Δήμητρα Κωστάκη: Μιλά για πρώτη φορά για την πτώχευση του πρώην συζύγου της, Ηλία Ζάρμπαλη

Η Δήμητρα Κωστάκη αποφεύγει τη δημοσιότητα και δεν της αρέσει να μιλά για την προσωπική της ζωή. Όμως, καθώς τελευταία πολλά ειπώθηκαν για εκείνη, εκφράζει στο People και τη Σόνια Καζόνι ένα παράπονό της.

«Μετά την πτώχευση του Ηλία (σ.σ. Ζάρμπαλη), όταν έκλεισε και το τελευταίο salon στο Κολωνάκι πριν το Πάσχα ειπώθηκαν πολλές ανακρίβειες, χωρίς κανένας να με πάρει ούτε ένα τηλέφωνο. Εγώ με αυτόν τον άνθρωπο έχω χωρίσει εδώ και 12 χρόνια. Έκτοτε έχουμε μια πολύ τυπική σχέση, για τα παιδιά μας. Γράφτηκε πως μετά το διαζύγιο απαίτησα και πήρα κομμωτήρια του. Δεν πήρα ποτέ τίποτα από τον Ηλία. Από το 2004 που χωρίσαμε του παραχώρησα οικειοθελώς το μερίδιό μου, χωρίς την παραμικρή αποζημίωση, ενώ μέχρι το 2012 δούλευα στην εταιρεία ως μισθωτή υπάλληλος κι αυτό γιατί ονειρευόμουν πως ότι φτιάξαμε μαζί θα μείνει στα παιδιά. Συνέταιρος στην επιχείρηση υπήρξα όταν ήμασταν παντρεμένοι και μόνο για 2 χρόνια και από εκείνη την εποχή το μόνο που μου έμεινε είναι οικονομικές εκκρεμότητες της εταιρείας. Δεν θέλω, λοιπόν, να δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις».

Είχε διαισθανθεί πως τα τελευταία χρόνια κάτι δεν πάει καλά; « Έβλεπα τα λάθη που γίνονταν στην επιχείρηση, αλλά δεν είχα καμία δικαιοδοσία να κάνω το παραμικρό, έτσι έφυγα το 2012 γιατί είπα ‘δεν θα αντέξω να ζήσω την κατάρρευση, θα πεθάνω. Αν γίνει ας τη μάθω από τις εφημερίδες’», λέει, παραδεχόμενη πως από τότε που ο πρώην σύζυγός της έφυγε στις ΗΠΑ για να ανοίξει ένα κομμωτήριο στην 5η λεωφόρο δεν έχουν επαφές. Η Δήμητρα θέλει να είναι ξεκάθαρη. «Ο Ηλίας μπορεί να μην ήταν καλός επιχειρηματίας, αλλά είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος κομμωτής, ίσως ο καλύτερος που έχει υπάρξει στη χώρα. Όσο δουλεύαμε μαζί κάναμε έναν πολύ δυνατό συνδυασμό. Αυτός είχε χάρισμα στην κομμωτική, εγώ πάλι πέρα του ότι ήμουν πολύ οργανωτική, ήμουν και ένα διάσημο μοντέλο, κάτι που έφερε πολύ κόσμο στο μαγαζί. Έκανα και τρελά πράγματα στα μαλλιά μου, κάθε σεζόν άλλαζα λουκ, κι αυτό δημιουργούσε μόδα. Τα έκανα κόκκινα; Ερχόταν ο κόσμος με τις φωτογραφίες μου και ζητούσε το χρώμα. Τα έκοβα κοντά; Από την Κορομηλά μέχρι την Τουτουνζή όλες τόλμησαν το κοντό, μέχρι και η Φιλίππα Μάθιους, αγαπημένη φίλη μου, κούρεψε τα μαλλιά της που δεν τα είχε ξανακόψει ποτέ. Ξεκινήσαμε με ένα μαγαζί και τη 10ετία που ήμασταν ζευγάρι η επιχείρηση απογειώθηκε. Μετά άρχισαν τα προβλήματα», λέει.

Έχει μετανιώσει για κάποιες επιλογές της; Που άφησε το modeling, που έφυγε από την οικογενειακή επιχείρηση… «Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα. Σήμερα ο Κωνσταντίνος και ο Δημήτρης είναι 16 και είμαι πολύ περήφανη για αυτούς. Ο μικρός μου γιος, ο Πέτρος, από το δεύτερο σύζυγό μου είναι 8 χρονών και ένα φανταστικό παιδί. Είμαστε μια πολύ δεμένη οικογένεια και αυτή είναι η μεγαλύτερη ευτυχία μου».

Ο δεύτερος σύζυγός της Δήμητρας Κωστάκη, Ηλίας Τσιώλης, με τον οποίο είναι ζευγάρι τα τελευταία 12 χρόνια, δεν είναι στο χώρο του θεάματος. «Ο Ηλίας είναι στρατιωτικός. Όταν με γνώρισε, μάλιστα, δεν ήξερε ποια είμαι. Με είχε δει ένα βράδυ έξω και ήρθε και μου μίλησε. Θυμάμαι του είχα πει, ‘χαίρω πολύ Δήμητρα, έχω δύο παιδιά’. Είχαν περάσει μόνο 3 μήνες από τότε που χώρισα (σ.σ. από τον κομμωτή Ηλία Ζάρμπαλη, με τον οποίο ήταν μαζί 11 χρόνια», διηγείται και εξηγεί πως στη ζωή της δεν στηρίχτηκε ποτέ στη φήμη και την καριέρα της. «Να φανταστείς πως οι δίδυμοι γιοι μου ήταν μεγάλα παιδιά πια όταν έμαθαν πως κάποτε ήμουν μοντέλο. Δεν είχα ποτέ επαγγελματικές μου φωτογραφίες στο σπίτι. Τους πρωτοπήρα μαζί μου σε μια επίδειξη μόδας που είχα περπατήσει για φιλανθρωπικό σκοπό και όταν με είδαν στην πασαρέλα κόντεψαν να πέσουν από την καρέκλα. Γενικά ντρέπονται πολύ που η μαμά τους ήταν μοντέλο, γιατί όπου εμφανίζομαι, σε γήπεδα, σε αγώνες, οι φίλοι τους, τους κάνουν καζούρα, έχω βλέπεις fan club!», λέει γελώντας.

Τον τελευταίο καιρό η Δήμητρα Κωστάκη ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία. «Εδώ και χρόνια, σε όλα μου τα ταξίδια, φωτογράφιζα τοπία, αξιοθέατα, αλλά κα καθημερινούς ανθρώπους. Στιγμές καθημερινότητας που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον», μου λέει. «Όχι μόδα;», απορώ. «Όχι. Δεν θα μου άρεσε να φωτογραφίζω μόδα για περιοδικά, γιατί τα εντιτόριαλ στην Ελλάδα είναι όλα κόπιες από το εξωτερικό και εμένα δεν μπορεί κανείς να με βάλει σε καλούπια. Σου ζητάνε το ίδιο κόνσεπτ, με τα ίδια φώτα. Δεν με εμπνέει αυτό. Θέλω να είμαι δημιουργική. Επίσης, ομολογώ πως βαριέμαι να φωτογραφίζω ωραίες γυναίκες. Προτιμώ να κάνω πορτρέτα σε ξεχωριστές γυναίκες, αληθινές. Να φωτογραφίζω ηλικιωμένους, εγκύους, μωρά, καθημερινούς ανθρώπους και να αναδείξω μια στιγμή τους (σ.σ. μάλιστα συγκεντρώνει υλικό για μια σχετική έκθεση που θέλει να κάνει). Ή να αιχμαλωτίζω ωραίες εικόνες από διάφορα μέρη του πλανήτη. Όλη μου τη ζωή, άλλωστε, ταξιδεύω». Πλέον συνεργάζεται με δύο καταξιωμένους φωτογράφους, τον Θοδωρή Ψιάχο και τον Γιάννη Γιαννέλο. Κάνει ταξιδιωτικό φωτορεπορτάζ, αναλαμβάνει φωτογραφήσεις χώρων, όπως ξενοδοχεία και spa, ενώ μέσα από την πολύ ξεχωριστή της ματιά δημιουργεί concept stories σε σημαντικές στιγμές, όπως ένας γάμος, μια επέτειος, μια βάπτιση. Τι θα ονειρευόταν επαγγελματικά για το μέλλον; «Θα μου άρεσε πολύ να κάνω μια τηλεοπτική ταξιδιωτική εκπομπή. Έχω γυρίσει όλο τον κόσμο και κάθε φορά που φίλοι μου πηγαίνουν κάποιο ταξίδι πάντα με παίρνουν τηλέφωνο για συμβουλές. Θα μου άρεσε, λοιπόν, να κάνω μια τέτοια εκπομπή και παράλληλα να φωτογραφίζω τον κάθε τόπο που επισκέπτομαι».

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More