσείο – όταν ενημερώθηκε για το θέμα δήλωσε: “Οταν η Amal μου είπε ότι σκοπεύει να πάει στην Αθήνα προκειμένου να βοηθήσει στο ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων, γύρισα και της είπα: Αν καταφέρεις να πάρεις πίσω τα μάρμαρα από τους Βρετανούς, θα είσαι μια ηρωίδα για την Ελλάδα. Θα σου δώσουν και ένα νησί για δώρο όπως στον Anthony Quinn”.

/

Η ίδια για τον ερχομό της είχε δηλώσει: “Δεν έρχομαι στην Ελλάδα για να γιορτάσω ή να διαφημίσω τον γάμο μου αλλά για να βοηθήσω στην υπόθεση των γλυπτών του Παρθενώνα”, κάνοντας παράκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να μην της δοθεί κανένα γαμήλιο δώρο.

Το πρόγραμμα της Αmal Alamuddin ως σήμερα
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες λοιπόν, η Amal Alamuddin θα φτάσει στην Αθήνα το απόγευμα της Δευτέρας 13/ 10 πιθανότατα απευθείας από το Λονδίνο και θα μείνει στη χώρα μας ως τις 16/10. Στα σίγουρα σχέδια είναι η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα. Με τον Πρωθυπουργό πρόκειται να γευματίσει παρέα, δίχως να είναι ακόμη γνωστή η ώρα και η τοποθεσία εξαιτίας του μη ολοκληρωμένου προγράμματος του Αντώνη Σαμαρά. Θα επισκεφτεί φυσικά τον Βράχο και το Μουσείο της Ακρόπολης και τη Δευτέρα θα αποφασιστεί αν θα δώσει κάποια συνέντευξη τύπου. Η δικηγόρος θα μείνει στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, Μεγάλη Βρετανία και δεν πρόκειται να επισκεφτεί κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας, όπως είχε γραφτεί.

/

Το σίγουρο είναι ότι την Δευτέρα όλο το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο προς την αφιξή της. Αναμένουμε λοιπόν!

Read More

And More