Δημήτρης Αλεξάνδρου: Οι νέες δηλώσεις για την αποχώρηση από την εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου μιλάει πρώτη φορά, στο περιοδικό People και τον Μαρίνο Βυθούλκα, για την πρόταση που του έγινε για το Survivor, τη λήξη της συνεργασίας του με την Ελένη και τη συμβίωση με την Όλγα Φαρμάκη.

Το βιογραφικό του Δημήτρη Αλεξάνδρου στο χώρο της μόδας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διεθνείς διαφημιστικές καμπάνιες και σημαντικές συνεργασίες στο εξωτερικό, αλλά και το όμορφο παρουσιαστικό του συνέθεταν μια ενδιαφέρουσα και μοντέρνα εικόνα, την οποία η Ελένη Μενεγάκη ξεχώρισε δίνοντας στον Δημήτρη την πρώτη του ευκαιρία να κάνει τηλεόραση, μάλιστα σε μια από τις πιο πετυχημένες και μακροβιότερες τηλεοπτικές εκπομπές. Αυτή η σημαντική για τον Δημήτρη συνεργασία έφτασε στο τέλος της τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από κοινού. Βέβαια, η εξέλιξη της εκπομπής και της νέας σκαλέτας είναι θέμα της αρχισυνταξίας, που είναι κοντά στην Ελένη και της προτείνει θέματα. Τα πράγματα που είχα προτείνει εγώ ήταν λίγο διαφορετικά. Είχα ζητήσει να έχω περισσότερα εξωτερικά γυρίσματα, πιο active». Αναρωτιέμαι αν είχαν γίνει συζητήσεις, ώστε να βρεθούν πιθανές λύσεις που θα μπορούσαν να συνδυαστούν με την παραμονή του στην εκπομπή. «Το ότι έφυγα δεν σημαίνει πως αποκλείουμε το ενδεχόμενο επανασύνδεσης. Στην παρούσα φάση, όμως, δεν γινόταν. Δεν υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω. Ήδη ήμουν διαλλακτικός σε ορισμένα πράγματα. Πήρα πολλά μαθήματα από την Ελένη και είχα θετικό feedback. Έμαθα να μοντάρω, να κάνω τα δικά μου βίντεο και όλο αυτό ήθελα να το εξελίξω και να μη μείνω στάσιμος. Η συγκεκριμένη εκπομπή λέγεται Ελένη. Δεν ήταν μια άλλη εκπομπή, όπου ο καθένας έχει λίγο περισσότερο χρόνο, ώστε να μπορεί παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο κομμάτι της δουλειάς που έχει αναλάβει. Χωρίς να είμαι αχάριστος, έπρεπε να εκμεταλλευτώ όλη αυτή την ενέργεια που έχω και να τη διοχετεύσω σε κάποια δικά μου όνειρα» εξομολογείται.

Στα πλαίσια των αλλαγών επέστρεψε η Ελιάννα Χρυσικοπούλου, η οποία στο παρελθόν ήταν στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Η επιστροφή της Ελιάννας είχε σχέση με τη δική του αποχώρηση; «Είναι πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για όλους. Σου επαναλαμβάνω πως είναι καθαρά θέμα αρχισυνταξίας και της Ελένης. Εμείς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Συζητούσαμε μόνο για τη δουλειά μας και από εκεί και πέρα βλέπαμε στη σκαλέτα τι θα κάνουμε. Η σκαλέτα είναι η δομή μιας εκπομπής. Εμείς, οι γύρω γύρω, δεν είχαμε άποψη για τη σκαλέτα. Πλέον, έγιναν αλλαγές και ο καθένας πρέπει να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αρμόζει. Το ότι η Ελένη είναι μια επιτυχημένη και λαμπερή παρουσιάστρια είναι αδιαμφισβήτητο. Πρέπει, όμως, η εκπομπή να στελεχώνεται από ικανούς ανθρώπους, που να είναι έμπειροι και ανά πάσα ώρα και στιγμή να μπορούν να αντεπεξέρχονται στα δύσκολα. Πλέον οι τηλεθεατές έχουν πολλές επιλογές, όπως εκείνη του ζάπινγκ και του Ιnternet. Επίσης, λόγω των υψηλών ποσοστών ανεργίας, παρακολουθούν τηλεόραση πολλοί νέοι άνθρωποι, που μπορεί να έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα. Εκεί πρέπει να κερδίσεις ένα διαφορετικό κοινό, πράγμα που ίσως αυτή τη στιγμή η αρχισυνταξία να μην έχει την εμπειρία να το φέρει εις πέρας» λέει στο People.

Η Ελένη Γελαλή είναι η αρχισυντάκτρια της Ελένης εδώ και πολλά χρόνια. Φέτος, τα νούμερα τηλεθέασης είναι χαμηλότερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Θεωρεί πως αυτό είναι κάτι που ίσως πανικόβαλε την αρχισυντάκτρια και την ώθησε σε άμεσες αλλαγές; «Αν είσαι λογικός άνθρωπος, σωστός στη δουλειά σου και αναλαμβάνεις το μερίδιο ευθύνης που σου αρμόζει, θεωρώ πως πρέπει να έχει πανικοβληθεί» απαντά.

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More