Αφοπλιστική συνέντευξη Ειρήνης Παπαδοπούλου: “Θα ήθελα ο Ντάνος να είναι νικητής του Survivor!”

Για όλους και για όλα μίλησε στο Down Town Κύπρου η Ειρήνη Παπαδοπούλου. Η παίχτρια του Survivor που αποχώρηση οικειοθελώς από το παιχνίδι μίλησε για τους “διάσημους’ την κόντρα με τον Χανταμπάκη, τον Γιώργο Αγγελόπουλο και άφησε “καρφιά” για την Λάουρα Νάργες…

Όταν άνοιξες το κινητό σου, εξεπλάγης από την αγάπη του κόσμου και τις αντιδράσεις;

Ναι, πάρα πολύ! Βασικά, συγκινήθηκα, δεν το περίμενα. Χάρηκα και ένιωσα ένα δυνατό στήριγμα. Γιατί μου έλειψε η εκτίμηση μέσα στο παιχνίδι και η αναγνώριση ότι προσφέρω κι εγώ κάτι. Όταν άνοιξα το τηλέφωνό μου μπήκα στα social media, διάβασα τα μηνύματα υποστήριξης και ο κόσμος μού έδωσε όλη του την αγάπη και την υποστήριξη. Τρελή χαρά ένιωσα! Πήρα ξαφνικά μια δύναμη! Όλο αυτό ήταν μια τεράστια αγκαλιά που δεν είχα μέσα στο παιχνίδι.

Κι όταν είδες το κλίμα που επικρατεί για σένα στην Ελλάδα, δεν μετάνιωσες για την οικειοθελή σου αποχώρηση;

Αυτή την αίσθηση την είχα, για να είμαι ειλικρινής. Ο κόσμος μού έδειξε ότι με ήθελε μέσα και όταν μου δείχνουν ότι με πιστεύουν και με υποστηρίζουν, πάντα θέλω να τους κάνω υπερήφανους – κι έτσι θα προσπαθώ να κάνω και τώρα μέσα από τη δουλειά μου. Μου λείπει όλο αυτό που έζησα – ήταν πολύ έντονο. Όμως, πήρα μια απόφαση και δεν το μετανιώνω. Είτε είναι σωστό είτε λάθος, δεν μετανιώνω για τις αποφάσεις μου. Κάπου οδηγούν και κάπου βγάζουν.

Όταν πρότεινες για αποχώρηση τον Στέλιο Χανταμπάκη κι εκείνος τελικά έφυγε, δεν έγινε καλύτερο το κλίμα για σένα ως προς τη διαβίωση;

Όταν αποχώρησε ο Στέλιος, δήλωσα στην παραγωγή ότι θέλω να φύγω. Δεν μπορούσα να ξέρω αν το κλίμα που θα αντιμετώπιζα, θα ήταν καλύτερο ή χειρότερο.

Όπως είδαμε όλοι, γύρισες στην παραλία για να μαζέψεις τα πράγματά σου και ήσουν πολύ συγκινημένη. Μάλιστα, τους χαιρέτησες όλους εγκάρδια και ζήτησες «συγνώμη». Για ποιο λόγο απολογήθηκες;

Ζητάω συγνώμη, μόνο όταν υπάρχει λόγος. Αν δεις τις προτάσεις μου, έλεγα «κι αν έκανα κάτι, συγνώμη!». Πάντα έβαζα μπροστά το «κι αν». Ζήτησα, λοιπόν, «συγνώμη» γιατί έτσι λειτουργώ. Όταν τελειώσει μία κατάσταση θέλω να αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά, χωρίς να κρατάω κακίες. Να ολοκληρώνω τους κύκλους μου όμορφα και με καλό τρόπο. Ό,τι έγινε, έγινε.

Μετάνιωσες που ψήφισες τον Στέλιο;

Παρά την κόντρα που είχε δημιουργηθεί, είμαι ένας άνθρωπος δίκαιος. Δεν είχα πάει με αυτό το σκεπτικό! Θα ψήφιζα για αποχώρηση έναν αδύναμο αγωνιστικά παίκτη. Όμως, ειπώθηκαν όσα ειπώθηκαν από εκείνον και όλη την ομάδα, κι έτσι τον ψήφισα.

Όταν αποχώρησε κι ο ίδιος, σας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσετε στο ξενοδοχείο και να τα βρείτε;

Έτυχε και τον συνάντησα στο νησί. Οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί. Το επεισόδιο του Στέλιου είχε παιχτεί νωρίτερα και είχε πάρει το κινητό του, το δικό μου δεν είχε προβληθεί, δεν είχα κινητό και οι κανόνες λέγανε να μη συναντηθούμε. Παρόλα αυτά, συναντηθήκαμε μια μέρα και μας απομάκρυνε η παραγωγή.

Θεωρείς ότι ο Στέλιος έχει στοχοποιηθεί άδικα από τον κόσμο και τους φανατικούς τηλεθεατές που βλέπουν το παιχνίδι;

Δεν είμαι εγώ αυτή που θα κρίνω αν αυτό που γίνεται είναι άδικο ή δίκαιο. Δεν είναι σωστό να εκφέρω άποψη για συμπαίκτες μου. Άλλωστε, το παιχνίδι βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν με τη γνώμη μου. Αφήνω το κοινό να καταλάβει σύμφωνα με την κρίση και το ένστικτό του.

Στο τελευταίο συμβούλιο του νησιού είχες αναφέρει ότι εκεί μέσα δεν είχες την αποδοχή κάποιων ανθρώπων, όπως άλλωστε συνέβη και στην παιδική σου ηλικία – όταν οι συμμαθητές σου σού έκαναν bullying, λόγω καταγωγής. Τότε, πώς το αντιμετώπιζες όλο αυτό;

Τότε ήταν πολύ δύσκολα. Τώρα, το έργο επαναλήφθηκε, αλλά όχι λόγω καταγωγής. Άλλοι ήταν οι λόγοι και τους είδατε. Όταν ήμουν παιδί πληγωνόμουν, δεν είχα άμυνες, δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Απλά, στεναχωριόμουν και δεν μιλούσα. Είχα κλειστεί στον εαυτό μου και ήμουν ανίκανη να το διαχειριστώ… Σήμερα, είμαι πιο ώριμη και το διαχειρίζομαι.

Αλήθεια, πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια, Ειρήνη; Σου έλειψε κάτι;

Φυσικά και μου έλειψε! Δεν μεγάλωσα σε μια πλούσια οικογένεια και ποτέ δεν τα είχα όλα. Οι γονείς μου είναι βιοπαλαιστές και ξεκίνησαν τη ζωή τους δύο φορές από το μηδέν. Από την αρχή. Δεν μας έλειψε ποτέ το φαγητό, αλλά δεν μεγάλωσα σαν καλομαθημένη πριγκίπισσα. Είχα σκληραγωγηθεί από παιδί. Και, ξέρεις, μου έκανε καλό όλο αυτό. Το πώς μεγάλωσα, άλλωστε, με βοήθησε πολύ και μέσα στο «Survivor». Δεν ήμουν το μυγιάγγιχτο κορίτσι που μόλις το τσιμπήσει ένα κουνούπι, θα κάνει σαν τρελό. Χτύπησα, πόνεσα, μάτωσα. Θα μπορούσα να επιβιώσω και μόνη μου στο νησί, αν κρατούσα μαζί μου έναν ψαρά (χαμογελάει).

Αλήθεια, τι εικόνα έχεις σχηματίσει για τον Γιώργο Αγγελόπουλο;

Δεν είχα πολύ χρόνο για να τον γνωρίσω σε βάθος. Τελευταία, όμως, ήρθαμε αρκετά κοντά. Από το λίγο που κάναμε παρέα, κατάλαβα ότι ο Γιώργος είναι ένα παιδί έξυπνο, λογικό, ευγενικό και αγωνιστής πάνω απ’ όλα. Είναι συγκροτημένος κι έχει πείσμα μέσα του. Ξέρει τι θέλει από τη ζωή του. Όταν παρεξηγηθήκαμε μία φορά, το λύσαμε αμέσως. Και ποτέ δεν τον ψήφισα, γιατί έβλεπα το πόσο χρήσιμος ήταν για την ομάδα μας.

Ήταν στρατηγική, πιστεύεις, να ψηφίζει η ομάδα σου για αποχώρηση κάθε φορά τον Γιώργο Αγγελόπουλο, ενώ όταν έπρεπε να στείλετε έναν παίκτη στους «Μαχητές» δώσατε τον Γιάννη Σπαλιάρα;

Νομίζω, πάντως, πως δεν θα έδιναν ποτέ έναν δυνατό παίκτη. Έτσι πιστεύω… Όταν μας ανακοίνωσε ο Σάκης Τανιμανίδης το ατύχημα, αυτοπροτάθηκα να πάω στους «Μαχητές». Γιατί, η αντίπαλη ομάδα είχε χάσει δυο δυνατούς της παίκτες. Ήθελα, λοιπόν, να πάω και να βοηθήσω. Το ζήτησα από την ομάδα μου. Δεν το έκαναν και έστειλαν τον Σπαλιάρα.

Γιατί ανταλλάξατε πράγματα με τους ντόπιους, για να πάρετε φαγητό; Τόσο πολύ πεινούσατε;

Μα, πεινάγαμε! Άσε που δεν χρήζει ανάλυσης όλο αυτό το θέμα με το φαγητό, γιατί είναι πολύ απλό. Φτάσαμε σε ένα σημείο να πεινάμε πολύ και σκεφτήκαμε κι αυτό. Μπορεί να ήταν εκτός κανονισμών, όμως, ειδικά την πρώτη φορά ένιωσα ότι ζω πραγματικό «Survivor». Δηλαδή, για την επιβίωσή του κάποιος θα φτάσει και σε αυτό το σημείο. Δεν έγινε μία φορά και όχι μόνο από έναν άνθρωπο. Πάντως, το σίγουρο ήταν ένα: «Όλοι μαζί τα φάγαμε!» (γελάμε). Αυτό είναι αλήθεια. Φάγαμε όλοι μαζί.

Με ποιους θα επιδιώξεις να κάνεις παρέα, εκτός παιχνιδιού;

Με τον Γιάννη Σπαλιάρα που είναι πια φιλαράκι μου. Κι ας τσακωθήκαμε μερικές φορές. Ο Γιάννης είναι ψυχούλα. Καλό παιδί και τίμιο. Με αυτόν θα κρατήσω επαφή και σίγουρα με τον Ντάνο, όταν βγει. Αλλά, θα ήθελα να γνωρίσω και τα υπόλοιπα παιδιά εκτός παιχνιδιού.

Ποιος θα ήθελες να είναι ο νικητής;

Εγώ θα σου μιλήσω μόνο για την ομάδα μου. Θα ήθελα ο νικητής του «Survivor» να είναι ο δυνατότερος παίκτης: ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Τι μάθημα σου έδωσε, τελικά, όλη αυτή η εμπειρία;

Πήρα πάρα πολλά μαθήματα ζωής! Γνώρισα τα όρια και τις αντοχές μου, πήγα κόντρα στους φόβους μου, βρήκα ισορροπία μέσα μου και το σίγουρο είναι ότι βγήκα πιο δυνατή. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτή τη μοναδική εμπειρία!

Διάβασε περισσότερα στο Down Town Κύπρου που κυκλοφορεί!

Read More

And More