Brie Larson: Θα υποδυθεί την πρώτη γυναίκα υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ

Η Αμερικανίδα ηθοποιός, Μπρι Λάρσον (Brie Larson) θα υποδυθεί την Βικτόρια Γούντχαλ, την πρώτη γυναίκα που διεκδίκησε την προεδρία των ΗΠΑ σε ταινία της Amazon Studios. Η Brie Larson θα είναι επίσης παραγωγός της ταινίας «Victoria Woodhull», το σενάριο της οποίας υπογράφει ο Μπεν Κόπιτ, σύμφωνα με το Variety.

Η Βικτόρια Γούντχαλ έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ το 1872, 40 χρόνια προτού οι γυναίκες αποκτήσουν το δικαίωμα ψήφου και παρ’ όλο που έχασε την προεδρία, άνοιξε τον δρόμο για το κίνημα των Σουφραζετών και τα δικαιώματα των γυναικών. Η Γούντχαλ σε ηλικία 31 ετών μαζί με την αδερφή της ήταν οι πρώτες γυναίκες που ίδρυσαν χρηματοοικονομικό γραφείο επενδύσεων στη Wall Street.

Τον Ιανουάριο η βραβευμένη ηθοποιός με Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία «Το Δωμάτιο» είχε γράψει σε ανάρτηση στο Instagram ότι θεωρεί τη συμμετοχή της σε ταινίες «ως μία μορφή ακτιβισμού» και αναφερόμενη στον πρόσφατο ρόλο της στην ταινία «Κονγκ: Η νήσος του κρανίου» (όπου υποδύεται μία δημοσιογράφο) τον χαρακτήρισε ως έναν τρόπο να επικεντρώσει την προσοχή του κοινού σε κοινωνικά ζητήματα.

Η Μπρι Λάρσον συμμετείχε στην Πορεία Γυναικών τον Ιανουάριο, μία μέρα την ορκωμοσία του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Οι Λόιντ Μπράουν και Άντριου Μίτμαν θα είναι παραγωγοί της ταινία και η Αν Γουντγουόρντ εκτελεστική παραγωγός.

Η Μπρι Λάρσον θα εμφανιστεί επίσης στο δράμα «The Glass Castle» και στην ταινία «Captain Marvel» της Disney και Marvel.

Επίσης σύντομα θα κάνει το πρώτο σκηνοθετικό της ντεμπούτο στην κωμωδία «Unicorn Store».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Read More

And More