Δέσποινα Βανδή: Μας δείχνει σε βίντεο τη συνταγή της για τέλεια τσουρέκια!

Πριν από λίγες μέρες την είδαμε να μπαίνει σε πασχαλινή διάθεση και να ετοιμάζει τις πρώτες λιχουδιές. Η Δέσποινα Βανδή, είναι από τις κυρίες της showbiz που φτιάνει πρώτη γλυκά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Έτσι και φέτος μπήκε στην κουζίνα κι έφτιαξε λαχταριστά παχαλινά τσουρέκια.

Στο εσωτερικό τους έδειχαν αρκετά μαστιχωτά και ιοι διαδικτυακές της φίλες ξεσηκώθηκαν και της ζητούσαν έντονα τη συνταγή. Το σπίτι γέμισε από νωρίς λοιπόν με μυρωδιές και νοστιμιές πασχαλινές κι εκείνη υποσχέθηκε πως την Μεγάλη Εβδομάδα, θα έδινε τη συναγή, όπως κι έγινε.

Σήμερα ανέβασε ένα βίντεο με την συνταγή και τις συμβουλές της και φυσικά έδωσε χαρά στις θαυμάσριές της!

Συνταγή για υπέροχα τσουρέκια!Οπως σας το υποσχέθηκα! Υλικά 6 αυγά 180 γρ.μαγια 2 1/2 κιλά αλευρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 φλ χλιαρό νερο 300γρ βούτυρο αιγοπρόβειο 750 ζάχαρη 600 γρ γάλα 1 φακελάκι μαχλέπι 1 φακελάκι κακουλε 5-6 κομματάκια μαστίχας 1/2 κγ αλάτι Ξύσμα από 1 πορτοκαλι Εκτέλεση Ετοιμάζουμε το προζυμι όπως βλέπετε στην εικόνα! Να θυμάστε ότι το σημαντικότερο στο να φτιάξετε τσουρέκια είναι πως όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!Τα του ψυγείου να μην είναι παγωμένα και τα ζεστά να μην είναι καυτά! Όση ώρα κάνει το προζύμι να φουσκώσει εγώ παράλληλα κάνω τα παρακάτω! Λιώνω του βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το βάζω στην άκρη.Στη συνέχεια ζεσταίνω το γάλα και ρίχνω μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύω!Τα αυγά θα τα ρίξω χτυπημένα μέσα στο υγρό αυτό μείγμα αφού έχει γίνει χλιαρό!Ετσι έχω άλλο ένα κατσαρολάκι με το μείγμα γάλα-ζάχαρη-αυγά έτοιμο και το βάζω κι αυτό στην άκρη! Τώρα ετοιμάζω τη λεκάνη με τα στερεα υλικά! Ρίχνω περιμετρικά το αλεύρι αφήνοντας μια τρύπα στη μέση.Πανω στο αλεύρι ρίχνω το αλάτι το ξύσμα το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα την οποία πρέπει να την κάνετε σκόνη είτε με γουδι και γουδοχέρι -πατροπαράδοτα- είτε στο multi όπου θα τη χτυπήσετε με λίγη ζάχαρη! Ανακατεύετε τα υλικά με το αλεύρι!Τρελαινομαι με τις πρώτες αυτές μυρωδιές! Όταν το προζύμι είναι έτοιμο ρίχνετε το μείγμα γαλα -ζάχαρη -αυγά και προσπαθείτε ζουλωντας το (δε μπορώ αλλιώς να σας το περιγράψω) να το διαλύσετε όσο γίνεται! Στη συνέχεια το ρίχνετε όλο αυτό στη μέση της λεκάνης και ζυμώνετε!Τα χέρια κολλάνε και μπορεί να νομίζετε ότι αποτύχατε! Τότε ρίχνετε λίγο λίγο το λιωμένο αγνό βούτυρο στα χέρια σας και συνεχίζετε την προσπάθεια!Θα δείτε στο τέλος ποσο ωραίο γίνεται!Σα μωρό! Σκεπάζετε με βρεγμένες πετσέτες και τυλίγετε με μια κουβέρτα τη λεκάνη και την αφήνετε σε ζεστό μέρος!Μην είναι κανένα παράθυρο ανοιχτό δίπλα! Το αφήνετε τουλάχιστον για 1 ώρα! Στη συνέχεια σε έναν πάγκο πλάθετε τα τσουρέκια σας-μην αλευρώσετε τον πάγκο! Τα βάζετε στο ταψί με λαδόκολλα από κάτω! Τα αλείφετε με αυγό και τα ψήνετε για 25′ -έχετε προθερμανει το φούρνο εννοείται- στους 175 βαθμούς!Αναλογως βέβαια πάντα με το φούρνο σας! Καλή επιτυχία! Καλό Πάσχα!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Despina Vandi (@desp1navandi) στις

Και πριν από λίγες μέρες που έφτιαξε τα δικά της τσουρέκια!

Τσουρέκια day!Δείχνω την αξεπέραστη συνταγή που έχω στην αδελφή μου!!!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Despina Vandi (@desp1navandi) στις

Κοιτάξτε τι ωραίο που γίνεται μέσα!Μαστιχωτο!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Despina Vandi (@desp1navandi) στις

Και όπως το υποσχέθηκε, το έκανε…

Read More

And More