Το οδοιπορικό του TLIFE στη Μύκονο με αφορμή το γάμο της Σίσσυς Φειδά!

Από τα πιο γνωστά της χώρας μας είναι η Μύκονος. Για πολλούς λόγους. Σίγουρα το καλοκαίρι αποτελεί τον πιο hot προορισμό των εγχώριων celebrities και όχι μόνο. Δεν είναι λίγοι οι star του Hollywood που έχουν κάνει το πέρασμά τους από το νησί των Ανέμων. Για όλους αυτούς τους λόγους για τους οποίους είναι ξακουστό. Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά νησιά στην Μεσόγειο. Το TLIFE βρέθηκε ξανά στο κοσμοπολίτικο νησί με αφορμή τον γάμο της Σίσσυς Φειδά και απαθανάτισε κάθε γωνιά του.

Γιατί οι Κυκλάδες είναι όμορφες και όταν δεν είναι καλοκαίρι. Το νησί έχει ζωή και πέρα από τις πολυσύχναστες παραλίες, τα κοσμικά στέκια και τα γραφικά σοκάκια του. Οι ντόπιοι το ξέρουν καλά αλλά και πολλοί είναι αυτοί που φροντίζουν να επισκέπτονται τη Μύκονο και το χειμώνα ή κάθε φορά που το πρόγραμμά τους το επιτρέπει. Γιατί; Πάμε να δούμε όσα αποθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του Πέτρου Χόντου για να βρούμε την απάντηση.

Η Μύκονος είναι από τα νησιά που διατηρούν τα παραδοσιακά στοιχεία τους και την κυκλαδίτικη φυσιογνωμία παρά τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της.

Η Χώρα του νησιού είναι αυτή που κάνει την πρώτη θετική εντύπωση στον επισκέπτη. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις, η πρώτη εντύπωση μετράει!

Το καλοκαίρι το σημείο αυτό αποτελεί το ορμητήριο του επισκέπτη για τη γραφική ενδοχώρα και τις πεντακάθαρες παραλίες αφού εκεί θα βρει όλα τα δρομολόγια λεωφορείων αν δεν έχει δικό του μεταφορικό.

Παράλληλα αποτελεί και το κέντρο της νυχτερινής ζωής του τόπου, ενώ θεωρείται από τις πιο ζωντανές και ενεργές στην Ευρώπη, με τα διάσπαρτα καφέ, μπαρ και εστιατόρια. Τα καλοκαίρια δεν σταματά ούτε στιγμή το πηγαινέλα των τουριστών.

Το πιο γνωστό σημείο του νησιού στη Χώρα ονομάζεται μικρή Βενετία λόγω της ομοιότητας του με τη Βενετία.

Στο λιμάνι του νησιού, θα σε μαγέψει ο πολύχρωμος στόλος από καΐκια και βάρκες.

Πιο πέρα, σ’ ένα χαμηλό λόφο, στέκονται περήφανοι για αιώνες οι ανεμόμυλοι. Από τα πιο τουριστικά σημεία αφού όλοι θα κάνουν το πέρασμά τους από εκεί για μια χαρακτηριστική αναμνηστική φωτογραφία αναφωνώντας «Μύκονοοοοοοοος».

Την μαγική εικόνα συνθέτουν οι κόκκινοι τρούλοι και τα καμπαναριά των δεκάδων εκκλησιών που υπάρχουν.

Περπατώντας στα λιθόστρωτα σοκάκια της θα συναντήσεις ολόλευκα σπιτάκια σαν τετραγωνάκια αραδιασμένα άτακτα αλλά και με τόση αρμονία συνάμα. Σπίτια με μπλε, πορτοκαλί και πράσινες πόρτες και παραθυρόφυλλα.

Στενά που νιώθεις ότι χάνεσαι μέσα τους αλλά έχεις την ευκαιρία να χαζέψεις στα εμπορικά τους καταστήματα, να φας στα ταβερνάκια ή να πιεις τον καφέ σου και το ποτό σου στα ήσυχα στέκια.

Ο πιο γνωστός δρόμος της Μυκόνου, ακόμα κι αν δεν έχεις βρεθεί ποτέ στο νησί, είναι τα Ματογιάννια. Εκεί είναι τα περισσότερα μαγαζιά με επώνυμα ρούχα, περίτεχνα κοσμήματα και αντικείμενα τέχνης. Κάποιο λένε ότι από ακριβώς αυτό το σημείο ξεκινούν πολλές φορές, δειλά δειλά, οι διεθνείς τάσεις της μόδας.

Κατά την μυθολογία, το νησί πήρε το όνομά του ήρωα Μυκόνου, γιου του Αινίου του Καρύστου και Ρυούς της Ζάρυκος.

Άλλη ενδιαφέρουσα μυθική παράδοση μιλά για το φόνο των γιγάντων από τον Ηρακλή στο νησί αυτό και από εκεί φαίνεται να προήλθε και η παροιμιώδης φράση: “Πάντες υπό μία Μύκονον” που αναφέρεται σε πολλά ανόμοια και ασυνάρτητα πράγματα που βρίσκονται σε μία κατηγορία.

Τα υπόλοιπα τα βλέπεις και τα διαβάζεις στα ρεπορτάζ που γράφονται για τους διάσημους επισκέπτες του νησιού ή μπορείς να τα διαπιστώσεις σε ένα από τα επόμενα ταξίδια σου. Πάμε Μύκονο;



ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ
:

Το οδοιπορικό του TLIFE στη Νάξο για την βάφτιση του γιου του Γρηγόρη Αρναούτογλου!

Το oδοιπορικό του TLIFE στην Κύθνο με αφορμή το γάμο της Δέσποινας Καμπούρη!

Το οδοιπορικό του TLIFE στη Δονούσα με αφορμή το γάμο της Κ. Παπουτσάκη!

Read More

And More