Αλέξης Μάρδας: Συντετριμμένος στην κηδεία του ο “άγνωστος” γιος του – Σήκωσε στους ώμους το φέρετρο του πατέρα του

Το τελευταίο αντίο στον “γκουρού” των Beatles, Αλέξη Μάρδα είπαν χθες στο Κοιμητήριο Παπάγου φίλοι, συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα. Ανάμεσά τους και ο “άγνωστος” στο ευρύ κοινό γιος του γνωστού μάνατζερ και επιχειρηματία, Νικηφόρος Μάρδας.

Ο 42χρονος γιος του Μάρδα, είναι καρπός του έρωτά του με την εικαστικό Ευφροσύνη Δοξιάδη, κόρη του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Δοξιάδη. Ο Αλέξης Μάρδας και η Ευφροσύνη είχαν παντρευτεί στις 22 Ιουλίου του 1968, με κουμπάρους τον Τζον Λένονμε και τη Γιόκο Ονο.

Η τελετή έλαβε χώρα στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο και το “παρών” είχαν δώσει ο Τζορτζ Χάρισον με τη σύζυγό του, ενώ ο τραγουδοποιός Ντόνοβαν ήταν επίσης κουμπάρος του ζευγαριού, σε έναν γάμο που έληξε λίγα χρόνια αργότερα με ένα αθόρυβο διαζύγιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Espresso, το ζευγάρι είχε αποκτήσει δυο παιδιά: την 47χρονη πια Έμα που ζει στις ΗΠΑ και δεν μπόρεσε να βρεθεί στην κηδεία του πατέρα της και τον 42χρονο Νικηφόρο Μάρδα. Ο Νικηφόρος ήταν, μάλιστα, συντετριμμένος στην κηδεία και μόλις βγήκε το φέρετρο του πατέρα του από το ναό, ζήτησε να το κουβαλήσει στους ώμους του μαζί με τους ανθρώπους του γραφείου τελετών που ανέλαβαν την κηδεία.

Λίγο νωρίτερα, ο Νικηφόρος στάθηκε πλάι στην Τάνια Τρύπη και την ετεροθαλή αδελφή του Μαρίνα. Ο “άγνωστος” γιος του Αλέξη Μάρδα είναι απόφοιτος του Cambridge στις κλασσικές σπουδές, έχει μεταπτυχιακό από το London School of Economics και ζει ανάμεσα σε Αθήνα και Λονδίνο. Ο 42χρονος γιος του Μάρδα έχει συνυπογράψει με το όνομα Νικηφόρος Μάρδας – Δοξιάδης το βιβλίο “Έρωτας Λόγοι από την αρχαία Μεσόγειο”.

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος

Read More

And More