Aπαγορεύθηκε η είσοδος στην Κίνα στην Katy Perry

Στην Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Κέιτι Πέρι (Katy Perry), η οποία θα εμφανιζόταν στο ετήσιο ντεφιλέ της Victoria’s Secret που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Σαγκάη, απαγορεύθηκε η είσοδος στην Κίνα επ’ αόριστον.

Πολλά κορυφαία μοντέλα που θα συμμετείχαν στο σόου, μεταξύ άλλων η Τζίτζι Χαντίντ μένουν εκτός, καθώς δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Κίνα.

Η τραγουδίστρια Κέιτι Πέρι υπέβαλε αίτηση για θεώρηση εισόδου, την οποία απέρριψαν Κινέζοι αξιωματούχοι, αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Ενώ είχε αρχικά πληροφορηθεί ότι μπορεί να ταξιδέψει στην Κίνα, η απόφαση άλλαξε όταν η κυβέρνηση ενημερώθηκε για ένα αμφιλεγόμενο περιστατικό το 2015, η Πέρι φόρεσε ένα λαμπερό φόρεμα με ηλίανθους κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Ταϊπέι, την πρωτεύουσα της Ταϊβάν, σύμφωνα με το Page Six.

Η εμφάνισή της προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, επειδή ο ηλίανθος είχε υιοθετηθεί ως σύμβολο ένα χρόνο νωρίτερα στις διαδηλώσεις κατά της Κίνας.

Η Κέιτι Πέρι στην ίδια συναυλία κράτησε μία σημαία της Ταϊβάν, η οποία έχει προχωρήσει στη διακήρυξη της ανεξαρτησίας και της αυτονομία της, αλλά η Κίνα την θεωρεί επαρχία της.

«Αρχικά τής χορήγησαν βίζα για να τραγουδήσει στην επίδειξη της Victoria’s Secret στη Σαγκάη, αλλά μετά οι Κινέζοι αξιωματούχοι άλλαξαν γνώμη και ακύρωσαν τη θεώρηση εισόδου» ανέφερε πηγή.

«Για κάθε καλλιτέχνη που επιθυμεί να εμφανιστεί στην Κίνα, οι υπάλληλοι “χτενίζουν” τα πάντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις αναφορές στον Τύπο για να δουν αν έχει κάνει οτιδήποτε θεωρείται προσβλητικό στη χώρα. Στους Maroon 5 απαγορεύτηκε πριν από μερικά χρόνια η είσοδος στην Κίνα, επειδή ένα μέλος της μπάντας ευχήθηκε χαρούμενα γενέθλια στον Δαλάι Λάμα στο Twitter» είπε ίδια η πηγή στο Page Six.

Στα μοντέλα που θα έπαιρναν μέρος στην επίδειξη της Victoria’s Secret απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα για διάφορους λόγους, για αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που όπως φαίνεται θεωρήθηκαν προσβλητικές, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η Τζίτζι Χαντίντ είχε κλείσει την εμφάνισή της στο σόου από τον περασμένο Αύγουστο, όμως δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος.

Η είσοδός της στην Κίνα απαγορεύθηκε εξαιτίας βίντεο που είχε αναρτήσει τον Αύγουστο στο Instagram, στο οποίο κρατούσε ένα μπισκότο σε σχήμα Βούδα και ζάρωνε τα μάτια της μιμούμενη τη θρησκευτική μορφή.

Το βίντεο είχε αναρτήσει η αδερφή της Μπέλα Χαντίντ τον Φεβρουάριο και αργότερα το διέγραψε, καθώς προκλήθηκε θύελλα αντιδράσεων. Κινέζοι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προειδοποίησαν τη Τζίτζι Χαντίντ να μην μεταβεί στη Σαγκάη και την αποκάλεσαν ρατσίστρια.

Μεταξύ των μοντέλων που δεν θα συμμετάσχουν στο ετήσιο ντεφιλέ της Victoria’s Secret’s επειδή δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στην Κίνα είναι η Κέιτ Γκριγκορίεβα, η Ιρίνα Σαρίποβα και η Γιούλια Μπελιάκοβα.

Σε αναμονή είναι η έκδοση θεώρησης εισόδου για την Αντριάνα Λίμα λόγω «διπλωματικού προβλήματος».

Την Κέιτι Πέρι θα αντικαταστήσει στο σόου ο Χάρι Στάιλς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Read More

And More