Αγνώριστη στη σκηνή η Νεφέλη Ορφανού! [pics]

Όλοι την θυμόμαστε από το ρόλο της “Αμαλίας” ή “Ξινής” στο Ρετιρέ, αλλά και τις μετέπειτα επιτυχίες της στην τηλεόραση με τους Μικρομεσαίους, το Κόκκινο Δωμάτιο και την Πολυκατοικία. Η αλήθεια είναι όμως, πως τα τελευταία χρόνια η Νεφέλη Ορφανού απέχει από την τηλεόραση και έχει αφοσιωθεί στο θέατρο…

Τελευταίο μεγάλο στοίχημά της είναι ο ρόλος της στην παράσταση “Ρόζα Εσκενάζυ, η βασίλισσα του Ρεμπέτικου” που έκανε αυτές τις μέρες, πρεμιέρα στην Αθηναΐδα. Η Νεφέλη Ορφανού μάλιστα μεταμορφώνεται για το ρόλο της διάσημης ρεμπέτισσας… διατηρώντας το κόκκινο χρώμα στο μαλλί της, αλλά υιοθετώντας ένα διαφορετικό στυλ ντυσίματος που παραπέμπει σε εκείνη την εποχή.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ο Αντώνης Λουδάρος, ο ξεχωριστός αυτός καλλιτέχνης που ξέρει πως να ζεσταίνει τις καρδιές μας μέσα από την τέχνη του θεάτρου, αυτή την φορά με την ιδιότητα του σκηνοθέτη, μας προτρέπει να αφεθούμε και να ταξιδέψουμε στην μυθική ζωή μιας γυναίκας «σύμβολο».

Η Ρόζα βίωσε τις πιο σημαντικές δεκαετίες της ιστορίας της Ελλάδας. Πέρασε δια πυρός και σιδήρου μέσα από πολέμους, κατοχή, αντίσταση, δικτατορίες κι έρωτες, χωρίς να πάψει ούτε στιγμή να είναι μια γυναίκα που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της. Ρόζα η παραβατική, η απρόβλεπτη. Με αληθινό “φως” όμως… Το “φως” της Ρόζας καίει ακόμα και θεραπεύει ψυχές. Η φωνή της, φάρος για τις επόμενες γενιές, μας διατάζει σαν γνήσια βασίλισσα, πως να γλεντάμε, πως να πίνουμε, και πως να αγαπάμε.

Read More

And More