Άρις Πετράκης: Έτοιμος να φτάσει “Ως το τέρμα” από τα πρώτα του κιόλας βήματα

Ο Άρις Πετράκης είναι μόλις 23. Έχει ήδη βρει το δρόμο του στη μουσική και μας παρουσίασε το πρώτο του single. Τραγουδάει “Ως το τέρμα” σε ένα δισκογραφικό ντεμπούτο που κυκλοφορεί ψηφιακά από τη MINOS EMI. O νέος και πολλά υποσχόμενος, ταλαντούχος καλλιτέχνης υπογράφει μουσική και στίχους στο κομμάτι. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή συνεργασία, με τον Alex Leon να έχει προσθέσει tropical pop house διάθεση στη σύνθεση και να υπογράφει την παραγωγή! Ένα δυναμικό ξεκίνημα, μια βουτιά στα “βαθιά νερά” της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Τα πρώτα σχόλια για τον 23χρονο συνθέτη και ερμηνευτή είναι κολακευτικά και προμηνύουν λαμπρό μέλλον. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, με up tempo ρυθμούς και φρέσκο ήχο. Δείγμα της δουλειάς του, για πρώτη φορά στην Αθήνα, θα παρουσιάσει στις 29 Απριλίου, στο Bookabar.

Ένα γεμάτο κέφι πρόγραμμα που περιλαμβάνει πρωτοποριακές διασκευές ελληνικών τραγουδιών αλλά και επιλεγμένα ξένα hit, σε ύφος pop-rock.

Μουσική απόδραση ορίζω την κάθε μου επαφή και δράση από πολύ μικρή ηλικία, ενώ από τριών μόλις χρονών δεν αποχωριζόμουν ποτέ τα ακουστικά μου και καθετί, που παρήγαγε ήχους. Σιγοτραγουδούσα όλες τις ελληνικές και ξένες επιτυχίες που άκουγα στο σπίτι, ενώ από το δημοτικό, η κιθάρα έγινε ο μουσικός μου καταλύτης”, εξηγεί ο ίδιος.

Σπουδές κιθάρας στο Ωδείο Θεσσαλονίκης -την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε- που του γέννησαν την ανάγκη να γράφει τα δικά του τραγούδια. Στην πορεία κατάλαβε ότι του αρέσει και να τραγουδάει. Έτσι, στα 19 του ξεκίνησε φωνητική, αρμονία και θεωρία στο τμήμα Jazz του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος ξεχωρίζει σαν σημεία- σταθμούς, τις συμμετοχές μου σε master class jazz και σε συναυλίες σε φεστιβάλ του εξωτερικού και με πολλά live σε παρεϊστικες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης.

Κάπως έτσι,ο Σεπτέμβριος του 2016 τον οδηγεί στην Minos EMI και το πρώτο του single που σηματοδοτεί την αρχή μιας πορείας που έχει σκοπό να φτάσει “ως το τέρμα”!

Read More

And More