Christine Lagarde: Η σικ πολιτικός που έχει το πάνω χέρι στο ΔΝΤ!

Είναι σίγουρα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της οικονομικής και πολιτικής σκηνής της Ευρώπης και πλέον αυτή που κάνει “κουμάντο” στη θέση του Στρος Καν στο ΔΝΤ. Ο λόγος για την σικ πολιτικό της Γαλλιάς Christine Lagarde.

Η κυρία Christine Lagarde είναι μια από τις πιο κομψες πολιτικούς της Γαλλίας που ξεχωρίζει για το στυλ και τη φινέτσα της. Είναι πάντα καλοντυμένη, έχει κάνει κλασσικές σπουδές και της αρέσει να γυμνάζεται. Το 2006 βρέθηκε σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, ανάμεσα στις 30 πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου και σήμερα είναι η επικρατέστερη υποψήφια για τη θέση του Στρος Καν. Είναι έξυπνη, επιτυχημένη, ετοιμόλογη και γυναίκα! Όλα τα στοιχεία που χρειαζόταν για να επικρατήσει ανάμεσα στους υπόλοιπους άνδρες διαδόχους της θέσης του Γάλλου πολιτικού.

Η Christine Madeleine Odette Lagarde, όπως είναι ολόκληρο το όνομά της, γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου 1956 στο Παρίσι, είναι Γαλλίδα δικηγόρος και πολιτικός και από το 2007 βρίσκεται στη θέση της Υπουργού Οικονομίας, Οικονομικών και Βιομηχανίας της Γαλλίας, διορισμένη από τον Πρόεδρο Nicolas Sarkozy.

Χωρισμένη μητέρα με δυο παιδιά τον Pierre-Henri και τον Thomas Lagarde, η 55χρονη πολιτικός φαίνεται πως βρήκε τη συντροφικότητα που αποζητούσε στο πρόσωπο του Xavier Giocanti. Οι δυο τους δεν έχουν παντρευτεί αλλά είναι μαζί από το 2006 και στηρίζουν σε όλα, ο ένας τον άλλον.


Βόλτες με τον συντροφό της στους δρόμους του Παρισιού!

Η Lagarde είναι χορτοφάγος, δεν πίνει αλκοόλ και αγαπά τη γιόγκα, την κολύμβηση και τη ποδηλασία. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο φωτογραφικός φακός την έχει απαθανατίσει να κάνει κολύμβηση, ή να κινείται στο δρόμους του Παρισιού με το ποδήλατό της, δείχνοντας τις περιβαλλοντικές της ευαισθησίες.


Η Christine Lagarde κάνει βόλτες με το ποδήλατο…

Στο παρελθόν διετέλεσε Υπουργός Γεωργίας και Αλιείας, καθώς και Υπουργός Εμπορίου, στην κυβέρνηση του Dominique de Villepin και είναι η πρώτη γυναίκα που έγινε Υπουργός Οικονομικών σε οικονομία-μέλος των G8.

Οι γονείς της ήταν καθηγητές Πανεπιστημίου στις κλασικές σπουδές. Η Christine Lallouette, όπως ήταν το αρχικό επώνυμό της, ασχολήθηκε με τη συγχρονισμένη κολύμβηση καταφέρνοντας να μπει στην εθνική ομάδα της Γαλλίας και σε ηλικία μόλις 15 ετών να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο εθνικό πρωτάθλημα.

Το 1974 απέκτησε πτυχίο στη Νομική Επιστήμη και συνέχισε τις σπουδές της με υποτροφία στις Η.Π.Α. Το 1981, ξεκίνησε να εργάζεται ως δικηγόρος στο Παρίσι και γρήγορα έγινε μέλος και το αστέρι του δικηγορικού γαλλικού γραφείου Baker & McKenzie, το οποίο αποτελεί ένα από τα κορυφαία δικηγορικά γραφεία παγκοσμίως.

Το 2006 το περιοδικό Forbes την κατέταξε στην 30η θέση ανάμεσα στις πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο και τον επόμενο χρόνο ανέβηκε στην δωδέκατη θέση, στην τρίτη θέση στην Ευρώπη και στην δεύτερη θέση στην Γαλλία. Το περιοδικό Time το 2009 και το 2010 την συμπεριέλαβε στην ετήσια έκδοσή του με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο.


Πάντα κομψή η Γαλλίδα πολιτικός…

Στις 25 Μαΐου η Lagarde ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά της για την προεδρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (IMF) ως αντικαταστάτρια του Στρος-Καν που παραιτήθηκε μετά τις κατηγορίες εναντίον του για απόπειρα βιασμού μιας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Ρεπορτάζ: Νατάσσα Στρόβιλα, Άρτεμις Θύμιου

Read More

And More