Η διάλεξη της πορνοστάρ στο Πανεπιστήμιο.Τι λένε στο TLIFE o πρύτανης και ο συνεργάτης που ήταν στη διάλεξη!

Πλήθος αντιδράσεων έχουν σημειωθεί μετά τη διάλεξη που έδωσε γνωστή πορνοσταρ στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας. Η Ηλέκτρα Γαλανού που ήταν συμπρωταγωνίστρια της Τζούλιας Αλεξανδράτου στην τελευταία της ταινία, “άναψε” φωτιές στα πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Η πορνοστάρ ήταν η επίσημη προσκεκλημένη του φεστιβάλ, που διοργάνωσε η κινηματογραφική λέσχη Ν.Υ.Χ.Τ.Α., μέλη της οποίας είναι φοιτητές του Πανεπιστημίου και έδωσε ολόκληρη διάλεξη για τα ερωτικά φετίχ και μίλησε για τη διεύρυνση των ορίων του σεξ και των σχέσεων.
Η συγκεκριμένη εμφάνιση, πάντως, προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στις πρυτανικές αρχές, που δεν γνώριζαν τίποτα για το περιεχόμενο της εκδήλωσης και την καλεσμένη που πήρε τη θέση του καθηγητή της έδρας και με άνεση δίδαξε τα μυστικά του έρωτα, σ’ ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας. “Δεν γνωρίζαμε τίποτα για το περιεχόμενο της διάλεξης. Το μόνο που μας είχαν ανακοινώσει είναι ότι θα γίνει μια προβολή ταινίας και μια συζήτηση από τη συγκεκριμενη ομάδα κινηματογραφικής λέσχης. Πολλές φορές η συγκεκριμένη ομάδα κάνει προβολή ταινίας, αλλά μέχρι και αυτήν τη φορά δεν είχε δημιουργηθεί πρόβλημα”, είπε στο TLIFE ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Ι. Χατζηδημητρίου.
Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι την επόμενη μέρα δέχθηκε πολλά παράπονα από φοιτητές και καθηγητές για το περιεχόμενο και της προβολής της ταινίας και της συζήτησης που ακολούθησε. “Όταν μαθεύτηκε η είδηση για την εκδήλωση που έγινε κάποιοι καθηγητές εξέφρασαν την δυσαρέσκειά του και εγώ κάλεσα μια φοιτήτρια της ομάδας και εξέφρασα τη δυσαρέσκειά μου, αναφέροντας πως υπάρχει ελευθερία λόγου, αλλά αυτά δεν ήταν θέματα για να προβληθούν μέσα στο Πανεπιστήμιο”, σημείωσε και πρόσθεσε πως οι πρυτανικές αρχές καταδικάζουν το γεγονός.
“Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος επιστήμης και γνώσης. Τέτοιες εκδηλώσεις δεν αρμόζουν εδώ. Αν μπορούσα να το σταματήσω, ή να το “απαγορεύσεω” θα το είχα κάνει. Δυστυχώς, είναι στο πλάισιο του ασύλου και δεν μπορώ να το κάνω”, είπε.
Όσο για το ποιος οργάνωσε την εκδήλωση, ο πρύτανης σημείωσε πως είχε γίνει διαφήμιση σε όλη τη Θεσσαλονίκη και πως προφανώς σίγουρα δεν ήταν όλοι όσοι παρακολούθησαν τη διάλεξη φοιτητές.
Από τη μεριά του, ο αρχισυντάκτης του περιοδικού “Screw” Γιώργος Τσιτιρίδης που μίλησε μαζί με την πορνοσταρ στην εκδήλωση ανέφερε: “Δεν ήταν διάλεξη βασικά… Έκαναν ένα φεστιβάλ τα παιδιά με ταινίες και μας κάλεσαν να μιλήσουμε. Γίνεται κάθε χρόνο αυτό, φέτος είχε σαν θέμα τον έρωτα και ήμασταν κι εμείς στους προσκεκλημένους. Είχε πολύ κόσμο, γενικότερα μαζεύει στο Πανεπιστήμιο όταν υπάρχουν προβολές ταινιών. Σε μία από τις ταινίες μιλήσαμε κι εμείς, διευρύνοντας το σεξ, τις σχέσεις και τα λοιπά…”
Τέλος, για την Ηλέκτρα Γαλανού, ο ίδιος δήλωσε: “Εχει πει κι η ίδια ότι ήταν πάρα πολύ καλή εμπειρία, χάρηκε πάρα πολύ, πέρασε πολύ καλά…δεν είχαμε κείμενο, ούτε εγώ ούτε η Ηλέκτρα. Είχα στο μυαλό μου τι ήθελα να πω βέβαια, αλλά όχι κάτι συγκεκρίμενο. δεν υπήρξε καμία αντίδραση και πρόβλημα από το Πανεπιστήμιο”.

Δες την αφίσα της διάλεξης:

Ρεπορτάζ: Νατάσσα Στρόβιλα, Μαρία Ρουμελιώτου

Read More

And More