Πίσω στην κορυφή της σελίδας
29.05.2011 | 17:53
Άρτεμις Θύμιου Tweet me @artemis_thimiou

Τα αγαπημένα παιδιά της Δέσποινας και της Άννας! Οι άνθρωποι που τις ακολουθούν παντού

Τα αγαπημένα παιδιά της Δέσποινας και της Άννας! Οι άνθρωποι που τις ακολουθούν παντού
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Η Δέσποινα Βανδή και η Άννα Βίσση ή αλλιώς η Άννα Βίσση και η Δέσποινα Βανδή είναι δύο από τις μεγαλύτερες star της χώρας. Οι θαυμαστές τους είναι χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι που είναι περισσότερο "τυχεροί" από τους άλλους, αφού έχουν την δυνατότητα να βλέπουν τις τις ζωές των δύο γυναικών από κοντά καθώς τις ακολουθούν σχεδόν παντού!

Το TLIFE επικοινώνησε με τα fan club των δύο τραγουδιστριών και κάποια από τα χιλιάδες μέλη τους μας αποκάλυψαν μικρά μυστικά και τις εμπειρίες που ζουν μαζί με την Δέσποινα και την Άννα όλα αυτά τα χρόνια!


Οι δύο τραγουδίστριες δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, όπως έχουν δηλώσει και οι ίδιες μετά τη συνάντησή τους πριν από 2 χρόνια στα βραβεία του MAD. Το ίδιο και οι θαυμαστές τους καθώς αυτό που πάντα μένει στο τέλος είναι η αγάπη για τη μουσική και η αλήθεια που εκφράζουν αυτά τα παιδιά...

Η Βάλια, ο Ευγένιος και ο Πρόδρομος είναι κάποια από τα αγαπημένα παιδιά της Δέσποινας Βανδή. Το κορίτσι της παρέας είναι η "αρχηγός" στον σχεδιασμό των δραστηριοτήτων που θα ακολουθήσουν καθώς είναι η συντονίστρια του
devaqueen. Το fan club της Δέσποινας έχει μέχρι σήμερα περίπου 6.000 μέλη και κάθε μέρα γίνονται και περισσότερα.

"Αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι δικό μας, σαν μια παρέα βανδικών που είχαμε δεθεί μεταξύ μας και πέρα απο την αγάπη μας για την Δέσποινα...είπαμε στην Δέσποινα την ιδέα μας της άρεσε μας είπε πως θα έχουμε την στήριξη της το ίδιο και οι συνεργάτες της και 5/5 το DeVaqueen ήταν online", μας εξηγεί η Βάλια.

Αυτό που κάνουν είναι να δουλεύουν καθημερινά για να υπάρχει ενημέρωση και υλικό για τα μέλη. Φυσικά, προσέχουν τον τρόπο που εκφράζονται στα θέματα γιατί δεν θέλουν ούτε να  προσβάλονται μεταξύ τους αλλά και ούτε να προσβάλουν άλλους καλλιτέχνες και τις δουλειές τους.

"Το team κάνουμε στενή παρέα με τα υπόλοιπα μέλη με πολλούς γνωριζόμαστε και κανονίζουμε και πηγαίνουμε όλοι μαζί σε εμφάνισεις της Δέσποινας και κάθε φορά η βανδο-παρέα μας μεγαλώνει", συνεχίζει η ιδια για το fan club.Πως είναι να ακολουθείς την αγαπημένη σου star σε όλες τις εμφανίσεις της;
Βάλια: Είναι πολύ ωραίο να μπορείς να ακολουθείς αυτην που θαυμαζεις και αγαπάς. Μπορεί κάποια στιγμή να κουραστείς απο τα ταξιδια όταν ειναι συνεχόμενα... αλλά οταν την βλέπεις και σου χαμογελαει και σ'αγκαλιαζει περνάνε όλα και συνεχιζεις με ακόμη περισσοτερη θέληση να είσαι όπου εμφανίζεται.
Ευγένιος: Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία για να ζήσει ένας fan, συνοδεύεται από ένα συναίσθημα που δεν μπορεί να καταλάβει κάποιος που δεν έχει την ίδια τρέλα. Ξεκίνησα  απο μια  συναυλία να την βλέπω και τώρα μου είναι πολύ δύσκολο να ξέρω πως εμφανίζεται κάπου και εγώ να μην είμαι εκεί γι' αυτό και προσπαθώ να είμαι παρόν σχεδόν σε όλες της τις εμφανίσεις . Ο ενθουσιασμός, το χτυποκάρδι και το τρεμόπαιγμα στα πόδια είναι κάτι που εγώ τουλάχιστον το νιώθω πάντα όταν ξέρω πως σε λιγότερο απο ένα λεπτό θα είναι στην σκηνή.
Πρόδρομος: Βασικά για να το κατανοήσεις όλο αυτό πρέπει να το έχεις ζήσει και εσύ ως Fan! Είναι πολύ ιδιαίτερο! Στην ουσία γίνεσαι μέρος απόλυτα αλληλένδετο με τον καλλιτέχνη και την ομάδα του! Και μάλιστα όταν υπάρχει πραγματική σχέση ανάμεσα σε καλλιτέχνη και θαυμαστή τότε πρόκειται πραγματικά για μοναδικές στιγμές!! Και αυτό συμβαίνει απόλυτα με τη Δέσποινα!

Νιώθεις ότι είναι για σένα κάτι σαν οικογένεια;
Βάλια: Ναι το νιώθω γιατί η Δέσποινα μας δίνει συμβουλές και δείχνει ενδιαφέρον όπως θα έδειχνε κάποιος κοντίνος συγγενής όταν μας συμβαίνει η μας απασχολεί κατι.Το ευχαριστώ είναι πολύ λιγο για όλα όσα κάνει για εμάς.
Ευγένιος:
Δεν νιώθω οτι είναι κάτι ..σαν.. οικογένεια, η Δέσποινα είναι οικογένεια! Ένα μεγάλο κομμάτι της καρδίας μου ανήκει στην Δέσποινα, μεγάλωσα με τα τραγούδια και την φωνή της. Μπορώ να καταλάβω κάθε της βλέμμα τι σημαίνει αν είναι καλά η όχι, Ενδιαφέρεται για μας, ρωτάει πως είμαστε και σε τι φάση της ζωής μας βρισκόμαστε. Χαίρομαι όταν είναι χαρούμενη και ανησυχώ και στενοχωριέμαι όταν δεν είναι καλά. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρω πως αν θελήσω πάντα θα είναι εκεί για ν' ακούσει ότι κι αν έχω να της πω και να μου πει την γνώμη της.
Πρόδρομος: Είναι ένα κομμάτι της ζωής μου! Και επειδή δεν είναι καθόλου μικρό το κομμάτι αυτό, ναι τότε μπορώ να πω ότι ανήκει στους μοναδικούς και ξεχωριστούς ανθρώπους της ζωής μου, όπως και η οικογένεια μου. Βέβαια και η ίδια η στάση της Δέσποινας σε κάνει να νιώθεις έτσι! Είναι λίγο σαν ..small Mama!! 
 
Πιο είναι το πιο μακρινό ταξίδι που έχεις κάνει ή η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες ακολουθώντας την;
Βάλια: Το πιο μακρινό ταξίδι που έκανα ειναι στην Κύπρο...δυσκολίες δεν εχω αντιμετωπίσει ακολουθώντας την Δέσποινα, παρόλο που ειδικά το 2009 ακολούθησα σε όλο το tour της που ήταν συνεχόμενα ταξίδια 
για 2.5-3 μήνες ποτέ δεν είχα κάποια δυσκολία γιατι μας βοηθάνε σε ολα οι συνεργάτες της και η ίδια. Το μόνο που μπορεί να πιαστεί σαν μια μικρή δυσκολία ειναι η αυπνία καποιες φορές που χρειαζόταν την επόμενη μέρα να είμαστε κάπου αλλου.
Ευγένιος: Όπως όλοι οι καλλιτέχνες έτσι και η Δέσποινα κάνει τις περιοδείες της την καλοκαιρινή περίοδο και λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων τους ίδιους μήνες δεν μπορώ να ταξιδεύω μακριά από την περιοχή που μένω για να είμαι σε όλες τις συναυλίες ωστόσο προσπαθώ να κανονίζω τα ρεπό μου σύμφωνα με το πρόγραμμα της περιοδείας και έτσι καταφέρνω να είμαι σε μερικές. Στην περσινή περιοδεία κατάφερα να πάω να την δω στην Πάργα, την Θεσσαλονίκη και την Βέροια. Κάποια στιγμή θα μ' άρεσε να την παρακολουθήσω σε μια συναυλία στο εξωτερικό .. ελπίζω να το καταφέρω.
Πρόδρομος: Πιο είναι το πιο μακρινό ταξίδι που έχεις κάνει ή η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες ακολουθώντας τον; Πφφφ.... Πολλές στιγμές. Αλλά δεν τις μετράς, δεν υπολογίζεις τις δυσκολίες όταν κάνεις κάτι που το θες απόλυτα! Για παράδειγμα προσωπικά μπορώ να πω ότι τον τελευταίο χρόνο έχω κάνει το Θεσσαλονίκη-Αθήνα τουλάχιστον 50 φορές....λόγω των εμφανίσεων στην Αθήνα! Αλλά όπως είπα...δεν υπολογίζεις τίποτα! Εάν η αϋπνία πιάνετε ως δυσκολία τότε είναι η μόνη δυσκολία που έχω περάσει. Υπήρξαν φορές που είχαμε μείνει απο 30-48 ώρες άυπνοι για να προλάβουμε να είμαστε σε κάποιες εμφανίσεις της και να μπορούμε να είμαστε εντάξει και στις υπόλοιπες υποχρεώσεις μας (δουλείες-σχολές κλπ).

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζεις εσύ στην αγαπημένη σου star και που ίσως ο κόσμος δεν το ξέρει ή δεν μπορεί να το διακρίνει;
Βάλια: Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως "απρόσιτη diva" κατι που δεν ισχύει είναι τόσο απλή,
τόσο φιλική και εχει πολύ χιούμορ..αυτό που έχω ξεχωρίσει στην Δέσποινα είναι ο χαρακτήρας της και το
πόσο καλός και σωστός άνθρωπος ειναι.Εκτιμάει ότι της δίνεις και στο ανταποδίδει με το παραπάνω.
Ευγένιος: Αυτό που ξεχωρίζω είναι και αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση όταν της μίλησα για πρώτη φορά το 2005 στην Κέρκυρα. Ήταν απίστευτα γλυκιά και προσιτή. Πολύς κόσμος πιστεύει πως η Δέσποινα είναι μια απρόσιτη DIVA. Δεν είναι έτσι .. είναι απ' τους πιο απλούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Σαν τραγουδίστρια είναι λογικό πάνω στην σκηνή να παίζει έναν ρόλο ειδικά με όλα αυτά τα show που έκανε, όταν όμως κατεβαίνει απο την σκηνή είναι η Δέσποινα και όχι η Βανδή. Είναι προσγειωμένη παρόλη την επιτυχία που έχει κάνει.
Πρόδρομος: Η πραγματική σχέση που έχουμε! Υπάρχει ανταποδοτική  αγάπη! Δίνουμε τα αισθήματά μας αληθινά και καθόλου επιτηδευμένα και τα παίρνουμε πίσω εις διπλούν! Συγκεκριμένα η Δέσποινα είναι ένας πολύ απλός άνθρωπος, καθημερινός! Και την ενδιαφέρει ο άνθρωπος που βρίσκεται γύρω της. Και σου το δείχνει αυτό..Μεγάλη καρδιά πραγματικά..

Θυμώνεις όταν λένε κάτι που είναι ανακρίβεια, ψέμα ή πικρόχολο;
Βάλια: Εννοείτε πως θυμώνω με ανακρίβειες και ψέματα, ειδικά όταν πολλές φορές προσπαθούν 
να δείξουν ένα άλλο πρόσωπο και λένε κακίες απλά  για να πουλήσουν η να κάνουν νούμερα 
γιατί ξέρω την Δέσποινα και ξέρω τι άνθρωπος είναι.
Ευγένιος: Η Δέσποινα είναι δημόσιο πρόσωπο είναι λογικό να γράφονται πράγματα, έτσι είναι ο κανόνας πάντα κάποιον πρέπει να "χτυπάνε" και αν δεν έχουν θέμα τότε δημιουργούν. Μέχρι κάποια ηλικία θύμωνα πάρα πολύ και πολλές φορές στεναχωριόμουν κιόλας, έλεγα "πως είναι δυνατόν να πιστεύουν και να λένε τέτοια πράγματα" κάποια στιγμή το σκέφτηκα αλλιώς και αποφάσισα να προσπαθήσω να το ελαττώσω μέχρι που το έκοψα. Απο την στιγμή που ξέρω την Δέσποινα και τι άνθρωπος είναι τώρα πια δεν πιστεύω ότι και να γράψουν ή πουν.
Πρόδρομος: Ναι. Και όχι επειδή όπως μπορεί άνετα να πει κάποιος έχω «κόλλημα» οπότε δε μπορώ και να δεχτώ κανένα κακό σχόλιο ! Όταν ξέρεις όμως ότι αυτό που ακούς, πολλές φορές εντελώς παράλογο, δεν ισχύει αλλά γίνεται θέμα και δημιουργεί εντυπώσεις άδικες τότε ναι, λογικό να θυμώνεις! Για την αδικία...

Ποια είναι η πιο συγκινητική στιγμή που έχεις περάσει μαζί της;
Βάλια: Συγκινητικές στιγμές πολλές...δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια..έχουμε ζήσει τόσα πολλά με την Δέσποινα που πλέον κάθε στιγμή ειναι ξεχωριστή..πριν κάποια χρόνια που ζούσα στο χωριό και την έβλεπα λίγες φορές ούτε στα όνειρα μου δεν φανταζόμουν πως θα ζούσα τόσα πόλλα μαζί της.
Ευγένιος: Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια συγκεκριμένη, για μένα η κάθε στιγμή μαζί με την Δέσποινα είναι συγκινητική. Για ένα παιδί μεγαλωμένο στην επαρχία που βλέπει 
τον αγαπημένο του καλλιτέχνη απο την τηλεόραση και τα περιοδικά είναι άπιαστο όνειρο να τον γνωρίσει και να ζήσει κάποιες στιγμές μαζί του. Ζω την κάθε στιγμή μαζί της σαν να είναι μοναδική, είμαι πολύ ευχαριστημένος που το κατάφερα αυτό.
Πρόδρομος:
Δε θα ξεχωρίσω καμία.... Επειδή πολύ απλά η Δέσποινα έχει απλόχερα προσφέρει και σε μένα όπως και σε άλλα παιδιά πολλές και πολύ όμορφες στιγμές που τις κουβαλάω πάντα μέσα μου! Όλες! Δεν ξεχωρίζω ούτε μία επειδή αγαπώ την καθεμία από αυτές το ίδιο ιδιαίτερα!

Σε ενοχλεί που κάποιοι μπορεί να σε λένε «κολλημένο»;
Βάλια: Όλοι με κάτι είμαστε κολλημένοι οπότε δεν με ενοχλεί. Άλλοι με καλλιτέχνες, ομάδες, κόμματα...εγώ ξεχώρισα, κόλλησα και αγάπησα την Δέσποινα.
Ευγένιος: Αν το δεις αλλιώς θα δεις πως όλοι είναι κολλημένοι με κάτι.. είτε αυτό το κάτι λέγεται τραγουδιστής-ρια είτε ηθοποιός είτε ομάδα .Ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του ενδιαφέροντα. Όχι, δεν μ' ενοχλεί.
Πρόδρομος: Όχι. Καθόλου. Αυτό που λέω σε όποιον μου κάνει αυτή την ερώτηση είναι ότι θα με πείραζε και θα με ντρόπιαζε αν μου έλεγαν για παράδειγμα ότι είμαι «κολλημένος» με κάτι άλλο όπως το τσιγάρο, το ποτό, ή «κολλημένος» με κάποιο άλλο πάθος που θα με έφθειρε σαν άνθρωπο...  Η μόνη «εξάρτηση» της ζωής μου, το μόνο «πάθος» μου αν θέλετε, είναι η Δέσποινα και είμαι πολύ περήφανος για αυτό!!!!! Και αυτό με γεμίζει! Άρα μου δίνει και ζωή !Και αυτό δεν πρόκειται να το θυσιάσω για κανένα σχόλιο...


Η Βάλια απολαμβάνει μία ζεστή αγκαλίτσα από τη Δέσποινα


Χαμόγελα από τoν Ευγένιο και την Δέσποινα
 

Ο Πρόδρομος στέκεται με καμάρι δίπλα στην τραγουδίστρια
 


Ο Στράτος, η Άντα, η Βαγγελίτσα, ο Κωνσταντίνος και η Έλενα είναι πέντε από τους χιλιάδες fannatics - τους θαυμαστές της Άννας Βίσση που την ακολουθούν παντού - ο Στράτος και ο Κωνσταντίνος μάλιστα ανήκουν στη διαχειριστική ομάδα του fannatics.gr, του επίσημου fan club της Απόλυτης. Το fan club ιδρύθηκε την Πρωτοχρονιά του 2008 - η ίδια η Άννα ανακοίνωσε με ενθουσιασμό την έναρξη λειτουργίας του από τη σκηνή της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας της, στη Λάρνακα. Πίσω από το fan club κρύβεται μια ομάδα παιδιών - fans της ΑΕΣ (όπου ΑΕΣ = Απόλυτη Ελληνίδα Σταρ!), από διάφορα μέρη του κόσμου: από την Αμερική μέχρι την Αγγλία, την Ελλάδα και την Κύπρο. Η πολύτιμη και συνεχής βοήθεια από την Άννα και την ομάδα της, ήταν πριν κιόλας απ' τη δημιουργία του η βασική κινητήρια δύναμη, ενώ τα 8300 μέλη του το έχουν ανεβάσει από την πρώτη στιγμή στην πρώτη θέση των ελληνικών fan clubs!

Η στήριξη της Άννας ήταν πάντα παρούσα, μέσα από live links και συνεντεύξεις από συναυλίες, χειρόγραφα σημειώματα, καθώς και βιντεοσκοπημένα μηνύματα προς τους fans. Και φυσικά, η ίδια μπαίνει συχνά στο site και γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τις απόψεις των fans για κάθε της βήμα!

Εδώ και τρία χρόνια, το fannatics αποτελεί μία από τις βασικότερες πηγές ειδήσεων που αφορούν την Άννα, τροφοδοτώντας το internet, τον έντυπο τύπο, καθώς και τους τηλεοπτικούς σταθμούς, σε Ελλάδα και Κύπρο, με αρχειακό υλικό αλλά και αποκλειστικά videos. Από το 2008 και εξής, όλα τα video clips της ΑΕΣ κυκλοφόρησαν στο internet μέσα από το επίσημο fan club της και το avfans, το επίσημο διαδυκτιακό κανάλι του fannatics στο youtube, ξεπερνώντας συνολικά τα 17.000.000 views!

Μέχρι σήμερα, έχει διοργανώσει αριθμό από events, parties και διαγωνισμούς, ενώ πάντα καταφέρνει να κάνει έντονη την παρουσία του στις συναυλίες της Άννας, τις νυχτερινές εμφανίσεις της, καθώς και διοργανώσεις βραβείων όπου έχει βρεθεί η ΑΕΣ, καταφέρνοντας πάντα να αποκομίζει θετικά σχόλια για τη στάση του απέναντι στα υπόλοιπα fan clubs, άλλων τραγουδιστών.

Συνολικά, κάθε μήνα τα page views που καταγράφονται σύμφωνα με το Google, ξεπερνούν τις 700.000, ενώ οι συνολικές δημοσιεύσεις στο forum μας αγγίζουν το μισό εκατομμύριο!

Πως είναι να ακολουθείς την αγαπημένη σου star σε όλες τις εμφανίσεις του;
Στράτος: Η Άννα στις 3-4 ώρες που διαρκούν τα shows της καταφέρνει να σου δημιουργεί πολλά και διαφορετικά συναισθήματα... Σου φτιάχνει τη διάθεση, σε ξεσηκώνει, μέσα από τα τραγούδια της σου ξυπνά αναμνήσεις που σε κάνουν να χαμογελάς ή και να μελαγχολείς και πάντα σε συγκινεί με το πάθος και την ερμηνεία της. Όταν αυτό μπορείς να το ζεις συχνά είναι υπέροχο!
Βαγγελίτσα: Το να μπορείς να ακολουθείς την ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ παντού είναι... ένα ταξίδι συναισθημάτων!!!
Άντα: Απόλαυση, είναι η πρώτη λέξη που μού'ρχεται στο μυαλό. Κάθε φορά πλημμυρίζεσαι από αγωνιώδη προσμονή, ξέροντας ότι θα ανταμειφθείς στο μέγιστο βαθμό. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις από πριν, τι θα είναι αυτό το «κάτι», που θα σε κάνει να θυμάσαι για πάντα μια συγκεκριμένη εμφάνιση. Κι αυτό, είναι υπέροχο.
Κωνσταντίνος: Είναι μια μοναδική εμπειρία για μένα. Με κάνει να γνωρίζω πολλά πράγματα από όλη την καριέρα της Άννας, τουλάχιστον από το 1996 που την ακολουθώ τόσο πολύ. Παρακολουθώντας την από κοντά, τη γνωρίζεις πιο προσωπικά, καταλαβαίνεις πώς είναι σαν άνθρωπος. Βλέπεις τη Βίσση, αλλά ταυτόχρονα και την Άννα!
Έλενα: Είναι καθαρά επιλογή του καθενός θα έλεγα το αν θα ακολουθεί τον αγαπημένο του καλλιτέχνη σε όλες τις εμφανίσεις του. Προσωπικά τώρα που είμαι φοιτήτρια προσπαθώ να εκμεταλλευτώ το χρόνο που στερήθηκα όταν ήμουν μικρή κι ακολουθώ την Άννα όσο αντέχω αλλά κυρίως όσο αντέχει η τσέπη μου!
Είναι κάτι το οποίο πραγματικά με ευχαριστεί κι είναι σίγουρα αποδεδειγμένα ο καλύτερος τρόπος διασκέδασης! Τι καλύτερο από το να τραγουδάς και να χορεύεις στους ρυθμούς της Άννας Βίσση;

Νιώθεις ότι είναι για σένα κάτι σαν οικογένεια;
Στράτος: Φαντάζομαι ότι δεν εννοείτε αν την νιώθω σαν αδερφή μου ή μάνα μου...[γέλια]
Διαθέτω πολλές ώρες της ημέρας μου για εκείνη, είναι ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μου και ένα από τα αγαπημένα μου πρόσωπα... Την νοιάζομαι και θέλω να είναι πάντα καλά!
Βαγγελίτσα: Είναι ήδη, πολλά χρόνια τώρα!
Άντα: Ευσεβής πόθος! Όχι,αυτό ίσως θα συνέβαινε αν ήταν αμφίδρομη αυτή η αίσθηση. Όταν όμως σκέφτομαι την Άννα, σκέφτομαι ένα πολυαγαπημένο μου πλάσμα, που το νοιάζομαι ανιδιοτελώς, που δεν με νοιάζει αν θα το μάθει ποτέ και που έχει την δύναμη να με συγκινεί με την φωνή της, είτε τραγουδάει,είτε απλά μιλάει. Κι αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα στις οικογένειες. Ούτε καν στις καλύτερες.
Κωνσταντίνος: Σίγουρα! Προσωπικά, μετά από τόσα χρόνια, έχει μπει μες στην ψυχή μου! Νιώθω ότι είναι προέκταση του εαυτού μου. Αν δεν ακούσω έστω και ένα κομμάτι της την ημέρα δεν μπορώ να αισθάνομαι ok, cool! Εξάλλου, για μένα, τα άτομα που τους έχουμε "αγάπη υπερβολική" είναι οικογένειά μας!
Έλενα:Την Άννα την ακούω από μωρό! Κι είμαι σίγουρη ότι πρώτα έμαθα να τραγουδάω τα τραγούδια της και μετά να μιλάω! Από τη στιγμή λοιπόν που μεγάλωσα μαζί της είναι δυνατόν να μην τη θεωρώ σαν οικογένειά μου;
Και κάθε φορά που τη βλέπω και της μιλάω τα ίδια συναισθήματα με κατακλύζουν! Αφενός είναι η Άννα Βίσση, μία από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες σταρ κι αφετέρου είναι η Αννούλα μου που με συντροφεύει από τότε που γεννήθηκα.. Πώς λοιπόν να μη νιώθω σεβασμό προς το πρόσωπό της αλλά και παράλληλα να νιώθω την ίδια οικειότητα όπως με πρόσωπα της οικογένειας μου; Και σίγουρα σημαντικό ρόλο έχει να κάνει και με τον κάθε άνθρωπο που θαυμάζει κανείς. Η Άννα όμως είναι από τους ανθρώπους που από τα πρώτα δευτερόλεπτα μαζί της θα σε κάνει να νιώσεις οικεία, όσο άγχος και αν είχες πριν της μιλήσεις, πόσο μάλλον όταν γεμίζει την καθημερινότητά σου!

Πιο είναι το πιο μακρινό ταξίδι που έχεις κάνει ή η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες ακολουθώντας την;
Στράτος: Ζω στην Αθήνα κι έτσι έχω τη δυνατότητα να την παρακολουθώ συχνά. Επομένως, δεν έχω κάνει ιδιαίτερα μακρινά ταξίδια. Εκτός λοιπόν από πέρυσι το Πάσχα, που ταξίδεψα μέχρι τη Θεσσαλονίκη για την πρεμιέρα της εκεί, υπήρχαν κάποιες περιόδοι, που απείχε από την νυχτερινή ζωή της Αθήνας και μετά από 2-3 χρόνια έκανε κάποια συναυλία και ήμουν εκεί. Θυμάμαι τέτοια ταξίδια στη Μύκονο, στην Πάρο...
Μία αντικειμενική δυσκολία, που όμως δεν απασχόλησε κανέναν μας ήταν στην συναυλία της Άννας στη Μύκονο για το "Sound Wave Festival" to 2005, όπου λίγο πριν βγει η Άννα στη σκηνή, ο Θέμης Γεωργαντάς μας ενημέρωσε ότι λόγω των ισχυρών ανέμων έχει απαγορευτεί ο απόπλους των πλοίων κι έχουμε αποκλειστεί στη Μύκονο με την Άννα Βίσση. Τότε οι 12.000 άνθρωποι, που βρίσκονταν εκεί άρχισαν να χειροκροτούν ενθουσιασμένοι!
Βαγγελίτσα: Ήταν στο εξωτερικό. Ένα μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά δε με κράτησε πίσω! Ήξερα ότι θα τη δω και όλα θα 'ναι μια χαρά. Έτσι κι έγινε!
Άντα: Την έχω ακολουθήσει στο Άμστερνταμ για μια συναυλία της, η οποία ήταν εκπληκτική! Κι είχα την τύχη να την ακούσω σε κάποια τραγούδια, που ερμήνευσε για πρώτη φορά. Τώρα που το σκέφτομαι, ποτέ δεν αντιμετώπισα κάποια δυσκολία στο να ακολουθήσω, ή να ακούσω την Άννα κάπου. Είναι η ίδια που στο κάνει εύκολο, είναι η πιο προσιτή διάσημη ελληνίδα που γνωρίζω.
Κωνσταντίνος: Πολλά μακρινά ταξίδια και εκτός Αθηνών και στο εξωτερικό! Θυμάμαι όταν θα πήγαινα στο Teatro στη Θεσσαλονίκη, το Καλοκαίρι του 2001. Ήμουν ανήλικος, 17 χρονών! Είπα ψέματα στην οικογένειά μου ότι θα κοιμόμουν για τρεις μέρες σε φίλους μου και τους είχα βάλει κι αυτούς να πουν ψέματα! Μάζεψα όλες τις οικονομίες από το χαρτζιλίκι που έπαιρνα τότε, σηκώθηκα και πήγα να τη δώ!
Έλενα: Επειδή είμαι από την Αθήνα κι είμαι από τους τυχερούς που την απολαμβάνουν περισσότερο λόγω του ότι κυρίως εργάζεται εδώ δεν θα έλεγα ότι έχω κάνει κάποιο μακρινό ταξίδι για χάρη της. Εκτός βέβαια αν θεωρηθεί η Ιτέα μακρινός προορισμός, όπου πήγαμε με το φανκλάμπ στη συναυλία της. Σίγουρα όμως αν μπορέσω στο μέλλον θα κάνω κάποιο ταξιδάκι απλά και μόνο για να την παρακολουθήσω από κοντά!
Ωστόσο, θεωρώ πως η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισα είναι η 7ωρη ορθοστασία στην είσοδο για τα mad vma πριν από δύο χρόνια μες στον ήλιο, χωρίς φαγητό και νερό κι άλλες 3 ώρες στην αρένα μέσα, κουρασμένη και με πολύ κόσμο ασφυκτικά γύρω μου. Το αποτέλεσμα πάντως άξιζε την τόση ταλαιπωρία!

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζεις εσύ στην αγαπημένη σου star και που ίσως ο κόσμος δεν το ξέρει ή δεν μπορεί να το διακρίνει;
Στράτος: Η Άννα είναι η μοναδική καλλιτέχνης, που όταν τραγουδάει σε κοιτάζει στα μάτια και αυτό το νιώθεις! Ακόμα κι αν βρίσκεσαι σε ένα χώρο με 3.000 ανθρώπους σε κάνει να αισθάνεσαι ότι τραγουδάει μόνο για ΄σενα!
Βαγγελίτσα: Είναι αυθεντική, πολύ προσιτή και έξω καρδιά! Σε κάνει να νιώθεις πολύ άνετα και φυσιολογικά μιλώντας μαζί της. Αυτή είναι... Σταρ!
Άντα: Κάτι που ξεχωρίζω αλλά το γνωρίζει ο κόσμος, είναι η χαρά της ζωής! Αυτό μου εκπέμπει αυτή η γυναίκα, κάθε φορά που την βλέπω. Χαρά,αισιοδοξία,χαμόγελο! Ανήκει δε σ'εκείνη την εκλεκτή κάστα ανθρώπων, που έχουν γεννηθεί με την γοητεία παραμάσχαλα. Αν πρέπει να αναφερθώ σε κάτι που δεν είναι ευδιάκριτο στον κόσμο, τότε θα πω ότι μπορώ να καταλάβω πότε η Άννα βγαίνει στη σκηνή και είναι στεναχωρημένη ή εκνευρισμένη. Εκπαίδευση χρόνων είναι αυτή! Χα! Χα! Όμως αν είναι κουρασμένη, δεν θα το καταλάβεις ΠΟΤΕ!
Κωνσταντίνος: Τι να πει κανείς για το φαινόμενο Άννα Βίσση! Ό,τι και να πω είναι λίγο, δεν εκφράζεται εύκολα με λόγια! Στην Άννα ξεχωρίζω τα πάντα! Έχει όλο το πακέτο μιας πραγματικής, διαχρονικής σταρ, που όμοιά της δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρξει ξανά στην Ελλάδα! Την ξεχωρίζω σίγουρα για τη φωνή και την ομορφιά της. Είναι ντόμπρος και ακριβοδίκαιος άνθρωπος. Αν έχεις κάποιο πρόβλημα και ζητήσεις τη γνώμη της, θα καθίσει και θα σε ακούσει ευχάριστα και θα σου πει σίγουρα αυτά που έχει να σου πει! Πράγμα που σίγουρα δεν το συναντάμε κάθε μέρα! Από την άλλη, είναι τελειομανής και έχει κάνει τρελή δουλειά όλα αυτά τα χρόνια γι' αυτό και τον τίτλο "απόλυτη ελληνίδα σταρ" τον έχει κατακτήσει καθόλου άδικα! Τίποτα δε χαρίζεται σε κανέναν - της αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για την τελειομανία της και για την τόση σκληρή δουλειά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια!
Έλενα: Ο κόσμος ίσως να πιστεύει ότι η Άννα είναι σνομπ λόγω της τεράστιας επιτυχίας και της αναγνωρισιμότητάς της. Ίσως έχει την αίσθηση ότι είναι απλησίαστη και τυπική με τους θαυμαστές της. Όλα αυτά είναι λάθος! Είναι από τους πιο απλούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Καθόλου «δήθεν», έτοιμη να συζητήσει για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να σε απασχολεί και με μια αγκαλιά που το νιώθεις ότι βγαίνει από την ψυχή της. Όσο κουρασμένη κι αν είναι μετά τις εμφανίσεις της θα διαθέσει χρόνο για σένα κι ας σε βλέπει ίσως για πρώτη φορά, κι ας έχει ξανακούσει όσα θα της πεις εκατομμύρια φορές, όμως πάντα με το ίδιο ενδιαφέρον! Όλα αυτά είναι που την κάνουν μία πραγματική σταρ, γιατί αν δεν είσαι πάνω απ'όλα άνθρωπος δεν είναι δυνατόν τόσες χιλιάδες άνθρωποι να σε ακολουθούν με αυτό το πάθος.

Θυμώνεις όταν λένε κάτι που είναι ανακρίβεια, ψέμα ή πικρόχολο;
Στράτος: Έχουν υπάρξει φορές, που βρισκόμουν σε κάποια εμφάνιση της Άννας και την επόμενη μέρα άκουγα να λένε πράγματα, που δεν συνέβησαν ποτέ ή παρουσίαζαν διαφορετικά κάτι που έγινε και σε κάνουν να αναρωτιέσαι: "Μα τι λένε;;;". Γενικά υπήρχαν στο παρελθόν εκπομπές, που παρουσίαζαν μία εικόνα της Άννα τελείως διαφορετική από την πραγματική και άλλες φορές θύμωνα, άλλες αγανακτούσα, άλλες γελούσα...
Βαγελίτσα: Παλιά, πάρα πολύ! Πλέον, όχι! Ξέρω ποια είναι η Άννα και πόσο αναληθή είναι όλα αυτά!
Άντα: Παλιότερα οργιζόμουν και εν τέλει πικραινόμουν. Πριν μερικά χρόνια,απλά πικραινόμουν. Πλέον, εδώ και πολύ καιρό, απλά χαμογελάω. Η γνώση έρχεται με την ωρίμαση, οπότε και κατάλαβα μεγαλώνοντας, ότι δεν γίνεται να ευχαριστείς τους πάντες, ούτε να σπας το στομάχι σου επειδή το είδωλό σου δεν είναι καθολικά αρεστό. Δεν θα ήταν και φυσιολογικό άλλωστε. Μπορείς να φανταστείς ένα κόσμο που να ακούει ακριβώς την ίδια μουσική, ερμηνευμένη από μία μόνο φωνή; Χωρίς ποικιλία, χωρίς πολυφωνία, χωρίς διαφορετικά μουσικά είδη; Κόλαση θα ήταν! Άλλο όμως το μουσικό γούστο και η κριτική επί της καλλιτεχνίας κι άλλο η απρέπεια κι η ευτέλεια. Πολύς κόσμος βγάζει το μηνιάτικό του στις πλάτες της Βίσση, εδώ και χρόνια. Λέγοντας και γράφοντας τα χει-ρό-τε-ρα! Ντελίριο δηλητηρίου που κατά 90% δεν αφορά στη φωνή και τα τραγούδια της, αλλά σε οτιδήποτε άλλο άσχετο που μπορεί να έχουν επινοήσει. Διακρίνεις την αυτοϊκανοποίηση στην πένα, στα μάτια τους και στο τέλος τους οικτίρεις. Αλλά αφού το αντιμετωπίζει τόσα χρόνια η Άννα, ποια είμαι εγώ να πω ότι δεν αντέχω;
Κωνσταντίνος: Χμμμ... Θα σου πω για παλιά, όταν δεν είχα ακόμη προσωπική επαφή μαζί της! Όντας 16 χρόνων, σίγουρα δεν ήταν το καλύτερό μου να βλέπω στο περίπτερο κρεμασμένα τόσα κίτρινα περιοδικά με τρομερές ανακρίβειες, από το εντελώς χαζό μέχρι και το πιο μακάβριο που θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς. Με κάποιες από αυτές τις χοντράδες είχα στεναχωρεθεί, κλάψει, θυμώσει... Στην πορεία όμως, καθώς μεγάλωνα και γνωρίζοντας πια και την ίδια, κατάλαβα πως ο σκοπός τους ήταν απλά να πουλήσουν τεύχη και τίποτα άλλο. Σήμερα όταν βλέπω κάποια ανακρίβεια ή ένα ψέμα για την Άννα απλά γελάω. Περνάει τελείως αδιάφορο! Ο κόσμος που την αγαπάει και την ακολουθεί μπορεί να διακρίνει τι απ' όσα γράφονται είναι αλήθεια και τι όχι!
Έλενα: Όταν ήμουν μικρή σίγουρα με πείραζαν περισσότερο όλα αυτά. Πλέον έχω σταματήσει να ασχολούμαι, κι αφού ξέρω εγώ ποια είναι η αλήθεια για την Άννα, μου φτάνει. Σίγουρα πολλοί είναι αρκετά προκλητικοί, αλλά προσπαθώ να μη δίνω σημασία, γιατί από τη στιγμή που ο άλλος είναι κακοήθης έτσι κι αλλιώς, ό,τι και να πεις κι ό,τι και να κάνεις, γνώμη δεν μπορείς να του αλλάξεις.

Ποια είναι η πιο συγκινητική  στιγμή που έχεις περάσει μαζί του;
Στράτος: Η πιο συγκινητική στιγμή, που αν κάποιος δεν την έζησε δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος της έντασης ήταν στην τελική πρόβα της EuroVISSIon, λίγες ώρες πριν τον τελικό... Η Άννα βραχνιασμένη, τραγουδούσε με την ψυχή της και η φωνή της "έσπαγε" από την συγκίνηση και από κάτω ο κόσμος την ΑΠΟΘΕΩΝΕ!!!
Άλλη μία μοναδική βραδιά, που δείχνει τι άνθρωπος είναι η Άννα έζησα στο Ciro's Pomodoro στην Αθήνα... Ήταν γύρω στις 02:00, είχε τελειώσει το πρόγραμμα του μαγαζιού και ο κόσμος είχε φύγει... Την ώρα που φεύγαμε και οι τελευταίοι, μπαίνει η Άννα, μας χαιρετάει και μας λέει: "Που πάτε; Πάμε να καθήσουμε να τραγουδήσουμε!". Μπήκαμε μέσα, καθήσαμε όλοι μαζί και μέχρι τις 5 το πρωί συζητούσαμε και η Άννα τραγουδούσε χωρίς ορχήστρα ότι τραγούδι της ζητούσε ο καθένας... Δικό της, της Χαρούλας Αλεξίου, του Γιάννη Πάριου...
Ιδιαίτερη στιγμή εκείνης της βραδιάς ήταν όταν ένα παιδί της είπε ότι η μητέρα του εκείνες τις μέρες βρισκόταν στο Θιβέτ και την πήρε τηλέφωνο και της τραγούδησε η Άννα το "Θιβέτ"!
Βαγγελίτσα: Ένα βράδυ στο καμαρίνι της. Συζητήσαμε για το τατουάζ που έω κάνει (το πρόσωπό της χαραγμένο πάνω μου). Με απογείωσε ο τρόπος που μου μιλούσε και τα λόγια που μου είπε! Με απογείωσε πραγματικά! Την αγαπώ!
Άντα: Αναρίθμητες συγκινητικές στιγμές. Για πρώτη φορά,την άκουσα ζωντανά όταν ήμουν πέντε ετών. Από τότε λοιπόν «εμβολιάστηκα» με την φωνή της και υπάρχει στο dna μου. Έχω κλάψει με τα τραγούδια της ή με μια δική της στενοχώρια, έχω γελάσει και διασκεδάσει με το ατέλειωτο κέφι της επί σκηνής, μ'έχει παρασύρει γενικά πολλές φορές η Άννα σε μια θάλασσα συναισθημάτων. Αλλά πιστεύω πάντα θα ξεχωρίζω τις στιγμές που την συναντώ προσωπικά. Στο καμαρίνι της, σε κάποιο γύρισμα κ.λ.π. Σου συμπεριφέρεται σαν να κουβαλάς την απόλυτη μοναδικότητα και σε αφοπλίζει.
Κωνσταντίνος: Δύσκολη ερώτηση! Κάθε στιγμή σ' αυτά τα 15 χρόνια που την ακολουθώ είναι συγκινητική. Αλλά αν έπρεπε να διαλέξω μια, θα ήταν σίγουρα τα γενέθλιά μου στις 03/09/2011 στο Teatro, στη Θεσσαλονίκη. Τα ομορφότερα - αξέχαστα γενέθλια της ζωής μου!
Έλενα: Η κάθε στιγμή που έχω περάσει με την Άννα έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου! Σίγουρα όμως δύο στιγμές, όνειρα ζωής που πραγματοποιήθηκαν, δεν θα ξεχάσω ποτέ! Η πρώτη είναι η στιγμή που τραγουδήσαμε μαζί επί σκηνής στα πλαίσια ενός διαγωνισμού που διοργάνωνε πέρυσι, το "Tsoul Idol", και νικήσαμε μαζί με μία κοπέλα. Από μικρή ήθελα κάποτε να γίνω Βίσση στη θέση της Βίσση! Κι η δεύτερη, κι ίσως πιο σημαντική στιγμή μου μαζί της, ήταν όταν μου είπε πως με θυμάται! Το ξέρω ότι δεν είναι κάτι πια το τόσο σημαντικό, αλλά ξέρω ότι πλέον έχω μια θέση κι εγώ στο μυαλό και στην καρδιά της, κάτι που από πάντα ήθελα!

Σε ενοχλεί που κάποιοι μπορεί να σε λένε «κολλημένο»;
Στράτος: Δεν έχει τύχει να με πουν "κολλημένο" με την αρνητική έννοια της λέξης. Γουστάρω τη φωνή της Άννας και δεν υπάρχει κάποιος, που αμφισβητεί τις φωνητικές της ικανότητες!
Βαγγελίτσα: Καθόλου! Άλλος με την μπάλα κι άλλος με την ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ!
Άντα: Όχι. Άλλωστε ποτέ δεν μου το είπε κάποιος με τρόπο υποτιμητικό. Η Άννα Βίσση είναι πάθος για μένα. Και χαίρομαι όταν καθορίζομαι από τα πάθη μου. Όταν παύεις να παθιάζεσαι-κατ'επέκταση, να συναισθάνεσαι έντονα-παύεις να ζεις.
Κωνσταντίνος: Καθόλου! Αν και δε με έχει πει έτσι ποτέ κάποιος φίλος μου! Εξάλλου, αν τύχει και συζητήσουμε ποτέ για την Άννα, δε θα την υποστηρίξω με ανακρίβειες ή ψέματα! Μιλάω πάντα όσο πιο αντικειμενικά μπορώ, με αλήθειες για το τι έχει κάνει μέχρι τώρα, ποια είναι, τι έχει πετύχει, πάντα με συγκεκριμένα παραδείγματα και επιχειρήματα. Όταν επιχειρηματολογείς, κανείς δεν μπορεί να σε πει "κολλημένο". Η αλήθεια είναι αλήθεια, όχι ένα κόλλημα!
Έλενα: Νομίζω ότι είναι λογικό κάποιοι που δεν έχουν τέτοιου είδους πρότυπο να σε θεωρούν «κολλημένο». Προσωπικά μάλιστα μου το έχουν πει πολλοί αυτό, αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι όλη μου η ζωή είναι η Άννα. Οκ την αγαπώ, την ακολουθώ, τη θαυμάζω αλλά μέχρι εκεί. Θεωρώ όμως ότι υπάρχουν παιδιά περισσότερο «κολλημένα» σε σημείο που καταντάει αρρωστημένο και χωρίς να διαθέτουν προσωπική ζωή. Αυτό ναι, είναι γερό «κόλλημα»!
Έτσι λοιπόν τους παραθέτω κάποια παραδείγματα ανθρώπων πραγματικά κολλημένων και «το παίρνουν πίσω»!


Ο Στράτος και η Άννα


Η Βαγγελίτσα μας δείχνει το tattoo που έχει κάνει με το πρόσωπο της Άννας


Η Άντα χαμογελαστή δίπλα στην τραγουδίστρια


Ο Κωνσταντίνος με την Άννα όταν τα μαλλιά της ήταν κόκκινα!


Η Έλενα τραγουδάει μαζί με την Άννα

Φυσικά, υπάρχουν δεκάδες παιδιά που έχουν αντίστοιχες ιστορίες να μας πουν για τις αγαπημένες τους star, δεν θα μπορούσαν να χωρέσουν όμως όλοι οι θαυμαστές σε ένα και μόνο άρθρο. Άλλωστε, όλα όσα δεν ειπώθηκαν εδώ, τα μέλη των δύο συγκεκριμένων fan club τα εκφράζουυν καθημερινά μέσα από fannatics.gr και το devaqueen.gr!

Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10