TLIFE ρεπορτάζ: Άρχισαν οι Χριστουγεννιάτικες εκπτώσεις! Εκμεταλλεύσου το

Βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από τα Χριστούγεννα και οι περισσότερες από εμάς έχουμε ήδη μπει στο κλίμα των γιορτών. Ωστόσο χαζεύοντας τις βιτρίνες και στη συνέχεια ρίχνοντας μια ματιά στο πορτοφόλι μας, το αίσθημα της χαράς αντικαθίσταται από αυτό της θλίψης, κάτι σαν την Μεγάλη Παρασκευή!

Φέτος όσο κι αν γιορτινές είναι οι βιτρίνες, μια θλίψη μας έρχεται αφού η ψυχολογία μας λόγω ΔΝΤ , αλλά και το …πορτοφόλι μας μας λένε ότι δεν θα ευχαριστηθούμε τις γιορτινές μέρες όπως θα θέλαμε!

Οι καταστηματάρχες θέλοντας να δώσουν μια άνοδο στην ήδη περιορισμένη κίνηση της αγοράς αποφάσισαν να προβούν σε προσφορές και άτυπες εκπτώσεις, τόσο για να τονώσουν την ψυχολογία μας αλλά και για να αυξήσουν τους πεσμένους τζίρους!

Το TLIFE επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο του ΣΕΛΠΕ, κύριο Αντώνη Μακρή, ο οποίος μας ενημέρωσε για το τι θα βρούμε μπροστά μας από την 1η του Δεκέμβρη.

”Η αγορά από τις αρχές του μηνός, θα αρχίσει να δίνει προσφορές και να πιέζει προς την καλή κατεύθυνση, για να βοηθήσει τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να ψωνίσει. Σίγουρα η αγορά φέρνει μαζί της από τις αρχές του χρόνου ένα 15% πτώση και λόγω των γιορτών αλλά και της γενικότερης αναταραχής, ο Νοέμβρης έχει μεγαλύτερη πτώση από το 15%. Ωστόσο όλες οι επιχειρήσεις μετά τη 1η του Δεκέμβρη θα αρχίσουν να πιέζουν με καλές τιμές τον καταναλωτή να ψωνίσει. Ο κόσμος δεν θα ψωνίσει τόσο όσο πέρσι αλλά και φέτος κάτι θα κάνουμε. Οι τιμές θα είναι πολύ χαμηλές”.

Ζητήσαμε από τον κύριο Μακρή να μας δώσει κάποιες συμβουλές για το πώς πρέπει να ψωνίσουμε. ”Ο καταναλωτής πρέπει καταρχάς να κοιτάξει το πορτοφόλι του. Να είναι συγκεκριμένος σε αυτό που θέλει, να ζητάει την καλύτερη τιμή και την καλύτερη εξυπηρέτηση, γιατί είναι υποχρέωσή του να τη ζητάει, πρέπει να ψάχνει, να έχει γνώση του προϊόντος και της τιμής και να βγει να εξυπηρετήσει τις απαραίτητες ανάγκες του. Αν δεν ψωνίσει, το κράτος δεν μπορεί να εισπράξει, άρα δεν θα μπορεί να πληρώσει. Οπότε πάλι ο καταναλωτής θα πρέπει να βάλει το χέρι στη τσέπη. Ψωνίστε έξυπνα, με μέτρο, με ενημέρωση αλλά και απαίτηση της καλύτερης εξηπηρέτησης και τιμής”.

Read More

And More