Barack Obama: Οικογενειακές διακοπές στο Μπαλί… με φρουρά 650 στρατιωτών!

Οικογενειακές διακοπές και επιστροφή στις ρίζες. Έτσι χαρακτηρίζει ο ινδονησιακός Τύπος το ταξίδι της οικογένειας του Barack Obama στη χώρα, που άρχισε με τριήμερη διαμονή σε θέρετρο του Μπαλί, στο πολυτελές Four Seasons Resort Bali και συνεχίζεται με διήμερη περιήγηση στη Γιογκιακάρτα πριν η οικογένεια κατευθυνθεί στην Τζακάρτα, όπου ο Μπαράκ Ομπάμα πέρασε τέσσερα χρόνια στην παιδική του ηλικία.

Από το ράφτινγκ στο Μπαλί έως τις επισκέψεις σε ναούς στην Ιάβα, οι οικογενειακές διακοπές του πολύ δημοφιλούς στην Ινδονησία πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απασχολούν ιδιαίτερα τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης. Οι εφημερίδες επισημαίνουν ότι ο Ομπάμα μεγάλωσε στην Τζακάρτα και την επισκέφθηκε επίσημα ως πρόεδρος των ΗΠΑ το 2010 μαζί με τη σύζυγό του και τις κόρες τους. Η εφημερίδα Rakyat Merdeka έχει πρωτοσέλιδο “Ο Ομπάμα αγαπά την Ινδονησία”.

O πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ντυμένος ανάλογα έφθασε στο τουριστικό νησί του Μπαλί με τη σύζυγό του Μισέλ και τις δύο τους κόρες το Σάββατο. “Έφθασαν αργά και έφυγαν κατευθείαν για το ξενοδοχείο τους στο Ουμπούντ”, δήλωσε ο τοπικός στρατιωτικός διοικητής Ι Γκέντε Ουιντιγιάνα. “Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ξύπνησε νωρίς το πρωί, έκανε μερικές ασκήσεις γυμναστικής στους πολυτελείς κήπους του ξενοδοχειακού συγκροτήματος”, δήλωσε ο διοικητής χωρίς να δώσει καμιά πληροφορία για το πώς η οικογένεια επωφελείται από τις διακοπές της στην ήσυχη και καλλιτεχνική πόλη Ουμπούντ.

Χθες η οικογένεια έφθασε στη Γιογκιακάρτα στο νησί της Ιάβας και δύναμη 650 μελών των ινδονησιακών υπηρεσιών ασφαλείας ανέλαβε την προστασία της. Οι Ομπάμα επισκέφθηκαν τον παμπάλαιο βουδιστικό ναό του Μπορομπουντούρ που χρονολογείται στον 9ο αιώνα. Αύριο αναμένεται να ταξιδέψουν αεροπορικώς για την Τζακάρτα.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έζησε τέσσερα χρόνια στην Τζακάρτα, έως το 1970. Είχε μετακομίσει στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας με την αμερικανίδα μητέρα του σε ηλικία έξι ετών, μετά τον γάμο της με Ινδονήσιο. Η Αν Ντάνχαμ είχε χωρίσει προ καιρού από τον κενυάτη πατέρα του Ομπάμα. Ένα ορειχάλκινο άγαλμα ύψους δύο μέτρων έχει ανεγερθεί στο προαύλιο του παλιού του σχολείου, του δημόσιου δημοτικού Μέντενγκ 01. Το άγαλμα του “μικρού Μπάρι”, όπως τον αποκαλούσαν οι ινδονήσιοι συμμαθητές του, δείχνει τον μικρό Ομπάμα ντυμένο με κοντό παντελονάκι και κοντομάνικο μπλουζάκι να κρατά στο χέρι μια πεταλούδα.

“Είμαι πολύ περήφανος που ο φίλος μου έγινε πρόεδρος”, δήλωσε ο 56χρονος Σόνι Γκοντοκουσούμο, πρώην συμμαθητής του, προσθέτοντας ότι ελπίζει να τον ξανασυναντήσει και δείχνοντας μια φωτογραφία από την τάξη, να στέκεται πίσω από τον Μπαράκ που φορά το σχολικό μπερέ.

Οι Ινδονήσιοι, που είναι φανατικοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, φωτογραφίζουν τους Ομπάμα να περπατούν στους oρυζώνες, να κάνουν ράφτινγκ στον ποταμό Αγιούνγκ του Μπαλί, να επισκέπτονται βουδιστικούς ναούς και αναρτούν τις φωτογραφίες που γίνονται viral.
Το ινδονησιακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη του Ομπάμα πραγματοποιείται έπειτα από διάφορες προσκλήσεις που του είχε στείλει ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο. Αύριο ο Ομπάμα θα συναντηθεί με τον ινδονήσιο πρόεδρο στα ανάκτορα του Μπογκόρ, στη δυτική Ιάβα. Το Σάββατο θα επισκεφτεί την Τζακάρτα, όπου θα εκφωνήσει ομιλία σε συνέδριο της ινδονησιακής διασποράς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Read More

And More