Καλύτερα η κόρη του Μ. Θεοδωράκη – Ήταν 48 ώρες εγκλωβισμένη σε ένα πηγάδι

Καλύτερα φαίνεται πως είναι σήμερα η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, μετά την περιπέτεια που είχε, όταν έπεσε σε μια σήραγγα 15 μέτρων και έμεινε εκεί εγκλωνισμένη για 48 ώρες. Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη βρίσκεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Κορίνθου, έχει κάποιες κακώσεις και μελανιές στο σώμα της και θα παραμείνει τουλάχιστον μια μέρα ακόμη για εξετάσεις. Το TLIFE επικοινώνησε με τον διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου, Γιώργο Κουκουλίδη.
“Είναι καλύτερα σήμερα. Βρίσκεται υπό παρακολούθηση, καθώς εμφανίστηκαν και κάποιοι μώλωπες στο σώμα τη, που πιθανότατα είναι από την πτώση στο πηγάδι. Είναι σε καλή κατάσταση, ομιλητική και σε καλύτερη ψυχολογία. Θα συνεχίσουμε τις εξετάσεις και σήμερα και για μια μέρα ακόμη θα είναι μέσα στο νοσοκομείο”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλίδης.

Ο Μίκης Θεοδωράκης μίλησε στο “Καλημέρα Ελλάδα” για την Μαργαρίτα και τον τραυματισμό της. “Η Μαργαρίτα δεν έπεσε νύχτα, αλλά μέρα μέσα στο πηγάδι. Είχαν βάλει φύλλα και είχαν καλύψει την τρύπα με αποτέλεσμα να μην την δει. Ήταν πάνω από 40 ώρες κλεισμένη και αυτό που μου είπε ήταν το εξής: “Ένιωσα όπως είχες νιώσει εσύ όταν σε είχαν θάψει ζωντανό στη Μακρόνησο. Μόνο που εσύ είχες το κεφάλι έξω”. Η Μαργαρίτα ήταν θαμμένη και αν έμενε λίγο ακόμη εκεί θα πέθαινε. Τώρα ευτυχώς είναι καλά”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το χρονικό του απεγκλωνισμού της:

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πυροσβέστες έσωσαν την κόρη του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη, που γλίστρησε και έπεσε σε μια σήραγγα στην περιοχή του Κιάτου πριν από δύο ολόκληρες ημέρες. Το μεσημέρι της Δευτέρας την απεγκλώβισαν οι άντρες της Πυροσβεστικής και μεταφέρθηκε εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο.

Το TLIFE επικοινώνησε με τον διοικητή της Πυροσβεστικής στο Κιάτο, ο οποίος δήλωσε πως η Μαργαρίτα Θεοδωράκη σώθηκε και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ο ίδιος ανέφερε πως παρά το σοκ που είχε πάθει τους βοήθησε πολύ στον απεγκλωβισμό της. “Η κόρη του συνθέτη έπεσε σε μια σήραγγα 15 μέτρων. Πρόκειται για μια παλιά γεώτρηση που είχε διάμετρο μισό μέτρο. Ίσα που χωρούσε μέσα και ζητούσε βοήθεια. Κάποιος εργάτης που βρέθηκε εκεί κοντά και έκανε εργασίες σε ένα κοντινό χωράφι, την άκουσε και μας ειδοποίησε”, είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε: “Είχαμε και πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον της γυναίκας που την αναζητούσε και σπεύσαμε αμέσως στο σημείο. Η επιχείρηση διάσωσης κράτησε 10 λεπτά και η γυναίκα βγήκε ζωντανή με κάποια χτυπήματα στο σώμα. Την μετέφεραν στο νοσοκομείο και πιθανότατα να έχει σπάσει το χέρι της και κάποια πλευρά της. Υπήρχε συνεργασία από την ίδια, παρά το σοκ που υπέστη”.

Η 52χρονη Μαργαρίτα Θεοδωράκη πέρασε έναν γολγοθά αφού επί 48 ώρες ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια όμως δεν την άκουγε κανείς. Τελικά εντοπίστηκε το μεσημέρι και αμέσως έσπευσαν και την γλίτωσαν 6 άντρες της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TLIFE από το τμήμα της χειρουργικής που παρακολουθείται η Μαργαρίτα Θεοδωράκη, έχει όντως κατάγματα στα πλευρά της και αναμένονται τα αποτελέσματα της ακτινογραφίας για τον ώμο της. Η κόρη του μεγάλου συνθέτη πάντως δεν πονάει πολύ.

Δες το βίντεο:

Read More

And More