Πίσω στην κορυφή της σελίδας
05.09.2010 | 12:56
Μαρία Ρουμελιώτου Tweet me @mroumeliotou

Aυτό είναι το πρόσωπο του Shakespeare!

Aυτό είναι το πρόσωπο του Shakespeare!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Όλοι θα θέλαμε να δούμε πως θα ήταν πραγματικά τα πρόσωπα μεγάλων ανδρών και γυναικών που άφησαν ιστορία. Κάτι τέτοιο βέβαια ήταν αδύνατο αφού δεν υπήρχε η φωτογραφία ή η μαγνητοσκόπηση.

Κι όμως η επιστήμη και η τεχνολογία κατάφεραν να αποτυπώσουν και να φτιάξουν το ...τρισδιάστατο πρόσωπο, πολλών μεγάλων προσωπικοτήτων.

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα μεταδοθεί από το History Channel το ντοκιμαντερ με τίτλο Death Masks όπου θα ...αποκαλυφθούν τα πρόσωπα του Ναπολέοντα, του Ιούλιου Καίσαρα, του Abraham Lincoln, του George Washington και του Shakespeare.

Οι επιστήμονες κατάφεραν με μαρτυρίες, αγάλματα, πορτραίτα, αλλά και από εκμαγεία που βρέθηκαν,  να "αποτυπώσουν" το πρόσωπο των μεγάλων αυτών ανδρών και με την 3D τεχνολογία να καταφέρουν να κάνουν μια "προσομοίωση" του πραγματικού προσώπου τους. Βέβαια δεν ήταν λίγοι αυτοί που αμφισβήτησαν τη μέθοδο, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! Συγκεκριμένα αμφισβητήθηκε το εκμαγείο του Shakespeare, που βρέθηκε στη Γερμανία το 1840. Κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ανήκει σε αυτόν και κάποιοι άλλοι όχι.
Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου

LATEST NEWS

Τελευταία ενημέρωση: 18:40

Top 10