Aλέξανδρος Βέλιος: Έδωσε οδηγίες για την κηδεία του : “Θέλω το φέρετρό μου να είναι λιτό, από φυσικό ξύλο”

Ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος έζησε με αξιοπρέπεια και αποφάσισε να φύγει με αξιοπρέπεια. Μετά από ένα χρόνο άνισης μάχης με τον καρκίνο, αποφάσισε να δώσε την Κυριακή το βράδυ τέλος στη ζωή του με μη υποβοηθούμενη ευθανασία.

Λίγο πριν όχι μόνο έγραψε σημείωμα λέγοντας πως έζησε και έφυγε με αξιοπρέπεια (διάβασε εδώ) αλλά και ηχογράφησε το μήνυμά του συγκλονίζοντας όλη την Ελλάδα.

Λίγες μέρες όμως πριν φύγει είχε συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον καλό του φίλο, δημοσιογράφο Κρικόρ Τσακιτζιάν. Ο Αλέξανδρος Βέλιος, είχε καλέσει στο σπίτι του στο Γέρακα τον δημοσιογράφο, όπου και του έδωσε μια δεύτερη επιστολή με οδηγίες για την κηδεία του, προκειμένου να τις δημοσιεύσει. Ο Κρικόρ πραγματοποίησε την επιθυμία του φίλου του Αλέξανδρου και δημοσίευσε στο prettylife.gr το ιδιόχειρο σημείωμά του για την κηδεία του

Στις οδηγίες για την κηδεία του ο Αλέξανδρος Βέλιος έγραψε: “ Θέλω το φέρετρό μου να είναι λιτό, από φυσικό ξύλο. Η αίσθηση της πολυτέλειας στον θάνατο μου φαίνεται άκρως κακόγουστη Η βασική μου επιθυμία είναι να μην υπάρχει σταυρός στον τάφο μου. Μια απλή στήλη, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα και οι χρονολογίες γέννησης και θανάτου μου. Πάνω στη μαρμάρινη πλάκα, να χαραχθεί η εξής φράση: Ευ ζην, ευ θνήσκειν. Αν υπάρχει μια φωτογραφία μου σε λιτή κορνίζα. Όχι καντηλάκια και άλλα παρόμοια. Λίγα φρέσκα λουλούδια κάπου – κάπου, για να φαίνεται πως δεν έχω λησμονηθεί”

Με τον Κρικόρ Τσακιτζιάν και την Πόπη Γιαννάκου τον Ιούνιο

Φωτογραφία που δημοσίευσε ο Κρικόρ Τσακιτζιάν μέσα από το prettylife. Δυο μέρες πριν στο νοσοκομείο με Κρικόρ Τσακιτζιάν, Δημ. Ριζούλη, Δημ. Βέργαδο, Δημ. Στρουμπάκο και Πάνο Μαυρίδη


Read More

And More