Άντης Χατζηκωστής: Πέρασαν έξι χρόνια από την δολοφονία του

Σήμερα συμπληρώνονται έξι χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, του ανθρώπου των ΜΜΕ, που έκανε τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου και όχιμόνο να παγώσει στο άκουσμα της τραγικής είδησης.

Χθες το πρωί σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε από τον ιερό ναό Αγίου Προκοπίου, στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου το έκτο ετήσιο μνημόσυνο, του τέως διευθύνοντος συμβούλου του συγκροτήματος ΔΙΑΣ. Σττο μνημόσυνο όμως δεν κατάφερε να είναι η τελευταία σύζυγος του Άντη, Έφη Παπαϊωάννου, αφού η ζωή έχει δυό όψεις και πριν από λίγες ημέρες έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι, που της επέστρεψε το χαμόγελο στα χείλη της.

Φυσικά παρέστησαν οι γονείς και μέλη της οικογένειας του Αντη Χατζηκωστή, δεκάδες φίλοι και μέλη του προσωπικού του συγκροτήματος “Δίας” και άλλοι συνεργάτες.

Δες το βίντεο από το μνημόσυνο που τελέστηκε χθες, από τον ΑΝΤ1 Κύπρου



Το χρονικό του στυγερού εγκλήματος

11 Ιανουαρίου 2010: Δευτέρα βράδυ, λίγο πριν τις 9:00 και ο 43χρονος Άντης Χατζηκωστής επιστρέφει στο σπίτι του, στην περιοχή της Αμερικανικής Πρεσβείας, από το Συγκρότημα ΔΙΑΣ. Σταθμεύει το αυτοκίνητο του ακριβώς από έξω και καθώς εξέρχεται από αυτό, δέχεται δύο πυροβολισμούς εξ επαφής.

Οι δύο δράστες, που επέβαιναν μοτοσικλέτας, προσέγγισαν σε αρκετά κοντινή απόσταση το θύμα και ο ένας αφού κατέβηκε από το όχημα τον πυροβόλησε. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος διενήργησε τη νεκροτομή επί της σορού του Άντη Χατζηκωστή, αποφάνθηκε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από δύο τραύματα, ένα στη θωρακική και ένα στη ραχιαία επιφάνεια του κορμού.

Κατά τη διάρκεια της νεκροτομής διαπιστώθηκε ότι ο φόνος διαπράχθηκε με κυνηγετικό όπλο και ήταν ακαριαίος. Και τα δύο τραύματα ήταν τόσο σοβαρά που επέφεραν τον θάνατο. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε συγκλονισμό όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι Γρηγόρης Ξενοφώντος, Ανδρέας Γρηγορίου, Τάσος Κρασοπούλης και Έλενα Σκορδέλη κρίθηκαν ένοχοι και βρίσκονται στην φυλακή.

Read More

And More