Πίσω στην κορυφή της σελίδας
08.09.2010 | 07:05
Νατάσσα Στρόβιλα (Tweet @nstrovila)

Το πιο διάσημα και όμορφα πανεπιστήμια στον κόσμο!

Το πιο διάσημα και όμορφα πανεπιστήμια στον κόσμο!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Σε λίγες μέρες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και πολλοί είναι οι φοιτητές που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στα διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας και του εξωτερικού. Και ενώ κάποιοι μπορεί να μην θέλουν να αφήσουν τις καλοκαιρινές διακοπές και να ξεκινήσουν το διάβασμα, υπάρχουν κάποια Πανεπίστήμια στα οποία όλοι θα ήθελαν να βρεθούν.
 
Πρόκειται για τα πιο όμορφα Πανεπιστήμια του κόσμου, που διαθέτουν κτήρια άριστης τεχνοτροπίας και αποτελούν στολίδια για τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται. Μερικά από τα πιο γνωστά οικοδομήματα έχουν φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα και σημαντικές προσωπικότητες. Κάποια αποτελούν όνειρο ζωής για τους φοιτητές και άλλα είναι σαν μια μικρή όαση μέσα στο μονότονο γκρι των πόλεων.
 
Πρώτο είναι φυσικά το Πανεπιστήμιο του Cambridge, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το έτος ίδρυσής του υπολογίζεται κοντά στο 1209. Είναι παραδοσιακά το ακαδημαϊκό ίδρυμα που επιλέγει η αγγλική βασιλική οικογένεια και από τις τάξεις του έχουν ξεπηδήσει 83 υποψήφιοι για το βραβείο Νομπέλ έως σήμερα, οι περισσότεροι από οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο στον κόσμο.

 
Το Πανεπιστήμιο της Coimbra χτίστηκε τον 13ο αιώνα και αποτελέι το αρχαιότερο Πανεπιστήμιο της Πορτογαλίας, Βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία και το κτίριο του είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα της εποχής του.

 
Το Πανεπιστήμιο Yale βρίσκεται στις Η.Π.Α. και κατασκευάστηκε το 1701. Αποτελέι ένα από τα διασημότερα ανεπιστήμια του κόσμου. Από το Yale έχουν αποφοιτήσει πέντε από τους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών , 18 ανώτατοι δικαστές και πολλοί προέδροι και πρωθυπουργοί άλλων χωρών.


 
Το Πανεπιστήμιο της Virginia στο Charlottesville στις Η.Π.Α. Ιδρύθηκε το 1819 και αποτελούσε το σπίτι του Thomas Jefferson, που είχε συντάξει τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας και εκεί για πρώτη φορά ξεκίνησαν οι ειδικότητες πάνω στην Αστρολογία, τη Φιλοσοφία και την Αρχιτεκτονική.

 
Το Πανεπιστήμιο Princeton στο New Jersey στις Η.Π.Α. Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1746 και σημερινή πρόεδρος του είναι η Shirley M. Tilghman. Παραδοσιακά, το “Princeton” εστίαζε στην προπτυχιακή εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνα, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες έχει αυξήσει το ενδιαφέρον του για τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση και προσφέρει τίτλους μάστερ και διδακτορικά σε πολλά αντικείμενα.

 
 
Το Stanford Junior University στην Καλιφόρνια στις Η.Π.Α. είναι ένα από τα όμορφα πανεπιστήμια που υπάρχουν. Έχει ιδρυθεί το 1891 και έχει μοναδική τεχνοτροπία στα οικοδομήματά του.


 
Ένα από τα “διαμάντια” του Ηνωμένου Βασιλείου είναι το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το έτος ίδρυσής του εκτιμάται στον 11ο αιώνα. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης συγκαταλέγεται στα καλύτερα και αρτιότερα πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου. Η εφημερίδα The Times το τοποθετεί πρώτο μεταξύ των αγγλικών πανεπιστημίων στον σχετικό κατάλογο του 2007.


 
Το Πανεπιστήμιο Peking στην Κίνα ιδρύθηκε το 1898 και ξεχωρίζει για το μοναδικό σχεδιασμό του, που δεν μπορείς να βρεις σε καμιά άλλη χώρα του κόσμου.

 
Το Πανεπιστήμιο του Harvard βρίσκεται στις Η.Π.Α. και αποτελεί ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1636 με το όνομα New College με πρότυπο τα παλιά αγγλικά πανεπιστήμια. Το 1639 πήρε το όνομα Harvard College από τον πρώτο ευεργέτη του, ο οποίος κληροδότησε στο κολλέγιο 400 βιβλία και 779 λίρες στερλίνες
 

 
Από τα πιο δημοφιλή πανεπιστήμια του Δουβλίνου είναι το Trinity College Dublin, που ιδρύθηκε το 1592 στην Ιρλανδία!
 

 
Τέλος, το Πανεπιστήμιο Paris-Sorbonne βρίσκεται στην καρδιά του Παρισιού και υπολογίζεται πως ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα. Προσφέρει υψηλού επιπέδου σπουδές τόσο σε προπτυχιακό όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο σε ένα ευρύτατο φάσμα αντικειμένων, ξεκινώντας από την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Φιλολογία, την Αιγυπτιολογία, μέχρι τη Γλωσσολογία, την Κοινωνιολογία, τη Φιλοσοφία και τη μελέτη των περισσοτέρων σύγχρονων γλωσσών και πολιτισμών.

 

 
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10